banner

Öğrenme, ilk anne karnında başlıyor




28 haftalık bebeklerin, anne karnında kadın ve erkek sesinin yanı sıra ''ga'' ve ''ba'' gibi hecelerini ayırt edebildiği belirtildi

Fransız bilim adamlarınca yapılan çalışma, 28 haftalık bebeklerin anne karnında heceleri ayırt edebileceğini ortaya koydu.

Fransız bilim adamlarınca yapılan çalışma, 28 haftalık bebeklerin anne karnında heceleri ayırt edebileceğini ortaya koydu.

Ulusal Bilimler Akademisi'nde yayınlanan araştırmada, 12 prematüre doğan bebeğin beyin taramaları incelendi.

Doğumdan birkaç gün sonra yapılan beyin taramalarında, gürültü ve hecelerin, yeni doğanların anne rahmi dışındaki yeni çevrelerinde hızlı gelişime yol açabilmesinin mümkün olduğunu belirten bilim adamları, ancak bu konuda şüphelerin bulunduğunu kaydetti.

Bu veriler ışığında bilim adamları, 28 haftalık bebeklerin anne karnında kadın ve erkek sesinin yanı sıra ''ga'' ve ''ba'' gibi hecelerin ayırt edebildiğini ifade etti.

Bebeklerin anne karnında işitme yeteneğini geliştiren beyindeki işitsel kısmın, hamileliğin 23'üncü haftasında oluştuğu kaydedildi.

Bilim dünyasında bebeklerin anne karnında gürültüleri işitebilme yeteneklerine sahip olundu bilinirken, bilim adamları tartışma konusu olan şeyin, konuşma becerisini kazanma yeteneğinin doğuştan mı yoksa doğduktan sonra mı öğrenildiğini belirtiyor.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.