banner

Dünyanın en pahalı şehri açıklandı




Danışmanlık şirketi Mercer'in hazırladığı yabancılar için en pahalı şehir sıralamasının bu yılki listesinde ilk sırayı Hong Kong'un aldığı bildirildi.

 

hong_kong_mercer

BBC'nin haberine göre, danışmanlık şirketi Mercer, yabancılar için en pahalı şehirler sıralamasının yapıldığı bu yılki listesini yayımladı.
Haberde, geçen yıllarda listenin başında yer alan Luanda'nın 2'nci sıraya düştüğü, Angola'nın başkenti Luanda'nın yerini Hong Kong'un aldığı belirtildi.
Listede Zürih 3'üncülüğe, Singapur 4'üncülüğe, Japonya'nın başkenti Tokyo 5'inciliğe yerleşirken, Tokyo'yu sırasıyla Kinşasa, Şanghay, Cenevre, N'Djamena ve Pekin izliyor.
Mercer'in, şirketlerin yurt dışında çalışanların ödeneklerinin hesaplaması için yayınladığı liste, dünya çapında 209 şehirde hayat pahalılığı değerlendirilerek hazırlanıyor.
Dünyanın yabancılar için en pahalı şehri olan Hong Kong'ta 3 odalı bir dairenin kirasının 12 bin 77, kot pantolonun fiyatının 128, bir fincan kahvenin 7,8 ve hamburger menüsünün 4,8 dolar olduğu belirtildi.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.