banner

Plato MYO mezunlarını sektörle hemen buluşturuyor




Uygulamaya dayalı eğitim anlayışını sanatsal bir yaklaşımla harmanladıklarını söyleyen Plato Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Metin Hülagü, mezunlarını sektörle en hızlı şekilde buluşturan bir eğitim yapısına sahip olduklarını belirtiyor.

plato kütüphaneUygulamaya dayalı eğitim anlayışını sanatsal bir yaklaşımla harmanladıklarını söyleyen Plato Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. M. Metin Hülagü, mezunlarını sektörle en hızlı şekilde buluşturan bir eğitim yapısına sahip olduklarını belirtiyor. Prof. Dr. Hülagü, “İkinci öğretimin yanında; gelişmiş teknolojik altyapısıyla uzaktan eğitim sistemini en iyi şekilde eğitime adapte eden yüksekokulumuz, öğrencilerine çalışırken okuma imkanı sunması noktasında diğer birçok MYO’lara göre tercihen daha ön planda yer almaktadır” diyor.


Plato Meslek Yüksekokulu hakkında bilgi alabilir miyiz? Üniversite adayları neden Plato MYO’yu seçsinler? Diğer MYO’lara göre öne çıkan özellikleri nelerdir?

metin hülagüPlato Meslek Yüksekokulu 2009 yılında Mütevelli Heyeti Başkanımız Sayın Dr. Tolga Yazıcı’nın önderliğinde Balat’da kurulmuştur. Bulunduğu konum itibariyle İstanbul’un en merkezi ve ulaşımı en kolay yerlerden bir tanesinde konumlandırılmıştır.

Plato Meslek Yüksekokulu kurulduğu günden bu yana deneyimli ve dinamik eğitmen kadrosu ve sektör iş birlikleriyle kısa zamanda hızla büyümüş ülkemizin en önde gelen gözde eğitim kurumu haline dönüşmüştür. Eğitime getirdiği sanatsal yaklaşım, uygulamaya dayalı eğitim anlayışını sanatsal bir yaklaşımla harmanlayan yüksekokulumuz mezunlarını sektörle en hızlı şekilde buluşturan bir eğitim yapısına sahiptir.

İkinci öğretimin yanında; gelişmiş teknolojik altyapısıyla uzaktan eğitim sistemini en iyi şekilde eğitime adapte eden yüksekokulumuz, öğrencilerine çalışırken okuma imkanı sunması noktasında diğer birçok MYO’lara göre tercihen daha ön planda yer almaktadır.

EN ÜST DÜZEY KALİTEDE EĞİTİM VERİYORUZ

Yüksekokulunuz bünyesinde hangi programlar bulunuyor? En çok iddialı olduğunuz program hangisi? Ayrıca yakın zamanda yeni programlar açmayı düşünüyor musunuz?

Yüksekokulumuz bünyesinde Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Sanat ve Tasarım Teknolojileri Bölümü, Pazarlama ve Organizasyon Bölümü, Sağlık Hizmetleri Bölümü, Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Yabancı Diller Bölümü dâhilinde 28 programla eğitim ve öğretim faaliyetimiz devam etmektedir. Sanat’la tasarımı ve teknolojiyi bütünleştiren eğitim anlayışı içerisinde biz öğrencilerimize tüm programlarımızda en üst düzey kalitede eğitim veriyoruz.

Sektörle geliştirdiğimiz işbirliklerimiz doğrultusunda, teknolojinin ve iletişimin hızlı gelişimini göz önünde bulundurursak, bu anlamda yeniliklere açık bir bakış açısıyla sektörün ihtiyacı doğrultusunda yeni programlar açarak büyümeye ve eğitimdeki kalitemizi korumaya devam edeceğiz. 

Öğrencilerinize sunduğunuz sosyal, kültürel, barınma ve burs imkânlarından bahsedebilir misiniz?

Yüksekokulumuz bünyesinde faaliyet gösteren kütüphanesi, kültürel ve sportif faaliyetleriyle birlikte; öğrencilerin ders dışı zamanlarında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerde bulunabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmeleri amacıyla kurulmuş değişik ilgi alanlarına yönelik 17 farklı öğrenci kulübü mevcuttur. Yüksekokulumuzun sunduğu kaynaklarla desteklediği öğrenci kulüpleri, öğrencilere kendilerini geliştirme fırsatı verirken ayni zamanda öğrencilerin arkadaşlık bağlarını güçlendirmelerini ve boş vakitlerini verimli biçimde değerlendirmelerini sağlamaktadır.

Öğrencilerimizin hizmetinde olan “Plato Han Öğrenci Yurdu” Yenibosna’da bulunmaktadır. Üniversitemizin sanatla teknolojiyi ve tasarımı bütünleştiren eğitim anlayışını Han Öğrenci Yurdu’nun yapısında da görmeniz mümkündür.

Plato Meslek Yüksekokulu’muzun burs olanakları arasında, ÖSYM ile Yerleştirme Sırasında Hak Edilen Burslar, yüksekokulumuz tarafından verilen burslar, Doğru Meslek Seçimine Destek Bursu, Çalışırken Okuyana Destek Bursu gibi olanakların dışında Meslek Lisesi Alan Dışı Tercih Bursu, Milli Eğitim Bakanlığı Bursu, Tercih Bursu gibi olanaklar da yer almaktadır.

