banner

SARIGÜL: Bir eğitimci olarak önceliğim eğitim




Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’le özel röportaj

sarigulBir eğitimci olarak her şeyden önce eğitim konusuna önem verdiğini söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Çocuklarımız iyi eğitim alamazlar ise gelecekte ülkesine yararlı bireyler olamazlar, Belediye olarak bu bilinçle hareket ediyoruz. Eğitim alanındaki fizibilite çalışmalarını belediyemize gelen taleplere göre şekilleniyoruz. Bölge, mahalle ayrımı yapmadan hizmet vermek, önceliğimiz” diye konuştu.

Şişli Belediyesi, eğitim alanında yaptığı sayısız hizmetlerle bölgedeki öğrencilerin ve eğitim kurumlarının sorunlarına cevap vermeye devam ediyor. Belediye bir yandan kapasitesi yetersiz okullarda yenileme çalışmaları yürütüp, özel kolejlerle yaraşır hale getirirken, diğer yandan Şişli’deki okulların kütüphanelerini yeniliyor…Ayrıca Şişli Belediyesi eğitim alanında verdiği destekleri İstanbul’a sınırlamıyor. Van gibi eğitim alanında desteğe ihtiyaç duyan ülke toprağına ait her şehre yardım elini uzatıyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’e eğitim alanında gerçekleştirdikleri son dönem çalışmalarını sorduk.

Şişli Belediye’sinin çocuk ve gençlerimizin okullarda aldıkları eğitimi desteklemek ve güçlendirmek amacıyla sunduğu eğitim hizmetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Ben bilhassa eğitim konusuna çok önem veriyorum. Ben de bir eğitimciyim. Çocuklarımız iyi eğitim almazsa, gelecekte ülkesine yararlı bireyler olamazlar. Şişli’de 1999 yılından bu yana belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süre zarfında, ilçemizdeki çocuklarımızın daha iyi şartlarda okuyabilmeleri için Şişli’deki kapasitesi yetersiz 35 okulumuzu yıkıp, yeniden yaptırarak modern bir görünüme kazandırdık. Bu okullarımız özel kolejlerle yarışır hale geldi. Bunun dışında, okullarımızın birçoğuna bilgisayar sınıfları, laboratuar, kütüphane, spor salonu kazandırdık. Kapasitesi yetersiz okullara ek üniteler yaptırdık.

Belediyeler ve mahalleler bazında verdiğiniz çocuklarımızın eğitimine yönelik hizmetlerin organizasyon yapısı hakkında detaylı bilgi alabilir miyiz?

Eğitim ve kültürden sorumlu bir başkan yardımcımız var. Başkan yardımcımıza bağlı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, bölgemizdeki eğitim kurumlarının daha iyi işlemesi için çalışmalar yürütüyor. Ayrıca yetkilendirdiğimiz eğitim danışmanlarımız, okullarımızın, eğitim kurumlarımızın nelere ihtiyaçları olduğu konusunda fizibilite çalışması yapıp, bizlerle paylaşıyorlar. Biz de mevcut bilgiler ışığında, bölgemizdeki okullarımızın eksiklerini tamamlıyoruz.

Şişli’de sunduğunuz eğitim hizmetlerinden ilköğretim ve lise çağında kaç öğrenci faydalanıyor?

Şişli’de 59 binin üzerinde öğrenci sayısı mevcut. Eğitim hizmetlerimizden bu öğrencilerimizin tamamı faydalanmakta.

Yapım çalışması süren ya da hayata geçirilmesi planlanan okul eğitimine destek amaçlı kaç proje mevcut. Ağırlıklı olarak yeni projelerinizi hangi bölgelerde (mahallelerde) hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz?

Bölgemizde toplam 35 okulumuzu tamamen yeniledik. Kapasitesi yetersiz okullarımıza özel okul statüsü kazandırdık. Mahallelerimizde eğitim kurumlarını yenileme çalışmalarımız ise devam ediyor. Okullarımızı yenilemekle kalmadık, laboratuvar, kütüphane ve spor ve tiyatro salonları açtık, sınıfları yetersiz okullara ek üniteler inşa ettik.

Şu zamana kadar ilçemizdeki 56 okulun bakım ve onarımını yaptırırken; 26 okula kütüphane, 41 okula bilgisayar sınıfı, 16 okula kapalı spor salonu, 33 okula tiyatro salonu, 48 okula fen laboratuvarı kazandırdık. Fizibilite çalışmalarımız bize gelen taleplere göre şekilleniyor. Bölge, mahalle ayrımı yapmadan hizmet vermek, önceliğimiz.

