banner

BAU International University’de eğitim olanakları ve başvuru koşulları




Bahçeşehir Üniversitesi’nin Amerika’da kurduğu “BAU International University-Washington D.C.” hakkında tüm merak edilenler. BAU International University başvuruları ne zaman ve nasıl yapılıyor? Başvuru ve eğitim masrafları ne kadar?  

Türkiye’nin eğitimdeki en büyük yurt dışı yatırımı “BAU International University - Washıngton D.C.” kuruldu. 3 bin öğrenci kapasiteli BAU International University - Washington D.C.’nin kapıları tüm dünyadan öğrencilere açık. Apply BAU ile öğrenciler, üniversite sınavında aldıkları puanlardan bağımsız olarak hayalindeki bölüme yerleşme şansı yakalıyor.

2004 yılında dil okulu kurarak başlattığı Amerika Birleşik Devletleri yatırımını, aradan geçen 10 yılın ardından Amerikan yasalarına göre diploma veren üniversite ile taçlandıran Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları artık eğitimde dünyanın sayılı markaları arasında yer alıyor.

Başkent Washington D.C.’de, dünya siyasetine yön verilen Beyaz Saray’a 200 metre mesafede kurulan BAU International University - Washington D.C. kapılarını tüm dünyadan öğrencilere açıyor. Eylül ayında ilk öğrencilerini kabul edecek üniversite, bir Türk yatırımcısının Türkiye sınırları dışında kurduğu ilk üniversite olma özelliği taşıyor. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kurucusu Enver Yücel; “Kurulduğumuz ilk günden itibaren uluslararası ilişkilere ayrı bir önem verdik. Öğrencilerimize Türkiye’de ve dünyada üniversite kavramının artık değiştiğini, kampüslere bağlı eğitimin yetersiz olduğunu ve çok kültürlülükle tanışmaları gerektiğinin önemini anlattık. Dünyanın stratejik noktalarında kendi kampüslerimizi açarak bu anlayışımızı pekiştirdik. Şimdi de Amerika Birleşik Devletleri’nin kalbinde, Amerikan yasalarına göre diploma veren bağımsız bir üniversite kurarak uluslararası alandaki yatırımlarımızı başka bir boyuta taşıdık. Bu Türkiye’nin vizyonunu, gücünü, bir Türk girişimcisinin cesaretini tüm dünyaya duyurmaktır. Yıllar önce İstanbul’da üniversite kurarken yaşadığımız heyecanı şimdi Washington D.C.’de yaşıyoruz. Amacımız benzer yatırımları diğer ülkelere de taşımak” dedi.

İlk aşamada lisans seviyesinde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ile Ekonomi&Finans bölümlerinin yanı sıra yüksek lisans seviyesinde Küresel İlişkiler, Executive MBA ve Ekonomi Hukuku bölümlerinin öğrenci kabul edeceği BAU International University - Washington D.C.’nin kadrosunda Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden akademisyenler de eğitim verecek. Gelecek yıl ise Siber Güvenlik ile Yeni Medya yüksek lisans programları öğrenci kabul edecek. Türkiye’de de uygulanan ve oldukça ses getiren COOP Modeli, BAU International University - Washington D.C.’de de hayata geçirilecek. Öğrenciler siyasetten ekonomiye, hukuktan bilişime kadar hemen her alanda derslerini konunun uzmanı kişilerden, yerinde alma şansına sahip olacak. Enver Yücel “Öğrencilerimiz siyaset eğitimini, siyasetin kalbinin attığı Washington D.C.’de Kongre üyelerinden, hukuk eğitimini Amerikan Barosu’na bağlı hukukçulardan bizzat yerinde alacak. Okurken kendi alanıyla ilgili belli bir süre ilgili kurumda ya da şirkette de çalışma olanağı sunacağız” diyor.

“BAU İLE KARDEŞ ÜNİVERSİTE”

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde düzenlenen BAU International University – Washington D.C. basın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana uluslararasılaşma konusunda yaptığı atılımlar ile birlikte her zaman Türkiye’nin öncü üniversitesi olmayı istediklerini ve yapılan yatırımlarla da birçok konuda öncü olduklarını belirtti. Artık ABD’de kardeş bir üniversiteleri olduğunu belirten Yalçın, “BAU International Univesity ile ortak çalışmalar yapacağız ve her zaman yan yana olacağız. BAU International University henüz öğrencilerini almadı ancak BAU’nun Washington’da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Global MBA programı öğrencileri eğitimlerini sürdürüyor” dedi.

TÜRK ÖĞRENCİLER DE BAU'ya BAŞVURABİLİR

3 bin öğrenci kapasiteli BAU International University - Washington D.C.’nin kapıları tüm dünyadan öğrencilere açık. Kabul şartları ise diğer Amerikan üniversiteleri ile aynı kriterlere sahip. SAT, TOEFL, referans mektubu, lise ortalaması, spor başarıları gibi kriterleri sağlayan Türk öğrenciler de BAU International Washington D.C.’ye başvurabilecek. Vakıf üniversitesi olarak eğitim yaşamını sürdürecek BAU International University - Washington D.C.’de başarılı öğrencilere farklı oranlarda burs imkanları da sunulacak.

