banner

Anafen Okulları’nda bilingual (çift dilli eğitim) sistemi uygulanıyor




2013-2014 yılı itibari ile Bilingual (Çift Dilli Eğitim) sistemini uygulayan Anafen Okulları, programı bitiren öğrencilere 1.sınıfa geçtiklerinde de ikinci dil eğitimine yoğun olarak devam etme imkânı sunuyor

Yeşilvadi, Çekmeköy, Sultanbeyli, Çengelköy, Çamlıca ve Ataşehir olmak üzere toplam 6 anaokulu bulunan Anafen Okulları, “Davranış Kazanım Merkezli Eğitim Metodu” ile farkını ortaya koyuyor.  2013-2014 yılı itibari ile Bilingual (Çift Dilli Eğitim) sistemini uygulayan Anafen Okulları, programı bitiren öğrencilere 1.sınıfa geçtiklerinde de ikinci dil eğitimine yoğun olarak devam etme imkânı sunuyor.

Anafen Okulları’nın, öğrencilerin sadece soyut bilgi aldığı mekanlar değil yaşamın her alanında işlerine yarayacak farklı beceriler kazanacakları mekanlar olarak düzenlenmiş Yeşilvadi, Çekmeköy, Sultanbeyli, Çengelköy, Çamlıca ve Ataşehir olmak üzere toplam 6 anaokulu bulunuyor. Çengelköy ve Çamlıca şubeleri butik, diğer şubeleri ise kampus içerisinde hizmet veriyor. Okul öncesi eğitimde 2013-2014 eğitim yılında 2010-2009-2008 doğumlu yaklaşık 750-800 öğrenciye eğitim veren Anafen Okulları, “Davranış Kazanım Merkezli Eğitim Metodu” ile öne çıkıyor.

Öğrencilerinin ileriye yönelik doğru davranışları kazanmaları için uygulanan “Davranış Kazanım Merkezli Eğitim Metodu” ile öğretmeninden çalışanlarına kadar bu davranışları kazandırmak adına çocuklara doğru birer rol model olmaya çalışıyor, her ay seçilen karakter modeli çerçevesinde eğitim programını oluşturuyor. Ayın büyüğü ile de karakter modeline paralel kişilerin hayatlarını çocukça bir mercekten incelemeye çalışıyor.

Okullarının tamamında “Açık Kapı” projeleri ile velileri eğitimin içerisine etkin şekilde kattıklarını söyleyen Özel Yeşilvadi Anafen Anaokulu Müdürü Gülçin Yıldız,“Beden eğitimi öğretmeni olan bir velimiz spor salonunda çocuklarımızla oyun oynarken diğer velimiz mini mutfağımızda çocuklarımızla limonatalar hazırlayıp kurabiyelere şekil verebiliyor. Çocuklarımızın gelişimlerini birinci dönem Türkçe ikinci dönem ise İngilizce ve davranış eğitimi portfolyo sunumları ile velilerimizle paylaşıyoruz. Hafta sonu kulüpleri ile (binicilik, piyano, yüzme, basketbol vb.) öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda tatillerini değerlendirme imkanları sunuyoruz. Oyuncağım artık senin, hayvan dostlarını unutma, ağaç kardeşim, çekirdek kumbarası gibi sosyal sorumluluk projeleri ile yaşadığımız çevrenin hayatımızda çok önemli bir yeri olduğu bilincini kazandırıyor, eğitim programımıza düzenli şekilde sosyal temalı etkinliklere yer veriyoruz. Yine araştırma yapma, problem çözme ve öğrendiklerimizi yerinde gözlemleme açısından eğitim programımızda çok sık gezi ve şenliklere yer vermekteyiz. Öğrencilerimizin zihinsel, sosyal, bedensel, duygusal gelişimlerini destekleyen ve birbirinden farklı konseptlerde hazırlanmış olan şenlik ve projelerimizi de velilerimize açık olarak yapıyoruz. Büyükanne-büyükbaba, yöremiz-benliğimiz şenliği, koordinasyon şenliği, bilim şenliği, scoter şenliği…” diyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veriyor.

BİLİNGUAL (ÇİFT DİLLİ EĞİTİM) SİSTEMİ UYGULANIYOR

2013 -2014 yılı itibari ile öğrencilerine erken yaşta ikinci bir dilin altyapısını edinmeleri amacıyla hazırlanmış kapsamlı bir program olan Bilingual (Çift Dilli Eğitim) sistemini uygulayan Anafen Okulları, 4-5 yaş gruplarında bu programa uygun alt yapıyı oluşturuyor hazırlık gruplarında ise haftada 15 saatlik ders programı ile

•             Daha üretken

•             Entelektüel gelişimleri daha başarılı

•             Farklı kültürlerden farklı insanlarla iletişim kurabilen

•             Değişik dillerde okumaktan ve yazmaktan zevk alan

•             Başka ülke ve kültürlere çabuk adapte olan

bireyler yetiştiriyor.

