banner

Ebeveynlerin çocuklarının eğitiminden beklentileri araştırması




Ebeveynlerin çocuklarının eğitiminden beklentileri Asya ve Batılı ülkelerinde farklılık gösteriyor. Asyalılar okulda disipline, Batılılar mutluluğa önem veriyor. Peki Türkiye’de durum ne?

Ebeveynlerin çocuklarının eğitiminden beklentilerinin Asya ve Batılı ülkelerde farklılık gösterdiği belirlendi.

Ipsos araştırma şirketinin, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 15 ülkede, internet üzerinden yaptığı kamuoyu yoklaması, tüm ebeveynlerin okulu birinci öncelik olarak gördüğünü ancak eğitimden beklentilerin farklılık gösterdiğini ortaya koydu.

Kamuoyu yoklamasında Asya ülkelerindeki ebeveynler okulu disiplin yeri olarak gördüklerini belirtti. 

Endonezyalıların yüzde 69'u, Malezyalıların yüzde 64'ü, Hong Kongluların yüzde 62'si ve Singapurluların yüzde 52'si disiplinin eğitimdeki önemini vurguladı. Ancak başta Fransız ve İngilizler olmak üzere Avrupalı ebeveynlerin okul konusunda daha rahat olduğu ortaya çıktı.

Brezilyalı, Çinli, Türk ve Endonezyalı ebeveynler eğitimin çocukları için yapabilecekleri en iyi yatırım olduğunu belirtirken, Fransız ve İngilizler okulda çocuklarının mutluluğunun önemine işaret etti.

Türk ve Endonezyalı ebeveynlerin yüzde 75'i eğitimin en iyi yatırım olduğunu ifade ederken, Brezillyalıların yüzde 75'i ve Çinlilerin yüzde 77'si aynı görüşü paylaştı.

İngiltere'de ebeveynlerin yüzde 35'i, Fransızların yüzde 36'sı ve Avustralyalıların yüzde 37'si eğitimin en iyi yatırım olduğu görüşünü dile getirdi.

Ayrıca kamuoyu yoklaması 5 ebeveynden 1'inin eğitim konusunun stres kaynağı olduğunu belirttiğini, en stresli ebeveynlerin ise Tayvanlılar (yüzde 69) olduğunu gösterdi.

''Eğitimin değeri: Başarı için sıçrama tahtası'' adlı yoklamaya katılanların yüzde 89'u çocuklarının üniversiteye gitmesini, yüzde 62'si çocuklarının lisans üstü eğitim almasını istediğini belirtti. Genel olarak tüm ebeveynler eğitimin iyi iş ve iyi gelir sahibi olunmasına yardımcı olduğuna inandığını ifade etti.

Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Fransa, Hong Kong, Hindistan, Endonezya, Malezya, Meksika, Singapur, Tayvan, Türkiye, İngiltere ve ABD'den 4 bin 500'den fazla ebeveynin katıldığı kamuoyu yoklaması, HSBC'nin talebi üzerine yapıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.