banner

Çocuklar eğlenceli bilgiyle eğlenerek öğreniyor




Günlük hayatta öğrenemeyecekleri bilgileri, eğlenceli bir dille çocuklara kazandırmayı amaçlayan “Eğlenceli Bilgi” serisi, raflarda yerini aldığı 1999’dan beri bir neslin okuma kültüründe iz bıraktı. Çocukların kitaplardan keyif almalarını sağlayan Eğlenceli Bilgi, bu sayede onları okumaya da teşvik etmeyi amaçlıyor.

EĞLENCELİ BİLGİ ile Her alanda fikir sahibi, muzip çocuklar!

9–14 yaş arası çocuklara yönelik yayımlanan ve matematik, tarih, coğrafya, bilim, hobi, edebiyat, başarı, Türkçe ile gezi kitaplarından oluşan Eğlenceli Bilgi serisi, bilgiyi eğlence ile harmanlıyor. Seriyle ilk kez tanışan çocukların, dizinin diğer kitaplarını da mutlaka edinmek istediklerini söyleyen Eğlenceli Bilgi’nin Yayın Yönetmeni Duygu Dalgakıran, dizinin sıkı takipçileri olduğunu ve her ay çıkmalarını dört gözle beklediklerini belirtiyor. Dalgakıran’a göre Eğlenceli Bilgi’nin bu kadar ilgi görmesinin nedeni, çocukların bilgiyi onlarca kaynaktan büyük bir hızla edinebildiklerini bir çağda, en ilginç bilgileri en yüksek dozda mizahi bir anlayışla araya getirmiş olması.

Eğlenceli Bilgi kitapları, eğlenceli metinleri ve karikatürleriyle bilimin, matematiğin, tarihin zor ya da sıkıcı olduğu önyargısını kırdığının altını çizen Dalgakıran, serinin hedeflerini de şöyle açıklıyor; “her alanda fikir sahibi olmak isteyen, meraklı, mizah duygusu gelişmiş bir okur kitlesi de yetiştirmek.”

EĞLENCELİ BİLGİ SERİSİNİN EĞLENCELİ KİTAPLARI

Eğlenceli Matematik serisi, çocukları matematiğin eğlenceli yüzüyle tanıştırıyor. Çocuklar, matematiğin pratik yönlerinden, günlük yaşamda nasıl kullanıldığına; formüllerin gizeminden, en ilginç zekâ sorularına kadar pek çok konuyu keyifli karikatürler ve espriler eşliğinde öğreniyor, matematik dersiyle barışıyorlar.

Eğlenceli Coğrafya serisini takip eden çocuklar, çevrelerini saran dünyaya bambaşka bir heyecanla bakıyorlar. Çalkantılı nehirlerden, heybetli dağlara; tehlikedeki kutuplardan, ıssız adalara ve yaşadıkları dünyayla ilgili daha pek çok konuyu keyifli karikatürlerle eğlenerek öğreniyorlar.

Eğlenceli Bilim serisi ise okurlarını bilimin sıra dışı dünyasını keşfe davet ediyor. Çocuklar, tıbbın olağanüstü serüvenlerini, bilim adamlarının dünyalarını, insan vücudunun bilmecelerini, şok edici ses dalgalarını, baş döndürücü gezegenleri, kimyanın gizemini eğlenerek öğreniyor, bilim insanı olma yolunda ilk adımlarını atıyorlar.

Tarih öğretmenlerinin en büyük kurtarıcısı olan Eğlenceli Tarih serisi de çocuklara tarih dersini sevdiriyor. Çocuklar, Osman Gazi ile Osmanlı İmparatorluğu’nun doğduğu yıllara gidiyor, Mimar Sinan’ın muhteşem yapıtlarını geziyor, Mevlana’dan sevginin anlamını öğreniyor, Fatih'in yeni bir çağ açan fethine ve Çanakkale'de yazılan kahramanlık destanına tanıklık ediyor, kendilerini Kanuni’nin, Abdülhamit’in yerine koyup koca bir imparatorluğu yönetiyor,  Mehmet Âkif ile İstiklal Marşımızın yazılma serüvenine ortak oluyorlar. Piramitlerle ilgili pek çok esrarengiz bilgiyi, tarih sayfalarında önemli izler bırakmış kişileri ve olayları, karikatürler ve esprilerle akılda kalıcı şekilde öğrenerek, tarihten keyif almaya başlıyorlar.