ÇİFT DİPLOMA ALMA ŞANSI

BAU International University – Washington D.C.’nin öğrenciler için cazip olmasının bir diğer sebebi ise çift diploma alma şansı. Dört yıllık lisans eğitiminin iki yılını BAU International University – Washington D.C.’de, iki yılını ise Türkiye’de tamamlayan öğrenciler çift diploma alma şansı yakalayacak.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

APPLY BAU İLE HAYALLERİNİZ SİZİ ÜNİVERSİTEYE TAŞIYOR

Dünyada birçok üniversitede uygulanan “Admission” (Başvuru-Kabul) sisteminin bir benzeri Türkiye’de ilk kez Bahçeşehir Üniversitesi’nde (BAU) hayata geçiyor. Üniversite adaylarının sınav puanlarından önce kişisel özellikleri, yetenekleri, projeleri, istekleri ve en önemlisi hayallerinin önemsenerek değerlendirildiği Apply BAU ile Bahçeşehir Üniversitesi, hayallerini gerçekleştirmek isteyenler için kapılarını açıyor.

Apply BAU ile öğrenciler, üniversite sınavında aldıkları puanlardan bağımsız olarak hayalindeki bölüme yerleşme şansı yakalıyor. Adaylar eğitim almak istedikleri bölümü ve üniversiteyi gerçek anlamda seçebilirken, üniversiteler de gelecekteki öğrencilerini tanıma şansı yakalıyor.

Bu yıl ilk kez BAU’da uygulanacak olan Apply BAU modeli, ilk aşamada mühendislik ve tıp fakültelerinde hayata geçirilecek. Adaylar başvurularını yalnızca bu fakültelerde yer alan bölümler için yapabilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren de diğer fakülte ve bölümlerde de Apply BAU sistemi uygulanacak.

BAU'ya NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Apply BAU’ya başvurmak isteyen adaylar, başvurularını www.applybau.com adresinden yapabilir. Başvuru yapan ve “kabul belgesi” alan adaylar 2014 - 2015 öğretim yılında, ÖSYM tarafından yerleştirilmeleri durumunda Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitime başlama hakkı kazanıyor.

www.applybau.com adresine girerek başvurularını yapacak olan öğrencilerin, aşağıdaki belge ve bilgileri sisteme girmeleri gerekiyor. Aynı zamanda öğrenciler bu adresten hem Bahçeşehir Üniversitesi hakkında hem de başvuru yapabilecekleri mühendislik ve tıp fakülteleri ile ilgili detaylı bilgiye sahip olabiliyor.

Başvuru için;

-Kişisel bilgiler

-İletişim bilgileri

-Eğitim bilgileri

-İlgiler, fikirler, projeler, deneyimler

-Adayın daha önce katıldığı yarışmalar ve ödüller

-Adayın kendini, kariyer planını ve hayallerini anlattığı bölüm,

- Aday, eğitim almak istediği fakülte ve bölümleri sisteme kaydedecek. Böylece üniversitenin adayı tanıması sağlanıyor ve adayın başvurusu incelenerek kendinsine en uygun bölüm belirleniyor.

Sürecin sonunda Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrencilere bir “kabul mektubu” gönderiliyor. Kabul mektubunda öğrenciler için uygun görülen burs miktarı yazılıyor. Öğrenciler bu belgeyi mutlaka saklamak durumunda. Türkiye’de yasal zorunluluk olarak ÖSYS’ye giren öğrenciler, ilgili puan türünde 180’i geçip “burssuz” bölümü tercih ettiklerinde kabul mektubunda yer alan bursu kullanarak BAU’ya kaydını yaptırabilecek.

BAŞVURULAR NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

www.applybau.com üzerinden yapılan başvurular incelenmek üzere BAU Değerlendirme Komisyonu’na sunuluyor. Değerlendirme Komisyonu başvuru dosyasını inceleyerek gerekli gördüğü hallerde adaydan ek bilgi talep ediyor. Değerlendirme Komisyonu’nun ardından süreci BAU Onay Komisyonu devralıyor.

Değerlendirme Komisyonu’nun hazırladığı raporlar, Onay Komisyonu’na geliyor. Onay Komisyonu ise burs onayını veren ve kabul mektuplarını imzalayan komisyon. Kabul mektubu onaylanan her öğrenci için imzalı bir mektup komisyondan çıkıyor ve Rektörlük tarafından onaylanıp öğrencilere gönderiliyor.

APPLY BAU’DA VERİLEN BURSLARIN SÜRESİ NE KADARDIR?

Apply BAU ile verilen bursların geçerlilik süresi mühendislik fakültesi için 7 yıl, tıp fakültesinde ise 9 yıl.. Ancak önemli bir hatırlatma yapmakta fayda var: Adayın Apply BAU başvurusu sonucunda aldığı kabul mektubu ve kabul mektubunda yer alan burs oranlarından faydalanabilmesi için 2014 ÖSYS’ye girmiş ve kabul mektubunda yazılan bölümlere yerleştirilmiş olması gerekiyor.

BAU’DA öğrenim ücretleri üniversitenin iletişim numaralarından öğrenilebilir Kayıt ve detaylı bilgi için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.