banner

İstanbul Aydın Üniversitesi hakkında tüm merak edilenler




İstanbul Aydın Üniversitesi eğitim ve öğrenim ücretleri ne kadar? Üniversitenin öğrencilere sunduğu olanaklar neler? İstanbul Aydın Üniversitesi'nde hangi fakülte ve bölümler var? İstanbul Aydın Üniversitesi hakkında merak ettiğiniz her şey Eğitimtercihi'nde...

İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı (AKEV) tarafından ulusal ve uluslararası düzeyde aranılan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 2003 yılında kuruldu. Doğrudan Yükseköğretim Kurulu’na bağlı olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu,“Türkiye’nin ilk vakıf meslek yüksekokulu” olarak bir ilke imza attı.

2003 yılında Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu ile temellerini atarak 2007 yılında kuruluşunu tamamlayan İstanbul Aydın Üniversitesi, 10 fakülte, 3 meslek yüksekokul, 1 yüksekokul, 3 enstitü, 16 araştırma merkeziyle yükseköğrenimde yerini aldı. İstanbul Florya, Bahçelievler, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy ve Tepekent kampüslerinde 28.000’e yakın öğrenci ile eğitim hayatını sürdüren İstanbul Aydın Üniversitesi, 63 önlisans, 52 lisans, 3 uzaktan eğitim, 39 yüksek lisans, 9 doktora ve 1 sanatta yeterlilik programıyla çağın gerektirdiği insan gücünü yetiştirmek için modern ve çağdaş eğitim - öğretim ortamına sahiptir.

Bölümlerinin bir kısmında İngilizce eğitim veren İstanbul Aydın Üniversitesi, Türkiye’nin en güçlü akademik ve mesleki bilgi birikimine sahip, donanımlı ve deneyimli öğretim elemanlarını bünyesinde barındırmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi, öğrencilerini çağdaş değerlerle donanmış, kendini geliştirme yolunda eleştirel ve etik düşünme yeteneğini kazanmış lider kişilikli bireyler olarak yetiştirmeyi kendine ilke edinmiştir.

Akademik eğitimin yanı sıra kişisel gelişim ve mesleki becerilerin arttırılmasına da önem veren İstanbul Aydın Üniversitesi, sektörlerle yakın işbirlikleri, uygulamalı eğitimi, uluslararası ilişkileri ve uluslararası diploma programları yanında bünyesindeki destek sertifika programlarıyla da öğrencilerini geleceğin dünyasına tam donanımlı olarak hazırlamaktadır.

“MEZUN YERLEŞTİRME” SİSTEMİ

Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu ile temelleri atılan ve 13 farklı dilde eğitim veren İstanbul Aydın Üniversitesi,  Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş ve “Yerinde Uygulama Sistemi” ile stajdan farklı olarak öğrencilerin eğitimleri boyunca sektörde çalışmalarını ve fiilen yer almalarını sağlamıştır. Öğrenciler, üniversite eğitimleri süresince belirlenen kurum ve kuruluşlarda çalışmaktadırlar. Ayrıca “Mezun Yerleştirme” sistemi ile mezun olacak ya da daha önce mezun olmuş öğrenciler işe yerleştirilmektedir. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren Mezun Yerleştirme, Yerinde Uygulama ve Sürekli Eğitim Merkezi öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri, mezun olmadan iş tecrübesine sahip olabilmeleri ve mezuniyetlerinden sonra da işe yerleştirilmeleri konusunda destek vermektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi, fiziki mekânlarının kalitesi ve teknolojik alt yapısı ile farklılık yaratmaktadır.

İstanbul Sanayi ve İstanbul Ticaret Odaları ile geliştirilen işbirlikleri ile 354.210 üzerinde çözüm ortağı öğrencilere staj ve yerinde uygulama olanağı sağlamaktadır. Çözüm ortakları arasında sektörünün önde gelen pek çok kurumsal firması bulunmaktadır. Renault-Mais, Amerikan Hastanesi, Schenker Arkas, Acıbadem Hastaneleri, Ankara Sigorta, Mercedes, Bisse, Aras Kargo, Collezione, Carrefour, Simit Sarayları,..vb). Bugüne kadar 15.000’e yakın öğrenci mezun olmuş, bunların %86’sı işe yerleştirilmiştir.

