banner

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri geleceğe hazırlıyor




Kaliteli, profesyonel ve üstün bir eğitim vermeyi misyon edinen İstanbul Arel Üniversitesi, kendi alanında yetkin, bilimsel araştırma konularında Türkiye’de ve dünyada söz sahibi öğretim üyelerinden oluşan bir kadro ile eğitim ve öğretim veriyor. Türkiye’nin en çok burslu öğrenci okutan üniversiteleri arasında yer alan üniversite, hem ülke içinde hem de uluslararası düzeyde araştırma fırsatları da sunuyor.

arel tepekentİstanbul Arel Üniversitesi, mezun öğrencilerini üniversitede yüksek lisans ve doktora programlarına katarak öğretim üyesi konumuna getiriyor. Kendi akademik kadrosunu yine kendi öğrencilerini yetiştirerek geleceğe hazırlayan üniversitede uluslararası bir eğitim anlayışı söz konusu.

Sefaköy ve Tepekent olmak üzere iki yerleşkeden oluşan üniversite, Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, iletişim Fakültesi, Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yer aldığı Tepekent Yerleşkesi ile kampüs; Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Meslek Yüksekokulu programlarının yer aldığı Sefaköy Yerleşkesi ile de bir şehir üniversitesi.

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 75’i BURSLU OKUYOR

İstanbul Arel Üniversitesi’ni diğer üniversitelerden ayıran en büyük özelliği ise öğrencilerine sağladığı burs imkanları. Başarılı öğrencilere %100, %50 ve %25 burs veriliyor ve burslar karşılıksız.

ÖSYS’de dereceye giren öğrencilere İstanbul Arel Üniversitesi’ni tercih edip yerleştirilmeleri ve kesin kayıt yaptırmaları halinde; onur ve özel bursları, başarı bursları ve spor bursları vb. burs imkanları sağlanıyor. Merkezi Yerleştirme ile Tam (%100), %50 ve %25 burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burslar lisans programları için; zorunlu hazırlık sınıfı yoksa 4 yıl, zorunlu hazırlık sınıfı dahil 5 yıl, önlisans programları için zorunlu hazırlık sınıfı yoksa 2 yıl, zorunlu hazırlık sınıfı dahil 3 yıl şeklinde uygulanıyor. Bu burslar disiplin cezası alınmaması kaydıyla geçerli olup, kayıt yenilenmeyen ve ders kaydı yapılmayan süreler, bu süreye dahil.

Dil puanı hariç olmak üzere; kayıt yaptırması, disiplin cezası almaması kaydıyla öğrenim süresi boyunca girdiği yıldan itibaren 9 ay süreyle;

  • İlk 500 içerisinde yerleşenlere               900 TL
  • 501 – 1.000 içerisinde yerleşenlere      660 TL
  • 1,001 - 2,000 içerisinde yerleşenlere   550 TL
  • 2,001 - 3,000 içerisinde yerleşenlere   330 TL
  • 3,001 - 5,000 içerisinde yerleşenlere   300 TL
  • 5,001 - 10,000 içerisinde yerleşenlere 250 TL

burs verilir. Verilen bu bursların devamı, öğrencinin ilk yıl hariç devam eden yıllarda, GNO’sunun en az 2.50 olması şartı aranır.

VİLLA ÖĞRENCİ EVLERİ, SAĞLIK HİZMETLERİ, KÜTÜPHANE VE ÜCRETSİZ SERVİS İMKANI

 

İstanbul Arel Üniversitesi’nde öğrenciler Tepekent Yerleşkesi’nde bulunan Villa Öğrenci Evleri’nde tek, iki ve üç öğrencinin güven ve konforla konaklayacağı 400 yatak kapasiteli öğrenci evlerinde konaklıyor.

Kablosuz internet erişimi, açık yüzme havuzu, halı saha, basketbol ve voleybol gibi sportif faaliyetlerden faydalanabiliyor. Tüm odalarda buzdolabı, ortak alanlarda ise televizyon mevcut.

Villa Öğrenci Evleri’nde ve üniversitede öğrencilere sağlık hizmeti 1 doktor ve 4 hemşire tarafından ücretsiz olarak yapılıyor.

Kütüphane hizmetleri için öğrenciler Sefaköy ve Tepekent Yerleşkelerinde bulunan 2.800 m2 kütüphane alanında 300 kişinin araştırma yapabilmesi için 35.000 ciltlik basılı eser ile 13210 e- kitap uygulaması ve 66 bilgisayarla hizmet veriliyor.

İstanbul Arel Üniversitesi’nde öğrencilerin yerleşkeler arası ulaşım ile metrobüs durağına ulaşımlarını sağlayan ücretsiz ring servis araçları uygulaması da mevcut.

Öğrenciler ayrıca üniversite bünyesinde bulunan yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzu ile fitness ve aerobik salonlarından da ücretsiz yararlanabiliyor.

