banner

AREL öğrencilerini sınavlara Bakalorya programı ile hazırlıyor




AREL Eğitim Kurumları, Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun bir üyesi. Öğrencilerini, anaokulundan itibaren uyguladığı bu programın getirdiği eğitim modeliyle SBS ve LYS’de başarıya ulaştıran AREL Eğitim Kurumları, onları hayatın farklı alanlarında öne çıkartıyor.

arel1990 yılında kurulan AREL Eğitim Kurumları, o günden beri değişimi ve gelişimi kendisine ilke edinmiş bir okul. Öğrencilerine tam donanımlı ve uluslararası kalite standartlarında eğitim veren AREL, bu çabasının boşa gitmediğini de öğrencilerinin başarılarıyla kanıtlıyor. Sınavlara ilişkin sorularımızı yanıtlayan kurumun Ölçme ve Değerlendirme Uzmanı Canan Görmez, öğrencilerin okullara yerleştirme başarı oranının yüzde 100’lere ulaştığını belirtirken, AREL Eğitim Kurumlarında okuyan öğrencilerin, okuldaki çalışmaların dışında başka bir desteğe ihtiyaçları olmadığını ifade ediyor.

Geçtiğimiz aylarda yapılan SBS ve LYS, Arel Eğitim Kurumları açısından nasıl geçti? Kısaca değerlendirebilir misiniz?

SBS’de her yıl olduğu gibi bu yıl da artan bir ivme ile başarımızı hep daha yukarılara çekmeyi başardık. Bu başarılarımızı, düzenli ve disiplinli çalışmayla hedeflerimizi daha yukarıda tutarak ve bireysel farklılıkları göz önüne alarak yapmış olduğumuz eğitim öğretimin doğal bir sonucu olarak değerlendiriyorum. Okulumuzda eğitim ve öğretimde, kazanılan davranışları başka alanlara transfer edebilme yetisine sahip, yaparak, yaşayarak öğrenme gerçekleştiği için, değişen sınav sistemleri de öğrencilerimizi etkilemiyor. Çünkü AREL Eğitim Kurumları’nda öğretim, öğrencinin sorgulamasını, araştırmasını, gözlemlemesini, gezip görmesini ve konulara hâkimiyetini sağlıyor. Bizim için önemli olan, öğrencimizin eksik öğrenmelerinin olmaması ve yetenekleriyle birlikte akademik gelişimlerini tamamlamalarıdır. AREL Eğitim Kurumları, 22 yıllık süreç içerisinde gerek SBS gerekse LYS’de büyük başarılar elde etti. Öğrencilerin okullara yerleştirmede başarı oranı da yüzde 100’lere ulaştı.

Bu başarıya ulaşmak için neler yapıyorsunuz? Arel Eğitim Kurumları, eğitimde be tür programlar uyguluyor?

AREL Eğitim Kurumları; eğitim kalitesi, yüksek standartları, pedagojik liderliği ve pek çok ülkede uygulanmakta olan uluslararası eğitim programları ile saygınlık kazanmış olan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (IBO) bir üyesi. Ayrıca Türkiye’de ve dünyada, İlk yıllar programı (PYP) ve Orta Yıllar Programı (MYP) uygulama yetkisine sahip sayılı eğitim kurumlarından biri. AREL Eğitim Kurumları’ndaki öğrenciler, anaokulundan itibaren uygulanan bu uluslararası programla yetişmeye başlıyor. Bu programın gereği olarak; öğrenci yaparak, yaşayarak, risk alarak, eleştirel düşünerek, sorgulayarak öğreniyor. Dolayısıyla öğrenme ortamı, doğal bir süreç içinde gerçekleşiyor. Bunun dışında, her öğrencinin bireysel gelişimi farklı olduğundan, anaokulundan liseye kadar her öğrencinin bireysel farklılıkları ve öğrenme hızı dikkate alınarak gelişimi sağlanıyor. Temel amacımız; özgüveni gelişmiş, yüzyılın değişimlerine ayak uyduran, eleştirel düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirmek olduğundan, tam öğrenme sürecin bir parçası olarak gerçekleşmektedir.

DENEME SINAVLARI İLE EKSİK KAZANIMLAR TESPİT EDİLMİŞ

Okulda yapılan çalışmalar, sınava hazırlanma sürecinde yeterli oluyor mu? Öğrencileriniz, bu süreçte farklı desteklere ihtiyaç duyuyorlar mı?

AREL Eğitim Kurumları’nda okuyan öğrencilerin, okuldaki çalışmaların dışında herhangi bir dış kaynağa ihtiyacı olmuyor. Zira uluslararası programın dışında da her gün SBS ve LYS’ye yönelik çalışmalar yapılıyor. Buradaki amacımız, her türlü çoktan seçmeli soru tipini, farklı bakış açılarını öğrencilerimize göstermek, hem eksik oldukları kazanımları gidermek hem de sınavlarda zaman kullanımını öğretmek. Sene içinde yapılan deneme sınavlarıyla da öğrenci hem sınav konsantrasyonu artırılarak sınav stresinden uzaklaştırılır hem de eksik kazanımlar tespit edilerek tam öğrenme gerçekleştirilir.

Bu kritik dönemlerinde öğrencilerinizin ruhsal durumlarını nasıl yönlendiriyorsunuz? Pedagojik olarak ne tür desteklerde bulunuyorsunuz?

Okulumuzda, öğrencilerimizin sınav motivasyonunu arttırmak için alanında uzman kişiler tarafından çeşitli seminerler düzenleniyor. Ayrıca yoğun olarak gerçekleşen bireysel görüşmelerle de öğrencilerimizin sınav motivasyonu en üst düzeye çıkarılıyor. Çocuklarına destek olmaları amacıyla ailelerimize de danışmanlık hizmetleri ve çeşitli seminerler düzenliyoruz. Okulumuzda yapılan deneme sınavları öncesinde her gün dikkat geliştirme testi uygulanıyor. Dikkat eksikliğinden kaynaklanan sorunların çözümü öğrenci ile birlikte aşılıyor. Dolayısı ile minimum dikkat hatası yapmaları sağlanıyor. Ayrıca çeşitli spor aktiviteleri, yarışmalar, düzenlenen etkinlikler ve gezilerle öğrencilerimiz ve sınav öncesi yapılan kamplardaki çeşitli spor aktiviteleri ve düzenlenen eğlencelerle öğrencilerimiz sınav stresinden uzaklaştırılıyor.

ÖĞRENCİ MERKEZLİ OKUL AİLE İŞBİRLİĞİ

Öğrencilerimiz, tüm okul hayatları boyunca rehberlik birimi tarafından bireysel görüşmeler ve çeşitli testlerle destekleniyor ve bireysel özelliklerinin farkına varmaları sağlanıyor. Sınavlarda en iyi verimi almaları için bireysel ve grup çalışmaları da yapılıyor. Psikolojik takibin yanı sıra çok sıkı bir akademik takip de yapılıyor. Rehberlik birimimiz, her zaman öğrenci merkezli okul aile işbirliği ile çalışmalarını sürdürüyor.

AREL Eğitim Kurumları, SBS’de başarılı olan öğrencilere dünya standartlarında eğitim görme imkânı tanıyor. 2012 8.sınıf SBS (ham puan) sonuçlarına göre başarılı öğrencilere, AREL Anadolu ve AREL Fen Lisesi’nde burs verilecek ve burslar başarılı olma koşuluyla öğrencinin öğrenim süresi boyunca geçerli olacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.