Birçok alanda Türkiye’nin en iyi mühendislik eğitimini veren İstanbul Aydın Üniversitesi, başarılı akademik kadrosu ve teknolojik alt yapısıyla; hızla gelişen ve her gün daha karmaşık hale gelen yüksek teknolojinin daha kısa sürede bireylere aktarılmasını amaçlamaktadır. Bu düşünceden yola çıkılarak kurulan İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Merkezi, mühendislik eğitim ve öğretimi için bütüncül bir yaklaşımı ele alan örnek ve entegre bir araştırma kompleksi olarak faaliyet göstermektedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Merkezi’nde “Fizik ve Modüler Elektronik, Genel Kimya, CNC, Haberleşme ve Kontrol Sistemleri, Genetik, Gıda Mühendisliği, Mekatronik, Otomotiv, İnşaat, Yeni Nesil LED, Yeni Nesil LED Aydınlatma Ar-Ge ve Ölçüm Laboratuvarı, Tekstil Mikroskobi ve Merkez laboratuvarları ile Mekanik Atölyesi ve laboratuvarı” gibi laboratuvarlar bulunmaktadır.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN VAKIF ÜNİVERSİTESİ

ÖSYM verilerine göre 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 ve 2013 yıllarında en çok tercih edilen ve öğrenci yerleşen vakıf üniversitesi olarak, 28.000’e yakın öğrencisi ile eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.  İstanbul Aydın Üniversitesi; zengin eğitim programları, teknoloji ve medical science merkezleri, konusunda uzman akademik kadro, sosyal, kültürel ve çeşitli ihtiyaçlara cevap veren birimleriyle, ulaşım imkânlarının rahatlığı, yaşam ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan bir şehir üniversitesidir. Kampüs içerisinde yaratılan sosyal çevre, yurtdışı eğitim olanakları, farklı branşlarda sertifikasyon programları, 63 aktif öğrenci kulübü İstanbul Aydın Üniversitesi’ni farklı kılan özellikler arasında yer almaktadır.

İstanbul’un en büyük şehir kampüslerinden birine sahip olan İstanbul Aydın Üniversitesi, yaratmış olduğu sosyal çevre, kullanım alanları ve düzenlenen etkinliklerle öğrencilerine farklı alternatifler sunmaktadır. Her yıl 800’e yakın etkinliğin gerçekleştiği üniversitede sanattan siyasete, güvenlik konusundan ekonomiye birçok farklı konu ele alınarak, ulusal ve uluslararası sempozyum, konferans, kongre, konser, sergi, defile gibi programlar düzenlenmektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi; dünyanın her yerinde çalışabilecek, yabancı dil bilen, öğrendiği teorik bilgiyi ürüne dönüştüren bireyler yetiştirmek için tüm imkânları kullanmaktadır. Öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetleri dışında gerçekleştirdiği kültürel aktiviteler, spor faaliyetleri ve başarıları göz doldurmaktadır. Üniversite çatısı altında faaliyet gösteren öğrenci kulüplerinin gerçekleştirdiği pek çok aktivite, düzenledikleri kariyer günleri, toplantılar, konserler ve sosyal sorumluluk projeleri, kişisel gelişimlerine, iş yapma ve yürütme cesaretine, “ben de yapabiliyorum” duygusunun gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Aktif olarak çalışmalarına devam eden 63 öğrenci kulübü pek çok proje ve etkinliğin düzenlenmesinde rol almaktadır.

