banner

Okyanus Kolejleri’nde hedef 7 yılda 40 şube




2004 yılında Avcılar Kampüsü’yle başlattığı eğitim seferberliğini hızla sürdüren Okyanus Kolejleri, yeni eğitim-öğretim yılına iki yeni şubeyle girecek.

okyanus  kolejiİstanbul Anadolu Yakası’nda Ataşehir ve Sancaktepe şubelerini devreye almaya hazırlandıklarını söyleyen Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Nazım Boduroğlu, Anadolu’dan gelen franchise tekliflerini de değerlendireceklerini belirtiyor. Boduroğlu, “Nihai hedefimiz Okyanus Kolejleri’ni İstanbul’da 15, Anadolu’da da 25 olmak üzere 7 yılda 40 şubeye ulaştırmak” diyor.

Orhan Özbey’in kurucusu olduğu Kültür Şirketler Topluluğu’nun bir üyesi olan Okyanus Kolejleri, öğrencileri hayatta atacakları önemli kulaçlara ‘Okyanus’ta hazırlıyor. Sürekli yenilenerek ve gelişerek yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerden oluşan bir Okyanus olma vizyonuyla hareket eden kurum, gerek bilimsel platformlarda gerekse kültür-sanat ve spor alanlarında adından sıkça söz ettirirken, kendine özgü eğitim sistemi ile de başarılı bir grafik çizmeye devam ediyor.

Yeni başarılara imza atarken ‘Eğitim Okyanusu’nu da her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Nazım Boduroğlu, “2009-2010 eğitim-öğretim yılında, Beylikdüzü, Güneşli ve Beylikdüzü Anaokulu Kampüsleri’ni açarak gelişimini sürdüren eğitim kurumumuz, son olarak 2010-2011 eğitim-öğretim yılında Bahçeşehir’de açtığı en büyük kampüsü ile başlattığı eğitim seferberliğine hızla devam ediyor” diye konuşuyor.

Yeni eğitim-öğretim dönemini Ataşehir ve Sancaktepe’de açacakları şubeleriyle karşılayacaklarını açıklayan Boduroğlu, İstanbul’daki bir sonraki duraklarının ise yeni adıyla Atakent olan Halkalı ve Kemerburgaz olacağını belirtiyor. Boduroğlu, franchise tekliflerini değerlendirerek Okyanus’un sınırlarını Anadolu’ya kadar genişletmeyi planladıklarının da altını çiziyor.

Okyanus Kolejleri’ni diğer eğitim kurumlarıyla kıyasladığınızda bir adım öne çıkaran unsurlar nelerdir?

Okyanus Kolejleri öncelikle ‘mutlu çocuklar’ yetiştirmek ister. İnsana yapılan yatırımın asla boşa gitmeyeceğini bilir, buna inanır. Okyanus Kolejleri bugün başarılıysa velilerinin, öğrencilerinin sayesindedir. Diğer okullardan bizi öne taşıyan aslında çok fazla özelliğimiz var. Alanında uzman eğitim kadromuz, güler yüzlü personelimiz başta olmak üzere teknolojik altyapıya, sanata, spora ve kültürel çalışmalara verdiğimiz önemle öğrencilerimizi sadece eğitimle, sınavla değil, sosyal insan vasfıyla da hayata hazırlıyoruz.

AKILLI TAHTA UYGULAMAMIZ ÇAĞIN ÖTESİNDE

Uyguladığınız eğitim programlarının temel bileşenleri hakkında bilgi verir misiniz?

İngilizce günümüzde küresel dünya dili olarak kabul ediliyor. Biz de Okyanus Kolejleri olarak öğrencilerimizi bizden mezun olduklarında rahatça kendilerini ifade edebilen, akademik alanda kabul görmelerini sağlayan seviyeye getiriyoruz. Cambridge Üniversitesi Sertifikası alan öğrencilerimiz dünyanın birçok iyi üniversitesinde kabul görebiliyor. Bunun yanı sıra ‘Akıllı Tahta’ uygulamalarımız kendimize özgü ve çağın ötesinde. Birçok eğitim kurumunun daha yeni geçtiği bu uygulamada biz okul öncesinden lise kademesine kadar öğrencinin interaktif katılımıyla hem sınav başarısı olarak hem de çok daha önemlisi olan araştıran, sorgulayan, anlamadan geçmeyen nesiller yetiştiriyoruz.

