banner

Zirve Üniversitesi’nde iki yeni önlisans programı açılıyor




Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Bölümü ve Acil-İlk Yardım Bölümü açılacağını belirtti.

Uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlemeyi ve üniversitenin dünya genelinde bilinirliliğini artırmayı amaçladıklarını belirten Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Önümüzdeki dönem Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Bölümü ve Acil-İlk Yardım Bölümü açılacak. Yeni kütüphanemiz de faaliyete geçecek” diye konuşuyor.

Üniversitenizin fakülteleri ve bölümleri hakkında bilgi verir misiniz? Hangi alanlarda akademik başarı konusunda iddialısınız?

Zirve Üniversitesi 5 yıllık bir üniversite olmasına rağmen bugün 8 Fakülte (Hukuk, Tıp, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım, İktisadi ve İdari Bilimler, Eğitim, Mühendislik), 1 Meslek Yüksekokulu, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri Enstitüleri, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi, Zirve Üniversitesi Nano Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Zirve Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Zirve Üniversitesi Sanayi İşbirliği Merkezi, Uzaktan Eğitim Merkezi, Denizcilik Uygulamaları ve Araştırma Merkezi, Ortadoğu Sürdürülebilir Hayvancılık, Biyo-Teknoloji ve Agro-Ekoloji Araştırma ve Uygulama Merkezleri ile yaklaşık 8000 öğrenciye sahiptir.

Zirve Üniversitesi’nin temel hedefi bünyesinde bulundurduğu bütün birimlerde ve programlarda akademik başarıyı yakalamak ve onu sürdürülebilir bir hale getirmektir. Özellikle fakültelerin ihtiyacını karşılayabilecek donanımlı akademik personel yetiştirme, olabildiğince başarılı ve iddialı akademik çalışmalar yayınlamaktır. 

Önümüzdeki dönem hangi yeniliklerle eğitim hayatına başlayacaksınız?

Önümüzdeki dönem Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Çocuk Gelişimi Bölümü ve Acil-İlk Yardım Bölümü açılacak. Yeni kütüphanemiz de faaliyete geçecek.

ULUSLARARASILAŞMA YOLUNDA İLERLEMEYİ AMAÇLIYORUZ

Uluslararası alanda hedefleriniz ve çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Zirve Üniversitesi şu an Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Hollanda, Rusya, İngiltere gibi Avrupa Ülkelerinin yanı sıra; Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgısiztan gibi Türki Cumhuriyetlerden, Nijerya, Kenya, Somali, Senegal gibi Afrika Ülkelerinden olmak üzere 65 farklı ülkeden yaklaşık 500 uluslararası öğrencisi bulunmaktadır. Zirve Üniversitesi’nin temel amacı bu sayıyı arttırarak uluslararasılaşma yolunda emin adımlarla ilerlemek ve dünya genelindeki bilinirliliğini artırmaktır. Diğer yandan dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerle Erasmus kapsamında anlaşmalar yaparak öğrenci değişim programlarını gerçekleştirmektir. Ayrıca özellikle Amerika ve Avrupa’daki ülkelerin önde gelen üniversiteleriyle ikili işbirliği anlaşmaları imzalayarak, Zirve Üniversitesi öğrencilerinin 3+1 ve 2+2 kapsamında 4 yıllık dönem içerisinde iki farklı üniversite okumalarını ve iki diploma ile mezun olabilmelerini sağlamaktır. 

Üniversitenizde öğrencilerinize sosyal ve kültürel ne gibi imkanlar sunuyorsunuz?

Zirve Üniversitesi bünyesinde Spor, Kültür ve Sanat Şube Koordinatörlüğü bulundurmaktadır. Bu birim öğrencilerin kendilerini ve düşüncelerini ifade ederken iletişim engellerinin olmadığı, bireylerin birbirlerine sevgi, saygı ve hoşgörü ile yaklaştığı, güven ve dürüstlük duygusunun hakim olduğu bir ortamda kabiliyetlerini kullanabilmeleri ve sergileyebilmeleri amacı ile boş zamanlarını en iyi şekilde  değerlendirebilmeleri için olanak sağlanmak; yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmalarını  sağlamak, kişisel bilgi ve becerilerini arttırıcı faaliyetler yapmak, güzel sanatlarla ilgili faaliyetleri izlemelerini, isterlerse bu faaliyetlere  katılmalarını da temin etmek amacıyla aşağıda gösterilen hizmetler yürütülmektedir. Resim ve fotoğraf sergileri açmak, konser, konferans, tiyatro ve benzeri sanat ve  kültür alanlarında faaliyetler düzenlemek ve bu maksatla bu çeşit faaliyetlerde bulunan  kuruluşlarla işbirliği yaparak, öğrencilerimizin daha geniş ölçüde sanat ve kültür faaliyetlerinden yararlanmaları sağlanmaktadır. Ayrıca öğrencilerin boş zamanlarında ilgi ve yeteneklerine göre sanat ve kültür çalışmaları yapmaları için resim, fotoğraf, el sanatları, halk sanatları, klasik dans, müzik  ve benzeri faaliyet alanlarında kurslar, çalışma grupları, korolar oluşturmak, bu grup ve koroların, üniversite içinde ve dışında konser, gösteri, sergi gibi faaliyetlere katılmaları sağlanmaktadır.

