banner

İstanbul Kültür Üniversitesi hakkında tüm merak edilenler




İstanbul Kültür Üniversitesi 2014-2015 eğitim ve öğrenim ücretleri ne kadar? İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine ne gibi olanaklar sunuyor? İstanbul Kültür Üniversitesi’nde hangi fakülte ve bölümler var? İşte tüm merak edilenler…

Kültür Koleji Vakfı tarafından 1997 yılında kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi; Şirinevler Yerleşkesi’nde 157 öğrencisi ve 32 kişilik öğretim kadrosuyla eğitim hayatına başladı. Fen-Edebiyat Fakültesi’nde, Matematik-Bilgisayar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde İnşaat Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği ve Meslek Yüksekokullarında İşletmecilik ve Bilgisayar Programcılığı ile kuruluşunu gerçekleştiren üniversitenin bugün Ataköy, Şirinevler ve İncirli olmak üzere üç yerleşkesinde 7 fakülte, 3 meslek yüksekokulu ve 2 enstitüsünde akademik eğitim hizmeti veriyor.

DÜNYAYI KAMPÜSE TAŞIYAN ULUSLARARASI VİZYON

Avrupa Birliği’ne üye 22 ülkede 200‘ün üzerinde Erasmus Anlaşması bulunan İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğrencilerin yaklaşık yüzde 10’u yurt dışı deneyimi ile mezun oluyor. Ulusal ve Uluslararası Konsorsiyumlarda koordinatör ve ortak olarak yer alan üniversite öğrencilerine 1 aydan 12 aya kadar yurt dışında Erasmus staj olanağı da sunuyor. Amerika, Avrupa, Asya, Afrika ve Avustralya’da farklı ülkelerdeki birçok üniversite ile iş birlikleri ve değişim programları bulunan üniversite her yıl 4 öğrencisine Avustralya’da devlet bursu ile öğrenim görme olanağı da sunuyor.

ABD’de yaptığı anlaşmalarla Meslek Yüksekokulu öğrencilerine lisans tamamlama ve lisans öğrencilerine çift diploma imkânları da sunan üniversitede öğrencilerin %5’i 53 farklı ülkeden geliyor. Değişim programı kapsamında gelen öğrencilerin, giden öğrencilerden %40 fazla olduğu üniversite dünyayı kampüse taşıyan akademik anlayışıyla öne çıkıyor. Üniversite, uluslararası değişim programları dışında Türkiye’deki yükseköğretim kurumları arasında da öğrenci değişimi uygulamalarına sıcak bakıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi’nin yurt içi öğrenci değişimini destekleyen Farabi Programı kapsamında 17 üniversite ile anlaşması var.

YAŞAMIN İÇİNDE YERLEŞKELER

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin yerleşkeleri İstanbul Avrupa Yakasının merkez noktaları olan İncirli, Şirinevler ve Ataköy’de bulunuyor. Yerleşkelerini öğrencilerin eğitim ve yaşam beklentilerini dikkate alarak tasarlayan üniversitede; banka, revir, kişisel bakım merkezi, kırtasiye, internet laboratuvarı gibi gündelik ihtiyaçlara cevap veren hizmet alanları ve üniversite kitaplarının hazırlandığı bir yayınevi de bulunuyor. Akademik yıl içinde gerçekleştirilen bilimsel ve sektörel etkinliklerle mesleki yönlerini geliştiren öğrenciler, yerleşke içinde bulunan hobi alanlarında da vakit geçirebiliyorlar. Akademik eğitimi çok yönlü bir entelektüel birikim olarak sunan İstanbul Kültür Üniversitesi’nin yerleşkelerinde bilimsel, kültürel ve sanatsal atmosfer de dikkati çekici. Ataköy Yerleşkesi’nde bulunan Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ile Sanat Galerisi; öğrencileri güzel sanatların farklı dallarıyla buluşturuyor.

BAŞARIYI DESTEKLEYEN BURS OLANAKLARI

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde 2014 ÖSYS sonuçlarına göre TS puan türünde ilk 1000’e, diğer puan türlerinden ilk 3000’e (yerleştirildiği Y-LYS veya Y-YGS puan türünden) giren adaylar (DİL puanları hariç) normal öğrenim süreleri içinde yıllık eğitim-öğretim ücretini ödemiyorlar. İlk 1000 ve İlk 3000 derecesine giren öğrencilere her yıl, 9 ay süresince aylık 750 TL nakit öğrenci gereksinim bursu da sunuluyor. Yıllık 2.000 TL nakit bilgisayar-kitap-cd bursu ve öğrenci yurtlarında ücretsiz olarak konaklama imkânı da üniversitenin ilk 1000 ve ilk 3000 bursu kapsamında sunduğu olanaklar arasında yer alıyor. Tam, %75, %50 ve %25 Burslu lisans kontenjanlarında 7 yıl, tam, %50 ve % 25 burslu önlisans kontenjanlarında 4 yıl kesintisiz eğitim olanağı sunan üniversitede yüksek lisansa da ücretsiz devam olanağı bulunuyor.

İNGİLİZCE HAZIRLIK VE YÜKSEK LİSANSI DESTEKLEYEN BURSLAR

2014 ÖSYS sonuçlarına göre ilk 5000’e (yerleştirildiği Y-LYS ya da Y-YGS puan türünden) giren adaylardan (DİL-1 puanı hariç) İstanbul Kültür Üniversitesi’nde bir lisans programına yerleştirilen öğrencilere enstitülerinde ücretsiz yüksek lisans eğitimi hakkı sunan İKÜ, İngilizce hazırlık eğitimini de destekliyor. Üniversitede; Türkçe eğitim veren bir bölümü kazanıp İngilizce hazırlık eğitimi almak isteyen tam ve %75 burslu öğrencilere %75 indirim,%50 Burslu öğrencilere %50 indirim, %25 Burslu öğrencilere de %25 oranında indirim uygulanıyor.