Bilingal sınıflarında işlenen ve yabancı öğretmen ile sınıf öğretmenin ortak girdiği derslere ise “sandwich lesson” deniliyor. Bu derslerin ilk 10 dakikasında öğrenciler o günün konusuna ve hikâyesine sınıf öğretmenleri tarafından hazırlanıyor. Daha sonra 20 dk süresince yabancı öğretmen hikâyeyi İngilizce olarak canlandırıyor.

Son 10 dakikada ise sınıf öğretmeni dersi toparlayıp, neler öğrenildiğini özetleyip, evrensel değerlerle bağdaştırıp dersi bitiriyor.

En önemlisi de Bilingual programını bitiren öğrencilere 1.sınıfa geçtiklerinde de ikinci dil eğitimine yoğun olarak devam etme imkânı sunuluyor.

ÖĞRETMENLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİMLER DÜZENLİYOR

Anafen Okulları’nda her sınıfta okul öncesi öğretmenliği mezunu sınıf öğretmenleri ile çocuk gelişimi mezunu yardımcı öğretmenler görev yapıyor. Bu öğretmenlerin dışında yüzme, beden eğitimi, buz pateni, davranış eğitimi, müzik, satranç, drama ve Türk-yabancı İngilizce öğretmenleri görev alıyor. Sınıf öğretmenlerini belirlerken genel olarak ilk yıl doğrudan sınıf vermeyip okul içinde farklı görevler vererek üniversite eğitiminde edindiği teorik bilgileri pratiğe dönüştürmesini beklediklerini söyleyen Gülçin Yıldız, “Öğretmenlerimizi aldıkları eğitimi sürekli güncellemeleri ve de Anafen misyonunu içselleştirmeleri adına hafta içi ya da hafta sonu hizmet içi eğitimler düzenliyoruz. Okul öncesindeki yeni yaklaşımların takip edilmesi adına ülkemizin zaman zamanda dünyadan önde gelen uzmanlarla bir araya gelmelerini sağlıyoruz” diyor.

Bir okul öncesi öğretmeninin bile çocuğuna evde okul öncesi eğitimi aldıramayacağını söyleyen Gülçin Yıldız, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Çünkü okul öncesi ülkemizde çok yaygın olarak düşünüldüğü gibi çocuklara sayıları, renkleri, şekilleri öğreten bir yer değildir asla. Bu bahsettiğimiz kavramları çocuk evde izlediği birçok çocuk kanalında da öğrenebilir aslında. Biliyoruz ki öğrenme bir düşünme becerisidir ve düşünmenin olduğu yerde öğrenme gerçekleşir. Bizler muhatap aldığımız yaş grubunun özelliklerine göre bireysel bir eğitim programı düzenliyoruz. Çocukların oynarken öğrenecekleri iddiasından yola çıkarak her etkinliği bir oyuna çeviriyoruz. Evde televizyon başında oturan ve karşıdan ne gelirse gelsin sorgulamadan alan çocuk okulda hakkını savunma, kendini ifade etme, sabır gösterme gibi birçok durumla başa çıkmayı öğrenir. Ben 3 yaşını doldurmuş bir çocuğun okul öncesi eğitim kurumuna başlayabileceğini düşünüyorum. Tabi istisna da olsa bireysel farklılıklar göz önünde bulundurularak bu yaş bazen 4 ya da 5 olabilir. 3 yaşından daha küçük çocukların aile ortamında hiç yaşıtları yok ve çocuk sadece ebeveyn ile zaman geçirmek zorunda kalıyorsa yaşıtları ile birlikte olması adına tam zamanlı bir eğitim programına dahil edilmemelerini ancak 1-2 saatlik oyun gruplarına katılmasını öneririm.”

OKUL SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KRİTERLER

 “Çocuk gelişiminde hayatın “Altın Yılları” okul öncesi dönemdir” diyen Özel Yeşilvadi Anafen Anaokulu Müdürü Gülçin Yıldız, okul seçerken dikkat etmesi gereken kriterleri şöyle açıklıyor:

•             Okulun eğitim önceliklerinin ailenin öncelikleri ile bağdaşması

•             Okulun fiziksel yapısı

•             Eğitim kadrosu

•             Aile ile iletişimi

•             Rehberlik servisi

•             Güvenlik

•             Beslenme

•             Ulaşım imkanları

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.