banner

Bebeklerin mizah anlayışı 2 yaşından itibaren gelişiyor




Yaklaşık 2 yaşından itibaren bebeklerin, ebeveynleri sayesinde mizah anlayışının gelişebildiği belirlendi.

İngiltere'deki Cardiff Üniversitesi'nden bilim adamları, yaklaşık 10 yıl bazı bebekler ile ebeveynlerinin ilişkisini inceledi.

Ebeveynlerden çocuklar için mizah yönünden zengin kitaplar okumalarını isteyen bilim adamları, anne ve babaların seslerini kaydetti.

Mizah bölümlerinde ses tonlarını değiştiren ebeveynlerin ortalama 18 aylık bebeklerinin,  ses farkını hata ya da garip değil "esprili bir dil" olarak algıladıkları görüldü.

Bilim adamlarından Merideth Gattis, araştırmacılardan biri, hayvan şeklindeki oyuncağı başına götürüp güldüğünde, 19-24 aylık bebeklerin çoğunun bunun "şaka" olduğunun farkına varıp, davranışı taklit ettiğini vurguladı.

Gattis, araştırmacı kalemin ters tarafıyla yazamadığı için üzüldüğünde ise bebeklerin bu hareketi taklit etmeden önce kalemi doğru şekilde tuttuklarını da  ifade etti.

Mizah anlaşıyı için kritik dönemin yaklaşık 2 yaş olduğunu belirten bilim adamları, bu dönemde bebeğin yapılan garip şeyin aslında komik olduğunu anlamaya başladığına dikkati çekti.

Araştırma, "Cognitive Development" dergisinde yayımlandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.