 

ÜCRETSİZ ÖZEL SERTİFİKA PROGRAMLARI VE KURSLAR

İstanbul Arel Üniversitesi bünyesinde Kariyer Merkezi (ARELKAM) bulunuyor. Kariyer Merkezi öğrencilere iş ve staj anlamında üniversitenin anlaşmalı olduğu 2500’ün üzerinde çözüm ortağı ile destek veriyor. Mezunlar ise; areliş web portalına güncel cvlerini bırakarak çözüm ortaklarının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda mezun olduktan sonra iş imkanı bulabiliyor.

ARELKAM bünyesinde öğrencilere özel olarak hafta sonları İnsan Kaynakları Yönetimi, Girişimcilik ve Proje Yönetimi, Sağlık Sektöründe Kalite Yönetimi, Etkinlik ve Organizasyon Yönetimi ücretsiz sertifika programları düzenleniyor.

Her hafta iki seminer programı düzenleyen ARELKAM eğitmenleri özel sektörde aktif yöneticilik yapıyor. İş hayatına hazırlık için yoğun gayret gösteren ARELKAM öğrencilerine yalnızca staj ve iş imkanları sunmakla kalmıyor aynı zamanda kurumların taleplerini dikkate alarak çeşitli seminerler düzenliyor.

“DİPLOMA EKİNE ETİKETİ” ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

İstanbul Arel Üniversitesi Türkiye’de az sayıda vakıf üniversitesinde bulunan Diploma Eki Etiketi, ödülüne layık görüldü. Avrupa Komisyonu tarafından yükseköğretim kurumlarına verilen, yükseköğretim kurumlarının kalitesini ve saygınlığını artıran, kurumlara uluslararası güvenilirlik sağlayan bir belge olan Diploma Eki Etiketi, sadece verildiği ülkede ne anlama geldiği bilinen diplomanın başka ülkeler tarafından da anlaşılmasına yardımcı olur. Diploma Eki, İstanbul Arel Üniversitesi’nden mezun olan tüm öğrencilere direkt ve ücretsiz olarak İngilizce veriliyor.

ERASMUS+ İLE BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ

Erasmus+Programı kapsamında toplamda 92 üniversite ve 20 Avrupa ülkesi ile anlaşması  bulunuyor. An itibariyle yeni üniversiteler ile anlaşmalar da gündemde. Ayrıca Erasmus+ Programı kapsamında partner ülkelerle (Kazakistan, Kırgızistan ve Azerbaycan) olan anlaşmaları da 4 üniversite ile yapıldı.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİN DE TERCİHİ

Uluslararası öğrenciler yoğunluklu olarak Orta Doğu, Kafkasya, Orta Asya ve Afrika ülkelerinden geliyorlar. Üniversite, Avrupa Yükseköğrenim Alanı dışında kalan bölgelerdeki üniversitelerle işbirliğine gidiyor; ayrıca bu bölgelerden gelen öğrencilerin kabulü konusunda çeşitli düzenlemeler yapıyor. İstanbul Arel Üniversitesi’nin Amerika, Kanada, Afrika, Orta Doğu, İran, Japonya ve Çin üniversiteleriyle işbirliği olanaklarının artırılması öncelikli hedefler arasında. Bununla birlikte “Yurt Dışından Öğrenci Kabul Esasları Yönergesi” hazırlanarak yurt dışından öğrenci kabulü konusu bir sistematiğe oturtulmuş ve çok çeşitli ülkelerden gelen öğrencilerin sayısında artan bir ivme sağlanmış bulunuyor.

ÖĞRENCİLER DANIŞMANLARLA HAYATA HAZIRLANIYOR

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nce tüm öğrencilere öğretim hayatı boyunca bireysel sorunlarda yönlendirme desteği veriliyor.Psikolojik Danışma, Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde üniversitede öğrencilerine bireysel, sosyal, eğitimsel ve mesleki alanlara yönelik psikolojik danışma ve rehberlik hizmetleri sunuluyor. Bu kapsamda bireysel görüşmeler, grup çalışmaları ve çeşitli konularda seminerler yapılıp, bültenler yayınlanıyor. Her öğrenci eğitim hayatı boyunca ücretsiz olarak PDR hizmetlerinden faydalanabiliyor.

KÜNYE

Kuruluş Tarihi: 2007

Kurucusu: Kemal Gözükara Eğitim ve Kültür Vakfı

Rektörü: Prof. Dr. Mehmet Çivi

Akademik Programlar: 5 Fakülte, 1 Meslek Yüksekokulu, 3 Yüksekokul, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsü

Toplam Öğrenci Sayısı: 15584

Yabancı Dil Olanakları: Yabancı Diller Yüksekokulu ile İngilizce ağırlıklı dil eğitimi.

       İletişim bilgileri:

Adres:

  • Türkoba Mah. Erguvan Sok. No:26/ K Tepekent-Büyükçekmece/İstanbul
  • Kemalpaşa Mah. Halkalı Cad. No:101 Sefaköy-Küçükçekmece/İstanbul

 

      Tel: 0850 850 27 35

      Web: www.arel.edu.tr

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.