banner

İhlas Koleji projeleriyle ödülleri topluyor




1996 yılında kurulan, 4 kampüste 13 okul ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren İhlas Koleji’nde öğrenciler tarafından birçok proje hayata geçiriliyor. Projeleriyle ulusal yarışmalarda dereceler alan öğrenciler son olarak,  “İnsanlık için gizli tehdit: Damardan Fitalat”, “Anadolu Aslanı”, “Özel TİM” ve “Down Sendromlu Çocuklar Projesi” ile ödülleri topladı.

Hazırladıkları projelerle, ulusal yarışmalarda derece elde etmeyi başaran öğrenciler, son olarak, “İnsanlık için gizli tehdit: Damardan Fitalat” adındaki projeyle TÜBİTAK’ın lise öğrencilerine yönelik 2013 yılında ilk kez düzenlediği Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda üçüncülük kazanma başarısı gösterdi. Bunun dışında, İhlas Koleji Robot Kulübü tarafından hazırlanan Anadolu Aslanı ve Özel TİM isimli iki robot proje kapsamında birçok üniversitenin düzenlemiş olduğu yarışmalarda çok önemli başarılar elde etti. İhlas Koleji öğrencileri ülkemizdeki down sendromlu çocukların yaşamış oldukları zorluklara dikkat çekmek amacıyla da önemli bir projeye imza attı. Hazırladıkları bu proje ile İhlas Koleji İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ensar Vakfı tarafından düzenlenen Değerler Olimpiyatı’nda Şampiyon oldu.

TÜBİTAK ÜÇÜNCÜLÜĞÜ GETİREN FİTALAT PROJESİ

Son dönemde yapılan araştırmalarla gündeme gelen ve kanserojen bir madde olan fitalat içeren ürünlerdeki yüksek kullanım oranı yeni bir tartışma başlattı.

Oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, serum ambalajları gibi birçok üründe PVC’nin plastikleştirilmesi amacıyla kullanılan fitalat türevlerinin özellikle bazı ürünlerde olması gerekenden yüzlerce kat fazla olduğu ortaya çıktı.

Özel İhlas Fen Lisesi öğrencileri de fitalat türevleri üzerinde yapmış oldukları araştırmaları “İnsanlık için gizli tehdit: Damardan Fitalat” adıyla proje haline getirerek başta TÜBİTAK olmak üzere birçok yarışmaya katıldılar.

Fitalatın zararlarını anlatmayı hedefleyen çalışma boyunca Prof. Dr. İsmail Aydın ve Prof. Dr. Yavuz Dizdar’da projeye katkıda bulundular. 

İhlas Koleji hazırlamış olduğu bu projeyle;  TÜBİTAK’ın lise öğrencilerine yönelik 2013 yılında ilk kez düzenlediği Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması’nda üçüncülük kazandı. Ülkemizi Abu Dabi’de düzenlenen Milset International Expo Sciences International Fuarı’nda temsil etti.

ANADOLU ASLANI VE ÖZEL TİM’E ÜNİVERSİTELERDEN TAM PUAN

İhlas Koleji Robot Kulübü tarafından hazırlanan “Anadolu Aslanı” ve “Özel TİM” isimli iki robot projesi birçok üniversitenin düzenlemiş olduğu yarışmalarda çok önemli başarılar elde etti.

Anadolu Aslanı projesiyle hazırlanan robot arazi şartlarına uygunluk göstererek terör olaylarına karşı güvenlik görevlilerine yardımcı olması amacıyla hazırlandı.

Kazandığı ödüller; 

Süleyman Demirel Üniversitesi 16. Uluslararası Bahar ve 2. Bilim Şenliği Robot Yarışması’nda Türkiye İkincisi

İstanbul Gelişim Üniversitesi Liseler Arası Robotik ve Projeler  Yarışması’nda 1.lik

Özel TİM ise, afet alanlarında olay yerine insansız müdahaleyi hedefleyen bir robot projesi olup 2 km menzilli kablosuz kameraya ve 2 kumandaya sahiptir. Robot bir bilgisayar tarafından kontrol edilirken önüne engel geldiğinde bilgisayara haber verebiliyor böylece bilgisayardan yönlendirme yapılabiliyor.

Kazandığı ödüller;

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından düzenlenen Liselerarası Robot Yarışması’nda 1.lik

Yeditepe Üniversitesi 2. Geleneksel Ortaöğretim Öğrencilerine Yönelik Robotik ve Teknolojik Projeler Yarışmasında 1.’lik

İTÜ Robot Olimpiyatlarında Final Serisinde yarışma hakkı

DEĞERLER OLİMPİYATI’NIN ŞAMPİYONU “DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR PROJESİ”

İhlas Koleji öğrencileri ülkemizdeki down sendromlu çocukların yaşamış oldukları zorluklara dikkat çekmek amacıyla önemli bir projeye imza attılar.

Projelerinde Mecidiyeköy’de Down Sendromlu gençlerin çalıştığı kafeyi ziyaret eden öğrenciler orada gençlerle sohbet ederek değerli paylaşımlarda bulundular. Ayrıca bu aradan edindikleri izlenimleri Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile paylaşan öğrenciler, Beylikdüzü’nde de down sendromlu gençlerin çalışabileceği bir kafe kurulmasını önerdiler. Yine bu proje kapsamında down sendromlular adına düzenlenen yürüyüşe de katılarak down sendromlulara destek verdiler.

Hazırlanan bu proje ile İhlas Koleji İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ensar Vakfı tarafından düzenlenen Değerler Olimpiyatı’nda Şampiyon oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.