Ayrıca 2004 yılında belediyemiz tarafından hizmete açılan Türkiye’nin ilk bilim merkezinden bahsetmek isterim. Şişli Bilim Merkezi ile çocuklarımız okulda aldıkları teorik eğitimi burada pratik yaparak, deney ve gözlemlerle pekiştirme imkanına sahip oluyorlar. Bilimin yaşamdaki önemini daha iyi kavrıyorlar.

Okumayı sevdirecek ve araştırma yapabilecekleri geniş kitap arşivine sahip kütüphanelerin varlığı çocuklarımız için çok önemli. Bu kütüphanelerin temini ve geliştirilmesi için nasıl bir yol izliyorsunuz?

İlçemizdeki okullarımızın birçoğunun kütüphanesi yetersizdi. Şişli Belediyesi olarak kütüphane ihtiyacı olan okullarımıza tam donanımlı kütüphaneler kazandırdık. Toplam 26 okulumuza kütüphane yaptırdık.

Belediye olarak 2013’de eğitim alanında gerçekleştirmeyi düşündüğünüz projeleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Eğitim, en önem verdiğimiz konuların başında geliyor. Göreve geldiğim günden bu yana eğitim çalışmalarına büyük önem veriyorum. Daha önce de bahsettiğim gibi, eğitim çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Yeni dönemde de kapasitesi yetersiz okullarımızı yenilemeye devam edeceğiz. Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl Van depreminde kullanılamaz duruma gelen Van-Merkez Öğretmen Evi’ni yenileyerek 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hizmete açtık. Öğretmen Evi’ni, depremde şehit olan 76 öğretmenimize adadık. Öğretmen Evi, 76 odadan oluşuyor ve her bir odaya şehit öğretmenlerimizin ismini verdik. 2013 yılının ilkbahar dönemi içerisinde de öğretmen evinin görkemli bir açılışını yapacağız. Açılışımıza birbirinden ünlü sanatçılarımız katılacak.

Eklemek istedikleriniz var mı?

Öncelikle sizin aracılığınızla tüm Şişlili yurttaşlarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum. Derginize de yayın hayatında başarılar diliyorum.

Şişli Meslek Yüksekokulu projesinin sıradan bir proje olmadığını ve Şişli Belediyesi olarak diplomalı işsizler ordusuna yeni neferler yetiştirmek istemediklerini vurgulayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,"Bizim okulumuz farklı olacak. Bizim hedefimiz diploma değil. Bizim okulumuzda hedef, her öğrenciyi iş ve meslek sahibi yapmak" dedi.

ÇOCUKLAR BİLİMLE TANIŞTI

Şişli Bilim Merkezi, çocuklarımızın bilime olan ilgisini arttırmayı ve bilimi deneylerle öğretmeyi amaçlıyor. Merkezde, özellikle öğrenciler çeşitli buluşlar ve bilimsel gelişmeler hakkında bilgi edinme olanağı bulunuyorlar. Şişli Bilim Merkezi'ni, yalnız Şişli'den değil, İstanbul'un değişik ilçelerinden, her gün binlerce kişi ziyaret ediyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk “Genç neslin dimağı her şeyi kolay kavramaya müsaittir; ancak onu gerçek bilimin izleriyle süsleyiniz” diyor. 2005 yılının Dünya Fizik Yılı olarak kabul edilmesi ile birlikte Fulya Mahallesi’nde, Türkiye Bilim Vakfı ile birlikte açtığımız bilim merkezini genç dimağların hizmetine sunmuş bulunmaktayız. On binlerce gencimiz büyük bir merak ve keyifle bilimin eğlenceli yanları ile burada buluşmaktadır. Bu merkeze olan talep bizleri, bilim ve teknolojiden yararlanmak isteyen, bunu benimseyen ve insanlığın hizmetinde kullanmaya yönelen bir toplum oluşturma sorumluluğu ile yeni projelere yönlendirmektedir.

76 ODAYA ŞEHİT ÖĞRETMENLERİN İSİMLERİ VERİLECEK

Van depreminde yıkılan ve 76 öğretmenin hayatını kaybettiği Van Öğretmen Evi, Şişli Belediyesi tarafından yeniden yaptırılarak hizmete hazır hale getirildi. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız Van depreminde bölgeye geldiğimde öğretmen evinin yıkıldığını gördüm. 76 öğretmenimiz hayatını kaybetmişti. Aynı gün karar verdik ve yeni bir öğretmen evi yapımını başlattık. Bir yıl içerisinde Van Öğretmen Evimiz yeniden hizmete hazır hale geldi. İçerisinde bulunan 76 odaya şehit 76 öğretmenimizin isimlerini vereceğiz. Konferans salonumuzdaki 76 koltuğun her biri de öğretmenlerimizin adını taşıyacak. Bu modern öğretmen evini öğretmenler gününde, burada şehit olan öğretmenlerimiz başta olmak üzere tüm eğitimcilerimize armağan ediyoruz" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.