Türkiye’nin uygulamalı eğitim yapan ilk üniversitesi olma özelliği, ayrıca dünyaca tanınmış 350’nin üzerinde uluslararası üniversiteyle yapmış olduğu işbirlikleri, öğrenim süresince vermiş olduğu garantili eğitim bursları, dünyanın en iyi üniversitelerinde lisans tamamlama imkânı, dünya çapında ün yapmış alanında en iyi akademisyenler, ulusal ve uluslararası konferanslar, çift anadal programı sayesinde  aynı anda iki diploma sahibi olma imkânı, Türkiye’nin  tek bir alanda kurulu en büyük teknoloji merkezine sahip olması gibi daha birçok özelliği ile öğrenciler için en iyi imkânları sağlayarak farklılık yaratan bir üniversitedir.

Her öğrenciye ikinci bir yabancı dil ücretsiz olarak verilmektedir

İngilizce-Türkçe-Rusça ve İspanyolca dillerinde eğitim devam etmektedir. Her öğrenciye ikinci bir yabancı dil ücretsiz olarak verilmektedir. Ayrıca Sürekli Eğitim Merkezinde Arapçadan Çinceye, Osmanlıcadan İtalyancaya 13 farklı dilde eğitim imkânı sunulmaktadır.

Avrupa, Amerika ve Asya ülkelerinin önde gelen üniversiteleriyle gerçekleştirdiği işbirliği anlaşmalarıyla İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, Sorbonne Üniversitesi, California Berkeley Üniversitesi, Maryland Üniversitesi, University College (UMUC), Howard College,  San Francisco Üniversitesi, Southern California Üniversitesi, of California Davis Üniversitesi, Mercy College, The United Nations Üniversitesi, Pennsylvania Üniversitesi, Pacific McGeorge School of Law Üniversitesi, Georgetown Üniversitesi ve Hopkins Üniversitesi ile çift anadal, 1+1, 2+2 gibi lisans ve ön lisans tamamlama ve çift diploma programlarından faydalanabilmektedir. Erasmus - Sokrates programlarıyla öğrenci değişimi, uluslararası yaz okulları ve öğretim üyesi değişimi de sağlanmaktadır.

İstanbul Aydın Üniversitesi kurucusu olduğu ve 60 üniversitenin üyeliğinden oluşan Avrasya Üniversiteler Birliği ( EURAS) ile Akdeniz Üniversiteler Birliği’nin (UNIMED) yönetiminde yer almaktadır.

Diplomaların uluslararası değer kazanması ve Avrupa’nın her yerinde tanınması konusunda önemli bir araç olarak görülen AKTS Etiketi (ECTS Label) ve Diploma Eki Etiketi (DS Label), eğitim ve öğretim kalitesi bakımından İstanbul Aydın Üniversitesi’nin, Avrupa’nın en iyi üniversiteleri arasında yer almasını sağlamıştır. Yoğun çalışmalar sonucunda elde edilen ödüller sayesinde İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, eğitim sürecinde ve sonrasında, uluslararası dolaşım esnasında her kapıyı aralayabilecek ve öğrenimlerine rahatlıkla yurtdışında devam edebileceklerdir. İstanbul Aydın Üniversitesi İngilizcenin yanı sıra 13 farklı dilde eğitim vererek öğrencilerinin uluslararası alanda dünya insanı olarak yer almasına katkı sağlamaktadır. Üniversite bünyesinde faaliyetlerine devam eden Uluslararası Akademik İlişkiler ve Projeler Koordinatörlüğü, TÖMER, ERASMUS ve EURAS ofisleri; yurtdışından gelen öğrencilerin, İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bütün bölüm ve programlarında Avrupa standartlarında eğitim görmelerine destek vererek çalışmalarına devam etmektedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi, birçok alanda önemli başarılara imza atmıştır. “Gıda” konusu üniversitenin üzerinde durduğu önemli başlıklardan biridir. Gıda, gıda güvenliği gibi konuların en iyi şekilde çalışma konusu haline getirilebilmesi ve üzerinde araştırmaların gerçekleştirilmesi hususunda ön lisans programlarından başlayarak doktoraya kadar eğitim alma imkânları mevcuttur. İnşaat Mühendisliği, Diş Hekimliği, Gıda Mühendisliği, Moda Tekstil Tasarımı, Çocuk Gelişimi, Lojistik, Bilgi Teknolojileri, Hukuk, Enerji Hukuku, Ağız ve Diş Sağlığı, Sağlık Bilimleri gibi alanlar üniversitenin en çok öğrenci alan bölümlerini oluşturmaktadır.