Eğlenceli Dünyamız serisi, çocuklara yeryüzü hakkında birbirinden ilginç bilgiler öğretiyor. Seriyi okuyan çocuklar, çevrelerini saran dünyaya artık bambaşka bir heyecanla bakıyorlar. Enerjiden tasarruf etme yollarını, yeryüzünü paylaştığımız vahşi hayvanların dünyasını, gezegenimizdeki en zorlu hava koşullarını, öfkeli yanardağları keyifli bir anlatımla öğreniyorlar.

Eğlenceli Başarı serisi ise çocukların zihinsel gelişimlerine destek verecek yüzlerce soru ve etkinliği içinde barındırıyor. Çocuklar beyin jimnastiği yaparken, keyifli vakit geçiriyorlar. Dizinin kitapları, içerdiği etkinliklerle 9-12 yaş grubu çocukların sözel ve görsel zekâlarını güçlendirerek ve dikkat düzeylerini arttırarak başarının kapılarını aralıyor.

Eğlenceli Türkçe serisi, Türkçenin kafa karıştırıcı ve zor olarak bilinen noktalama işaretlerini bile oyunlarla hiç fark etmeden çocuklara öğretiyor. Çocuklar, sözel zekâya birebir onlarca türde kelime oyunuyla beyin fırtınası yapıyor, kelime hazinelerini güçlendiriyor, dil becerilerini geliştiriyor ve bunun yanında eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Eğlenceli Edebiyat serisi ise genç okurlarını edebiyatın hayranlık uyandıran dünyasına keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Çocuklar, yazar olmanın püf noktalarının yanı sıra, William Shakspeare’i ve yazdığı popüler oyunlarını, Charles Dickens ve onun unutulmaz romanlarını, Jane Austen ile onun sevda öykülerini eğlenceli karikatürler eşliğinde öğreniyor, edebiyatın insanı içine çeken dünyasını keşfediyorlar.

Çocuklar, ilgi duydukları konularla ilgili en eğlenceli kitapları ise Eğlenceli Hobi serisinde buluyor. Sinemanın yıldızlı dünyasından, otomobillerin olağanüstü serüvenine; satrancın bilmecesinden, futbolun heyecanına; müziğin havaya uçuran notalarından, nefes kesen mimari eserlere kadar pek çok konuyla ilgili en eğlenceli bilgileri buldukları bu diziyle kültür ve sanat alanına hızlı bir giriş yapıyorlar. Eğlenceli Hobi dizisinin en yeni kitabı olan “Bu kitap buraya nasıl geldi?”, çocuklara bir yandan kitabın binlerce yıllık eğlenceli serüvenini anlatırken, diğer yandan günümüzün kitap dünyasıyla da tanıştırıyor.

Eğlenceli Bilgi’nin yeni serisi olan Eğlenceli Gezi serisinin ilk kitabı olan “Harikalar Diyarı İstanbul” ve ardından gelen “Güzel Ülkem Türkiye” ile çocukları ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerine doğru bir yolculuğa çıkarmıştı. Daha gezilecek onlarca şehir olduğunu düşünen Eğlenceli Bilgi, seriyi 2013 yılında yayımlayacağı yeni gezi kitaplarıyla devam ettirecek.

Bu kitapların yanı sıra, Eğlenceli Bilgi’nin karikatürlerini seven takipçilerine müjde veren serinin yayın yönetmeni Duygu Dalgakıran, “Eğlenceli Bilgi Nasıl Çizilir?” kitabının da yakında raflarda yerini alacağını söylüyor. Dalgakıran, Eğlenceli Bilgi’nin çoğu kitabının çizeri olan Tony De Saulles’in bu kez kendi yazacağı kitapta, tüm bu çizimleri yapmanın sırlarını çocuklarla paylaşacağını ve adım adım çizmeyi öğreteceğini anlatıyor. Serinin meraklı çocukların beğenisini kazanacak bir yeni kitabı ise “Nefis Çikolata” olacak. Kısa bir süre sonra okurlarıyla buluşacak kitapta, çikolatanın Orta Amerika’da başlayan ve tüm dünyayı yavaş yavaş saran lezzet macerası anlatılacak.

Eğitimtercihi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.