banner

Gaziantep’in ilk ve tek IB Dünya Okulu GKV Özel Cemil Alevli Koleji




Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 51. kuruluş yılında, Uluslararası Bakalorya Diploma Programı adaylık sürecini başarıyla tamamlayarak Gaziantep’teki ilk ve tek “IB Dünya Okulu” oldu. IB Diploma Programı uygulayacak GKV Özel Cemil Alevli Koleji öğrencileri, tüm dünyada tanınan bir diploma alarak dünyaya açılacak.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, yüksek kalitede bir eğitim anlayışıyla uluslararası standartlarda bireyler yetiştirmek amacıyla Uluslararası Bakalorya Diploma Programı adaylık sürecini başarıyla tamamlayarak Gaziantep’teki ilk ve tek “IB Dünya Okulu” oldu. IB Diploma Programı uygulayacak GKV Özel Cemil Alevli IB Koleji öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı ulusal diplomasının yanı sıra, uluslararası müfredata uygun eğitimle tüm dünyada tanınan bir diploma alarak dünyaya açılacak. Uluslararası geçerliliği olan IB diploması yurt içi ve yurt dışı üniversite tercihlerinde dil yeterlilik sınavı muafiyeti, artı ders kredisi, okula doğrudan kabul edilme, bölümlere göre değişen ders muafiyeti, yatay geçiş ve diploma notuna göre değişen oranlarda burs olanakları gibi avantajlar sağlıyor.

GKV Özel Cemil Alevli IB Koleji’nde, diğer IB Okullarında olduğu gibi, iki yıllık IB Diploma Programı’nda tarih ve anadil dersleri dışındaki bütün IB dersleri İngilizce okutuluyor. Bu nedenle kolejin öğrencileri 9. sınıfta yoğun bir İngilizce programıyla IB adaylığına hazırlanmaya başlıyorlar. 10. ve 11. sınıflarda ise resmi anlamda IB öğrencisi oluyorlar. Bu iki yıllık süreçte öğrenciler, Anadil, Yabancı Dil, İnsan ve Toplum Bilimleri, Fen Bilimleri, Matematik ve Sanat gruplarından 6 adet ders seçimi yapıyorlar.

ÖĞRETMENDEN ÇOK ÖĞRENCİ AKTİF

Ders içerikleri birçok yönden Milli Eğitim Bakanlığı müfredatıyla örtüşüyor. Ancak, bu sistemdeki temel farklılık öğrenciyi ezberci mantıktan kurtarmak, onu araştıran, sorgulayan, öğrenme sürecini içselleştiren ve öğrendiklerini gerçek hayatla bağdaştırarak kendini gerek sözlü gerek yazılı olarak anadili dışında da etkin bir şekilde ifade edebilecek düzeye getiriyor. Bu hedef, öğrenci merkezli eğitim anlayışını zorunlu kılıyor ve sınıflarda öğretmenden daha çok öğrenciler aktif rol alıyor.

IB öğrencileri bu derslerin dışında Bilgi Kuramı dersi alacaklar, Bitirme Tezi yazacaklar ve Topluma Hizmet Projelerinde görev yapacaklar. Böylesine iddialı bir eğitim programını tamamlayan öğrenciler, geleceğin entelektüel birikimi yüksek bireyleri olarak Türkiye’yi yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil etme yolunda önemli bir adım atmış olacaklar.

IB Diploma Programı ile GKV Özel Cemil Alevli IB Koleji, Gaziantep’in coğrafi, ekonomik ve stratejik konumu nedeniyle çok önemli bir gereksinimi karşılayacak ve eğitim düzeyine olumlu katkılar sağlayacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.