banner

Oruç konsantrasyonu artırıyor




Belçika'nın önde gelen eğitim kurumlarından Katolik Leuven Üniversitesi orucun sağlığa etkisini araştırdı.

Kamu sağlığı bölümünden Doç. Dr. Lode Godderis'in öncülüğündeki araştırmacılar, oruç tutan 20 kişiyi ramazan boyunca gözlemledi.

Belçika'da bu yıl 18 saati aşan orucun ve kısalan uyku süresinin deneklerin sağlığına etkisini araştıran bilim adamları olumsuz bulguya rastlamadı.

Araştırmacılar, oruç tutanlarda konsantrasyonun önemli derecede, kısa süreli hafızayla el-göz koordinasyonunun hafif şekilde arttığını tespit etti.

Doç Dr. Godderis, Belçika'da ramazanın sağlığa, dikkate ve konsantrasyona olumsuz yönde önemli bir etkisinden bahsedilemeyeceğini fakat oruç tutanlara iftar ve sahur arasındaki kısa süreyi uyku, yemek ve sıvı almak açısından iyi değerlendirmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.