İLK TERCİHE İNDİRİM AVANTAJI

İstanbul Kültür Üniversi-tesi’nde ön lisans ve lisans programlarına, birinci tercihlerinden yerleşenlere %15 indirim sunuluyor. Üniversitede sunulan ilk tercih indiriminden yararlanabilmek için adayın 1’inci sıradan itibaren hiç ara vermeden İKÜ’yü tercih etmesi önkoşul.

1’inci sıradan itibaren İKÜ’yü tercih eden aday, bu tercihlerinden kaçıncıya yerleşirse yerleşsin %15 ilk tercih indiriminden yararlanabiliyor.

SPORCU ADAYLARA İKÜ’DEN DESTEK

İstanbul Kültür Üniversitesi öğrencilerine, üniversitenin herhangi bir okul takımında görev alması halinde ödeyeceği katkı payından %10 oranında indirim sunuyor. Sporda başarı indirimi öğrencinin okul takımında görev aldığı akademik yılı kapsıyor.

Adayın IB Diploma notu da İKÜ’nün burs ve indirim politikasında değerlendirilen kriterler arasında. %25 ÖSYM bursunun IB diploma notu ve burs oranına yansıtılması üniversitede şu şekilde uygulanıyor: IB Diploma notu 40 ve üzerinde olan öğrencilere % 100, IB Diploma notu 35-39,99 arasında olan öğrencilere % 75, IB Diploma notu 30-34,99 arasında olan öğrencilere % 60 oranında katkı payında indirim sağlanıyor. Öğrencinin IB Diploma notuyla gerçekleştirilen diğer indirim oranları ise şöyle: IB Diploma notu 24-29,99 arasında olan öğrencilere % 25, IB Sertifika derecesi 23.99 ve altında olan öğrencilere % 10 indirim sunuluyor.

GÜVENLİ VE KONFORLU YURTLAR

Şirinevler Yerleşkesi’nde hizmet veren İstanbul Kültür Üniversitesi Kız ve Erkek Yurtlarında temel hedef öğrencilerin eğitim yaşamlarını konfor ve güvenle sürdürmeleri. 24 saat kesintisiz internet bağlantısının bulunduğu yurtların temizliği günlük olarak titizlikle yapılıyor. Uydu bağlantılı televizyonların yer aldığı dinlenme salonları, internet salonları, ücretsiz çamaşırhane, etüt salonları, mimarlık öğrencileri için ayrı çalışma salonları ve çizim masalarının yer aldığı yurtlarda ayrıca her katta ortak kullanıma açık bir mutfak da bulunuyor. Barınma hizmetlerinde güvenliğe özel bir önem veren İstanbul Kültür Üniversitesi yurtlarında 24 saat boyunca, tüm giriş çıkışlarda uzman güvenlik personeli hizmet veriyor.İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan Psikolojik Danışmanlık Birimi de, yurt öğrencilerine; üniversite ve yurt yaşamına adaptasyon süreçlerinde tam destek sunuyor. Erkek Öğrenci Yurdunun 50 oda ve 154 öğrenci kapasitesi bulunuyor. Erkek yurtların İki kişilik 12 oda üç kişilik 22 oda, dört kişilik 16 oda bulunuyor. Üniversitede kız yurdunun öğrenci kapasitesi ise 212. Toplamda 96 odanın bulunduğu üniversitede iki kişilik 84, üç kişilik 4 ve dört kişilik 8 oda bulunuyor. İstanbul Kültür Üniversitesinin yurt ücretleri tam, yüzde 25, yüzde 50, yüzde 75 ve katkı paylı olmak üzere değişiyor.

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ

Kuruluş tarihi: 1997

Kurucusu: Fahamettin Akıngüç

Rektörü: Prof. Dr. S. Semahat Demir

Toplam öğrenci sayısı: 11691

Öğretim üyesi sayısı: 559

Fakülte sayısı: 7

Enstitü sayısı: 2

Araştırma merkezi sayısı: 17

Yüksekokul sayısı: 3

Yeni açılacak bölümler: İngilizce Öğretmenliği

İstanbul Kültür Üniversitesi öğrenim ücretleri* :

Fen-Edebiyat Fakültesi Bölümleri: 25.740,00 TL

Hukuk Fakültesi: 26.620,00 TL

Mühendislik Fakültesi Bölümleri: 27.280,00 TL

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümleri: 25.740,00 TL

Mimarlık Fakültesi: 27.530,00 TL

Sanat ve Tasarım Fakültesi Bölümleri: 25.970,00 TL

Eğitim Fakültesi Bölümleri: 25.740,00 TL

Meslek Yüksek Okulu Programları: 14.200,00.TL

İngilizce Hazırlık: 25.740,00TL

* Ücretlere % 8 KDV dahildir.

İletişim Bilgileri:

İletişim Bilgileri

E5 Karayolu üzeri,34156

Bakırköy/ İstanbul

Tel: 0212 498 41 41

e-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

http://www.iku.edu.tr

Fakülteler / Meslek Yüksekokulları / Enstitüler

FAKÜLTELER

» Eğitim Fakültesi

» Fen-Edebiyat Fakültesi

» Hukuk Fakültesi

» İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

» Mimarlık Fakültesi

» Mühendislik Fakültesi

» Sanat ve Tasarım Fakültesi

MESLEK YÜKSEKOKULLARI

» Adalet MYO

» İşletmecilik MYO

» Teknik Bilimler MYO

ENSTITÜLER

» Sosyal Bilimler Enstitüsü

» Fen Bilimleri Enstitüsü

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.