Yurt imkanlarınız hakkında da bilgi alabilir miyiz?

Zirve Üniversitesi öğrencilerine bir çok barınma imkanı da sunmaktadır. Kampüs içerisinde yer alan Nil Erkek öğrenci Yurdu, Şehir merkezinde bulunan ve okula 20 dakika mesafede olan Gülfer Nakıboğlu Kız Yurdu ve yine şehir merkezinde olan Emine Hasırcı Erkek Öğrenci Yurtları bulunmaktadır. Yurtların öğrencilere sunduğu imkanlar şu şekildedir;

*3 kişilik Odalar

*Bazalı Ortopedik Yataklar

*Hafta içi 2, Hafta sonu 3 öğün yemek

*24 Saat Sıcak su

*Kişiye Özel  Elbise Dolabı

*Etüt odaları

*Kişiye özel Çalışma Masası ve Kitaplık

*Dinlenme Salonları

*Kata Özel Çamaşır Makinesi

*Kata Özel Ütü odası

*Profesyonel Güvenlik Hizmeti

*Doğal Gaz ile Isınma Sistemi

*Geniş ve Ferah yemekhane

*Parmak izi Tanıma ve Güvenlik Kamerası Sistemi

*Deneyimli Personel

MEZUNLARIMIZIN İŞ BULMALARINA YARDIMCI OLUYORUZ

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada da destek oluyor musunuz?

Zirve Üniversitesi bünyesindeki 8 Fakülte ve 1 Meslek Yüksek Okulunda eğitim gören öğrencilerine staj konusunda da sonsuz destek vermeye devam ediyor. Bu süreçte bölümlerinde eğitim gören ve zorunlu stajlarını tamamlamak zorunda olan öğrenciler gerek bölüm başkanlıkları vasıtasıyla gerekse de direkt okul yönetiminin katkılarıyla sektörlerinin seçkin kurumlarında staj yapma fırsatı yakalayabilmektedir. Zirve Üniversitesi mezun olan öğrencileri olan irtibatını hiçbir zaman kesmemekte ve onlara iş bulma noktasında her türlü yardımı da yapmamaktadır.     

Uzun vadeli plan ve projelerinizden bahseder misiniz?

Zirve Üniversitesi’nin uzun vadedeki en önemli planı gelişimini sürdürerek kalitesinin standartların üstüne çıkarmaktır. Bu çerçevede birincil hedefler yeni öğrencilerin tercih edebileceği yeni ve farklı bölümler açmak, açılan bölümleri kaliteli öğrencilerle donatmak, donanımlı bir kampüs ortamı oluşturmak, öğrencileri daha ileriye taşıyabilecek güçlü akademik kadro oluşturmak, Türkiye ve Dünya’daki bilinirliğini ve marka değerini arttırmaktır. Özellikle bu hedeflere koşarken toplumların ihtiyaçlarını karşılayabilecek adımlar atmak Zirve Üniversitesi’nin önem verdiği hususlardan biridir.

Tercih yapacak üniversite adaylarına tavsiyeleriniz nelerdir?

Zirve Üniversitesi Kurulduğu günden bu yana yüksek tercih edilme oranı ve Türkiye genelindeki marka değeriyle öğrencilerin gelecek adına ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir eğitim kurumudur. Bünyesinde Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Meslek Yüksekokulunu bulunduran Zirve Üniversitesi sağlıklı bir gelecek hedefleyen öğrenciler için çok doğru bir yerdir. Bu çerçevede tercih yapacak öğrencilerin özellikle burs imkanlarıyla, donanımlı kampüsüyle, uygulamalı eğitim şartlarıyla, yüksek kalitedeki yurt imkanlarıyla, yurtdışı değişim programlarıyla, faydalı staj imkanlarıyla, kültürel etkinlikleriyle, spor faaliyetleriyle, sanat etkinlikleriyle, teknolojik alt yapısıyla ve uluslararası öğrenci profiliyle ideal bir eğitim-öğretim yuvası niteliği taşımakta ve yeni öğrencilerini beklemektedir. Tercih yapacak öğrencilerin göz ardı edilemeyecek derecedeki bu unsurları planlayarak geleceklerini düşünmelerinde fayda var.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ’NİN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ

- Modern Yöntemlerle Yapılan ve Uluslararası Geçerliliğe Sahip Dil Eğitimi,

- Aktif Kampüs Yaşamı,

- Yerli-Yabancı Güçlü Akademik Kadrosu,

- Güçlü Teknolojik Alt Yapısı,

- Kültür-Sanat-Spor Bursları,

- Burs-plus İmkanları,

- Erasmus Değişim Programları,

- 65 Farklı Ülkeden Gelen Uluslararası Öğrencileri,

- Yurt içi-Yurt dışı Staj İmkanları

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.