2015 yılına kadar Türkiye’nin ilk 5’ine, 2020 yılında da dünyanın ilk 500’ü içerisine girmeyi hedefleyen İstanbul Aydın Üniversitesi, kalitesiyle, yayınlarıyla, akademik çalışmalarıyla, teknik alt yapısıyla, eğitim ve öğretimde en çok tercih edilen vakıf üniversitesi olmuştur.










FAKÜLTELER/ BÖLÜMLER/ ENSTİTÜLER

MESLEK YÜKSEKOKULU PROGRAMLARI (Ön Lisans)

ANADOLU BİL MESLEK YÜKSEKOKULU

Ayakkabı Tasarım ve Üretimi

Bankacılık ve Sigortacılık

Basım ve Yayın Teknolojileri

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Programcılığı (İngilizce)

Bilgisayar Programcılığı (Uzaktan Eğitim)

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri

Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı

Çocuk Gelişimi

Dış Ticaret

Dış Ticaret (İngilizce)

Elektrik

Elektronik Teknolojisi

Fotoğrafçılık ve Kameramanlık

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi

Gıda Teknolojisi

Grafik Tasarımı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi (İlk kez öğrenci alacak)

İnsan Kaynakları Yönetimi

İnşaat Teknolojisi

İş Sağlığı ve Güvenliği

İş Sağlığı ve Güvenliği (Uzaktan Eğitim) (İlk kez öğrenci alacak)

İşletme Yönetimi

İşletme Yönetimi (İngilizce)

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı

Lojistik

Makine

Mimari Restorasyon

Moda Tasarımı

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları

Otomotiv Teknolojisi

Pazarlama

Peyzaj ve Süs Bitkileri

Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi (Uzaktan Eğitim) (İlk kez öğrenci alacak)

Radyo ve Televizyon Programcılığı

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri

Sağlık Kurumları İşletmeciliği

Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm Rehberliği (İngilizce)

Uçak Teknolojisi

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik

Uygulamalı İspanyolca ve Çevirmenlik

Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik

Yapı Denetimi

Yerel Yönetimler

ADALET MESLEK YÜKSEKOKULU

Adalet

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ağız ve Diş Sağlığı

Ameliyathane Hizmetleri (İlk kez öğrenci alacak)

Anestezi

Diş Protez Teknolojisi

Diyaliz (İlk kez öğrenci alacak)

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (İlk kez öğrenci alacak)

Elektronörofizyoloji (İlk kez öğrenci alacak)

Fizyoterapi

İlk ve Acil Yardım

Odyometri (İlk kez öğrenci alacak)

Optisyenlik

Ortopedik Protez ve Ortez

Pataloji Laboratuvar Teknikleri (İlk kez öğrenci alacak)

Perfüzyon Teknikleri (İlk kez öğrenci alacak)

Radyoterapi

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (İlk kez öğrenci alacak)

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

FAKÜLTE BÖLÜMLERİ (Lisans)

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Diş Hekimliği

EĞİTİM FAKÜLTESİ

Arapça Öğretmenliği

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

İlköğretim Matematik Öğretmenliği (İlk kez öğrenci alacak)

İngilizce Öğretmenliği (İngilizce)

Okul Öncesi Öğretmenliği

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık

Sınıf Öğretmenliği

Türkçe Öğretmenliği

Üstün Zekalılar Öğretmenliği (İlk kez öğrenci alacak)

Zihin Engelliler Öğretmenliği

FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ

İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce)

Psikoloji

Sosyoloji

Türk Dili ve Edebiyatı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Çizgi Film ve Animasyon

Drama ve Oyunculuk

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İlk kez öğrenci alacak)

Grafik Tasarım

Moda ve Tekstil Tasarımı

Sanat Yönetimi

HUKUK FAKÜLTESİ

Hukuk

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Ekonomi ve Finans

İşletme

İşletme (İngilizce)

