banner

Türkiye yeni özel okul işleyişi ve modeli ile tanışmak zorunda




Biltest Okulları CEO’su Faruk Tatar, anne babaların ve öğrencilerin özel okuldan beklentilerinin son yıllarda değiştiğini ifade ederek, mevcut özel okulların değişimi fark etmelerini ve dönüşüme acil olarak geçmeleri gerektiğini vurguladı.

Biltest Okulları CEO’su Faruk Tatar, dershanelerin kapatılması, ülkemizde ve dünyada yaşanan hızlı değişim, bu değişimin çocuklar üzerindeki bugün ve gelecekteki etkisi, teknolojinin eğitim sektörünün içine hızlı giriş yapması gibi ana başlıklarda yaşanan değişimler konusunda açıklamalarda bulundu.

Annelerin, babaların ve öğrencilerin özel okuldan beklentilerinin son yıllarda değiştiğini ve daha da çok değişeceğini söyleyen Tatar, geçmiş yıllarda çocuğunu özel okulda okutan çoğu velinin; ‘’Çocuğumu özel okula göndermeme rağmen dershaneye de gönderip üzerine bir de özel ders aldırıyorum.’’ şeklinde şikâyetlerinin olduğunu ve dershanelerin kapatılması ile beraber, özel okulların artık veli ve öğrenci beklentisini merkeze alan  çalışma yapmalarının gerekliliğini vurguladı.

Biltest Okulları olarak tüm Türkiye’ye açılırken önceliklerini velilerin ve çocukların beklentileri ve ihtiyaçları üzerinde kurduklarını dile getiren Faruk Tatar, “Veliler artık yenidünya düzeninde çocuklarına bırakabilecekleri en iyi mirasın onlara yapacakları eğitim yatırımı olduğunu daha çok düşünüyorlar ve bu anlamda okulları, çocuklarını hedefe giden yolda bir araç olarak görüyorlar. Biltest Okulları olarak çocukların hayat mücadelesinde kendi ayakları üzerinde durabilen başarılı birer fert olmalarını, iyi bir kariyer planlamasıyla doğru mesleklerle buluşmalarını sağlamak istiyoruz” diye konuştu. Faruk Tatar, aynı zamanda çocukların, hayat mücadelesinde başarılı olmaları için küresel bir dünya vatandaşı olması gerektiğini düşündüklerini, bundan dolayı kurumsal hizmet veren eğitim kurumlarına olan taleplerin giderek artacağını belirterek, Biltest Okulları olarak Anadolu’ya açılmalarının bir sebebinin de Anadolu’daki yerel kurumlardan gelen bu yöndeki istek talepler olduğunu sözlerine ekledi.

TÜRKİYE’DE ÖZEL OKULLARIN ALGISI DEĞİŞMEK ZORUNDA

Anne ve babaların çocuklarının gerçek anlamda hayatın içinden kopmadan kültür, örf-adet, gelenek ve göreneklerini de unutmamaları gerektiğini düşündüklerini ifade eden Faruk Tatar, konuşmasına şöyle devam ediyor: “Veliler geçmiş yıllara göre kendilerini daha rekabetçi bir ortamda hissediyorlardı ve çocuklarının ise kendilerine göre daha da rekabetçi bir dünya ile tanışacaklarını düşünüyorlar. Dolayısıyla özel okulların, çocuklarını hayata hazırlaması konusunda beklenti içindeler. Özel okulların eğitim programlarını bu yönde geliştirmeleri gerekiyor.” Türkiye’de birçok velinin ekonomik durumlarının iyi olmasına rağmen devam eden algı yüzünden çocuklarını devlet okullarına gönderdiklerini belirten Faruk Tatar; Biltest Okulları olarak bu algıyı değiştireceklerini, eğitim öğretim modellerinin ve işleyişlerinin bu yönde olduğunu açıkladı.

2023’TE 100 OKUL VE 150 BİN ÖĞRENCİ HEDEFLİYORUZ

2020 yılında Türkiye’de 75 okul ve 100 bin öğrenci ile yola devam etmek istediklerini söyleyen Faruk Tatar, 2023 yılında yani Cumhuriyetimizin 100. yaşında ise 100 okul 150 bin öğrenci hedeflediklerini açıkladı. Bu çalışma ile hem eğitim sektörüne artı değer katacaklarını hem de birçok öğretmen, çalışan ve aileye iş istihdamı yaratacaklarını belirten Tatar; “Heyecan duyulmayan ve gönül verilmeyen bir iş hangi sektörde olursa olsun başarılı olamaz tüm ekip olarak bu anlamda hedefe ulaşmak anlamında gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.