banner

Bahçeşehir Koleji’nden erken çocukluk eğitiminde ‘Beyin Temelli Öğrenme Modeli’




Erken çocukluk eğitiminin bilimsel veriler ışığında sürekli güncellendiği bir eğitim kurumu olan Bahçeşehir Koleji, 0-6 yaş eğitimine özel olarak geliştirilen sistemleri hayata geçirerek çocukların bu dönemde potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmelerini hedefliyor.

Eğitimin temel yapıtaşı erken çocukluk eğitimidir. Erken çocukluk eğitiminin doğru bir şekilde verilmesi, çocuğun tüm hayatını etkileyecek bir sürece iyi bir başlangıç yapılması demektir. Bahçeşehir Koleji, erken çocukluk eğitiminin bilimsel veriler ışığında sürekli güncellendiği bir eğitim kurumu olarak 0-6 yaş eğitimine özel olarak geliştirilen sistemleri hayata geçirerek çocukların bu dönemde potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmelerini hedefliyor. Bahçeşehir Koleji’nde erken çocukluk eğitiminde ‘beyin temelli öğrenme modeli’ benimsenerek bu sorun aşılıyor. Erken çocukluk eğitim programı, çocuğun öğrenme sürecinin en başında doğru kurgu ile hareket ederek öğrenme becerisini en üst düzeyde geliştirmesi için doğru ortamları sunuyor.

Bireyin öğrenmesinin daha etkin ve kalıcı olması için sunulan öğrenci merkezli bir yaklaşım olan "Beyin Temelli Öğrenme”, aynı zamanda insan beyninin yapısına ve işlevine dayanan bir öğrenme kuramı... Bu kuramda anahtar kavram, normal beyin süreci ile tutarlı öğrenme fırsatları sağlamak. Beyin temelli öğrenmede amaç ise bilgiyi ezberlemek yerine bilgiyi anlamlı hale getirmek.

Öğrencilerin tüm gelişim alanlarında yaratıcılıklarını kullanarak, keşfederek, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak anlamlı deneyimler kazanmalarına yönelik olan programda bilişsel etkinlikler kadar sanatsal ve devinimsel etkinlikler de bulunuyor.

Kendine güveni olan, başkaları ile olumlu iletişim kurabilen, problem durumlarında farklı çözüm yolları üreten, kendi öğrenme sorumluluğunu üstlenmiş, empati, işbirliği, paylaşma, saygı, barış gibi değerlere sahip öğrenciler yetiştirmek programın odak noktasını oluşturuyor.

Öğretmenler “öğrenmeyi öğrenmeleri” için çocuklara rehberlik ederken çocukların öğrenme stili eğilimleri ile ilgili de gözlemler yapıyorlar.

ÖĞRENCİLER İÇİN BİRÇOK OLANAK SUNULUYOR

Çift Dilli Eğitim Programı: Bahçeşehir Koleji Anaokullarında 3 yaşından itibaren yoğun Çift Dilli Eğitim Programı uygulanıyor. Doğru kurgulanmış çift dilli eğitim programı ile çocuklar kavramları hem ana dillerinde hem de İngilizce olarak öğreniyor.

Çok Yönlü Eğitim Materyalleri: Erken Çocukluk Eğitim Programı süresince çocuk gelişim uzmanları tarafından bilimsel yöntemlerle seçilen eğitim materyalleri kullanılıyor. Doğru materyaller çocuğu araştırmaya ve keşfetmeye yöneltirken tüm duyularına hitap ederek eğitimi etkin bir süreç haline getiriyor. Çok yönlü eğitim materyalleri ile donatılmış güvenli, sağlıklı ve özgür sınıf ortamlarında her öğrencinin bireysel farklılıkları dikkate alınıyor ve tüm etkinlikler buna göre planlanıyor.

STOYS Öğrenci Takip Sistemi: Okula kayıt olmadan önce başlayan ve yıl sonunu da kapsayarak tüm eğitim dönemine yayılan çalışmalar ile çocuğun gelişim sürecinin takibi yapılıyor ve aile ile sürdürülen işbirliği içerisinde değerlendiriliyor. Yabancı dil çalışmalarından yemek listesine, akademik ve fiziki tüm konularda öğrencinin takip edilmesini sağlıyor. Böylece çocuğun gelişim süreci sağlıklı verilerle takip ediliyor.

Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi(BSK) : Bahçeşehir Sportif Koordinasyon Eğitimi(BSK), çocukların sosyal, bilişsel, duygusal ve fiziksel gelişimleri dikkate alınarak hazırlandığı özel bir program sunuyor.

Dijital Öğrenme: iPad Öğrenme İstasyonu: Türkiye ’de ilk kez Bahçeşehir Koleji Anaokulları’nda kullanılan iPad öğrenme istasyonunda, çift dil becerileri, matematiksel işlem çalışmaları, grup çalışmaları, müzik ile öğrenme ve oyun tabanlı öğrenme çalışmaları yapılıyor.

Sosyal ve Fiziksel Olanaklar: Bahçeşehir Koleji Anaokulları’nda, beslenme, sağlık ve hijyen, güvenlik ve servis hizmetleri yaş grubuna göre titizlikle düzenleniyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.