Öğrencilerinize staj ve mezuniyet sonrası iş bulmada destek oluyor musunuz? Bu kapsamda firmalarla işbirliğine gidiyor musunuz? Buna yönelik gerçekleştirdiğiniz çalışmalara kısaca değinebilir misiniz?

Sorunuza istinaden yüksekokulumuz; bu bilinç ile bir yandan mevcut öğrencilerimize Kariyer Merkezi hizmetleri vererek onları hayata hazırlarken, bir yandan da mezunlarımıza sektörle en hızlı buluşabilecekleri faaliyet ve organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır. Yüksekokulumuzda düzenlenen Kariyer Haftası gibi etkinliklerde, işbirliği içerisinde olduğumuz sektör temsilcilerini hem öğrencilerimizle hem de mezunlarımızla bir araya getirerek bu anlamda sektörle mezunlarımız arasındaki köprü vazifesini öğrencilerimiz mezun olduktan sonra da devam ettiriyoruz. Yapılan tüm bu çalışmalar neticesinde Plato MYO mezunları da daha ilk yıllardan itibaren bizi gururlandırarak;

- %60’ı fiilen çalışırken

- %55’i 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamakta

- %25’i bir yandan bir yandan eğitimi devam etmekte

- Yanı %90’ı ya lisans eğitimlerini tamamlamakta ya da çalışmaktadır.

ÜNİVERSİTE OLUŞUM ÇALIŞMALARINDA SON ADIMLARA GELDİK

Uluslararası anlaşmalara ve değişim programlarına nasıl bakıyorsunuz? Öğrencileriniz bu imkânlardan da yararlanabiliyorlar mı?

Yüksekokulumuz yükseköğretimde uluslararasılaşma eğilimleri ve Bolonya Süreci kapsamında dünyanın her tarafından birçok yükseköğretim kurumu ile işbirliği içerisindedir. Eğitim hayatı içerisinde belirli başarıyı yakalamış, mesleki edinim açısından kendi gelişimi yönünde teşviklerimizle öğrenimine devam eden bütün öğrencilerimiz uluslararası anlaşmalarımızdan ve diğer uluslararası öğrenci değişim programlarımızdan yararlanabilmektedir. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği diye de adlandırılan ve kurumlar arası anlaşmalar kapsamında gerçekleştirilen ERASMUS değişim programı da bu konudaki en önemli örneklerden bir tanesidir.

Uzun vadeli plan ve projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Yüksekokulumuzun kurucu vakfı olan Plato Vakfı’mızın girişim ve gayretleriyle, üniversite oluşum çalışmalarında son adımlara geldik. Yıllardan bu yana öncü yükseköğretim kurumu yapısıyla hızla büyüyerek, sektörle geliştirdiği işbirlikleri ve tecrübesiyle yüksekokulumuz bu anlamda gerçekleştireceği üniversite yapısı içerisinde yine sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak gelişmeye ve büyümeye devam edecektir.  

ADAYLAR SEVEREK YAPABİLECEKLERİ MESLEKLERİ SEÇSİNLER

Geleceğin yükselen meslekleri hangileri? Öğrenciler hangi mesleklere yönelsinler? Bu doğrultuda tercih yapacak üniversite adaylarına tavsiyeleriniz neler olur?

Tüm dünyada özellikle iletişimin ve teknolojinin hızla gelişmesi bu alanı besleyen tüm meslek dallarını doğrudan etkilemektedir. Yükseköğretim kurumlarında bilgiyi okumayı bilen ve öğrenmeyi öğrenmiş bireyler her meslek dalının gereksinimlerine cevap verebilecek yeteneğe sahip olabilmeleri için sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Bu yıl tercih yapacak üniversite adaylarının en öncelikli konusu, yaptıkları tercihin herhangi bir üniversite ya da bölüm tercihi olmadığını hayatlarını doğrudan ilgilendiren ve geleceğe yönelik tüm hayal ve hedeflerinin tercihini yaptıklarının bilincinde olmaları gerekmektedir. Bu bir farkındalıktır, bu sebeple en öncelikli tavsiyem; üniversite adaylarımızın kendilerini doğru tanımlamaları ve gelecekte gerçekten severek yapabilecekleri bir mesleği tercih etmeleri yönünde olacaktır. Mesleğini severek yapan ve bu anlamda kendisini her geçen gün yenileyen geliştiren herkes başarıya ulaşabilir.

KÜNYE

Kuruluş Tarihi: 2009    

Kurucusu: Plato Vakfı                              

Müdürü: Prof. Dr. M. Metin Hülagü    

Mütevelli Heyeti Başkanı:  Dr. Tolga Yazıcı                             

Program Sayısı: 28

Öğrenci Sayısı: 3708

Öğretim Elemanı Sayısı: 179

Öğrenim Ücretleri:

Türkçe Ücretli: 11.852 TL

Türkçe %50 Burslu:  5.926 TL

İngilizce Ücretli: 12.778 TL

İngilizce %50 Burslu: 6.389 TL

*KDV hariç fiyattır.

İletişim bilgileri:

Adres: Ayvansaray Caddesi No:45 Balat / İSTANBUL (Metrobüs Ayvansaray durağı, Balat Hastanesi Karşısı)

Tel : 444 76 96 (PMYO) // 0533 088 57 24-25 // 0530 961 42 98

Faks : 0212 621 45 03

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Web: www.plato.edu.tr // www.platodahayatvar.com

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.