Muhasebe ve Finans Yönetimi

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği (İngilizce)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce)

Uluslararası Ticaret (İngilizce)

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Gazetecilik

Görsel İletişim Tasarımı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Radyo, Televizyon ve Sinema

Reklamcılık

Televizyon Haberciliği ve Programcılığı

MİMARLIK ve TASARIM FAKÜLTESİ

Endüstri Ürünleri Tasarımı

İç Mimarlık

Mimarlık

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)

Endüstri Mühendisliği (İngilizce)

Gıda Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği

Makine Mühendisliği

Tekstil Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği (İngilizce)

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Çocuk Gelişimi

Hemşirelik

Odyoloji

Sağlık Kurumları Yöneticiliği

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU (4 Yıl)

Mütercim Tercümanlık (İngilizce)

Mütercim Tercümanlık (Rusça)

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI

SOSYAL BILIMLER ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

E-İşletme (Tezsiz)

Eğitim Yönetimi ve Denetimi (Tezli-Tezsiz)

Eğitim Programları ve Öğretim (Tezli-Tezsiz)

Görsel Sanatlar (Tezli)

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Tezli)

Grafik Tasarım (Tezli)

İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce/Tezli)

İnsan Kaynakları Yönetimi (Tezli-Tezsiz)

İşletme Yönetimi (Tezli)

İşletme Yönetimi (İngilizce/Tezli)

Kamu Hukuku (Tezli)

Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim (Tezli-Tezsiz)

Muhasebe ve Denetim (Tezli)

Özel Hukuk (Tezli)

Psikoloji (Tezli-Tezsiz)

Sınıf Öğretmenliği (Tezli-Tezsiz)

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce/Tezli)

Tiyatro Yönetmenliği (Tezli)

Türk Dili ve Edebiyatı (Tezli)

Uluslararası İktisat (Tezli-Tezsiz)

Uluslararası İlişkiler ve Terörizm Araştırmaları (Tezli) (İlk kez öğrenci alacak)

Uluslararası İlişkiler ve İstihbarat İncelemeleri (Tezli) (İlk kez öğrenci alacak)

Yöneticiler İçin İşletme (Tezsiz)

Yöneticiler İçin İşletme (İngilizce/Tezsiz)

DOKTORA PROGRAMLARI

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İşletme

İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce)

Türk Dili ve Edebiyatı

SANATTA YETERLİK PROGRAMLARI

Grafik Tasarım

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Bilgisayar Mühendisliği (Tezli)

Bilişim (Tezsiz)

Bilişim Destekli Öğretim Teknolojileri (Tezsiz)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Tezli)

Gıda Güvenliği ve Beslenme Bilimi (Tezli)

Gıda Mühendisliği (Tezli)

İnşaat Mühendisliği (Tezli)

İnşaat Mühendisliği Yapı ve Proje Yönetimi (Tezsiz)

İş Sağlığı ve İş Güvenliği

Kentsel Tasarım (Tezli-Tezsiz)

Mekatronik Mühendisliği (Tezli)

Makine Mühendisliği (Tezli)

Mimari Tasarım (Tezsiz)

Mimarlık (Tezli)

DOKTORA PROGRAMLARI

Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

Gıda Güvenliği ve Beslenme Bilimi

Gıda Mühendisliği

İnşaat Mühendisliği

Mimarlık

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Aile Danışmanlığı (Tezli-Tezsiz)

KÜNYE

Üniversite Adı: İstanbul Aydın Üniversitesi

Kurucu: Anadolu Eğitim ve Kültür Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Yadigâr İzmirli

Mütevelli Heyeti Başkanı: Dr. Mustafa Aydın

Kuruluş Tarihi:2003

Bulunduğu İl: İstanbul

Toplam Öğrenci Sayısı: 28.000

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrenim ücretleri ve başvuru detayları için

İletişim bilgileri

Beşyol Mah.Inönü Cad.No: 38

Sefaköy-Küçükçekmece / İSTANBUL

Теl: 444 1 428

Faks: (212) 425 57 59

Web: www.aydin.edu.tr

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.