Okyanus Kolejleri olarak kadronuzu oluştururken hangi kriterlere öncelik veriyorsunuz?

Okyanus Kolejleri hem eğitim kadrosu hem de personel kadrosunu oluştururken önceliği işini seven, alanında uzman, idealist eğitimcilerle çalışmayı hedefler. Tüm öğretmen kadromuz sözlü ve yazılı sınavlara tabi tutulur. Eğitim sezonuna hazırlanmaları için öğrenci ve veli iletişimleri, ders anlatımlarında daha fazla verim alabilecekleri drama eğitimleri, okulumuzun yüksek teknolojilerini en iyi derecede kullanabilmeleri için teknolojik seminerler, eğitimler verilerek hem moral ve motivasyonları yüksek tutulur hem de daha aktif bir yıl geçirmeleri sağlanır.

EĞİTİM OKYANUSU’NDA ÖĞRENMEYİ ÖĞRETİYORUZ

Öğrenci kabul sürecinizden bahseder misiniz? Burs olanaklarınız ve kriterleriniz hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Okyanus’ta öğrenci olmak isteyenler öncelikle ders çalışmayı, öğrenmeyi sevmeli… Biz de öğrenci olmak isteyen çocuklara düsturumuz olan ‘Öğrenmeyi öğretiyoruz’ sloganımızı hatırlatıyoruz. Öğrencilerimizi yeterliliklerine göre sınıflara yerleştiriyoruz ki onların seviyelerine en uygun eğitimci ve imkanı sağlayabilelim. Okulumuzda halihazırda öğrenci olan ya da burs imkanlarımızdan yararlanmak isteyen öğrencilerimize düzey belirleme sınavları açıyoruz. Bu sınavlarda %25’ten %100’e kadar burs imkanı sağlıyoruz. Bunun yanı sıra sınavlarda başarılı olan öğrencilerimize, lisanslı sporcularımıza da burs imkanları vererek onları da bu büyük ve güçlü eğitim dünyasının bir ferdi yapıyoruz.

Öğrencilere sunduğunuz sosyal olanaklardan da söz eder misiniz? Hangi alanlara yönelik proje çalışmaları yürütüyorsunuz?

Okyanus öğrencileri yüzmeden eskrime; futboldan viyolonsele kadar kulüp ve yetenek dersleri adı altında kendi istediği ve yeteneğinin olduğu noktalarda bizden hizmet alabiliyor. Okulumuz öğrencisi bir yıl boyunca aldığı bu sosyal- kültürel derslerle bu alanlarda belli bir seviyeye geliyor. Fen Bilimleri ve matematik alanlarında yürüttüğümüz birçok projemiz var. Ayrıca ‘Bu Benim Eserim’, ‘Eko Okul’ vs. projelerimizle hem yurtiçi hem yurtdışı yarışmalarda dereceler aldık. En son TÜBİTAK’ın yaptığı yarışmada bir derece elde ettik.

ÜNLÜLERLE YETENEK DERSLERİ

2011-2012 eğitim yılında öğrencileri için oldukça farklı bir program gerçekleştiren Okyanus Kolejleri yüzme, moda tasarımı, şiir okuma, doğa sporları ve tiyatro gibi onlarca farklı daldaki yetenek kulüplerinde, öğrencilerin motive olması ve yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla, her ders için konusunda başarı hikayesi olan ünlü bir isim ile iş birliği gerçekleştirdi. Proje kapsamında birçok ünlü isim Okyanus Kolejleri’nin Avcılar, Beylikdüzü, Güneşli ve Bahçeşehir Şubeleri’nde sene boyunca ders verdi. Yüzme dersinde Derya Büyükuncu, Kültür Tayfun Talipoğlu, Drama ve Tiyatro Emre Kınay, Şiir Okuma Ceyhun Yılmaz, Piyano Tuluyhan Uğurlu, Doğa Sporları Nasuh Mahruki, Futbol Hakan Ünsal, Voleybol Arzu Göllü, Gitar Önder Foçan, Vurmalı Çalgılar Okay Temiz, Moda  Bahar Korçan ve Resim’de Burhan Özer öğrencilerle sene boyunca keyifli dersler gerçekleştirdi. Dersler Nisan ayında sona erdi ve proje boyunca görev alan ünlü öğretmenler bu kez tüm şubelerin öğrenci ve velileri ile son kez bir araya gelecekler.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.