banner

TV izlemek çocukları olumsuz etkilemiyor




Kötü davranışlarla televizyon izlemenin arasında herhangi bir bağlantının olmadığı ortaya çıktı

Uzmanlar, televizyon ya da bilgisayar oyunları başında saatler geçirmenin çocukların sosyal gelişimini olumsuz etkilemediği sonucuna vardı.

BBC'nin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde 11 binden fazla ilkokul çocuğu üzerinde araştırma yapan Tıbbi Araştırma Konseyi (MRC) kötü davranışlarla televizyon izleme arasında bir bağlantı kurmanın yanlış olduğunu tespit etti.

Televizyon izleme ile kötü davranışlar arasında küçük bir bağlantı olsa da, araştırmacılara göre bu durum, ebeveynlerin çocuk yetiştirme tarzı gibi başka etkenlerle açıklanabilir.

Fakat uzmanlara göre, çocukların ekran karşısında geçirdikleri zamana sınırlama getirmeye devam edilmeli.

Bu uyarının nedeni, her gün televizyon karşısında geçirilen zamanın, çocuğun arkadaşları ile oynama ve ödev yapma gibi başka önemli faaliyetlerden uzak kalmasına yol açması.

Amerikalı araştırmacılar, küçük yaşta televizyon izlemenin, yedi yaş civarında dikkat sorunları oluşmasına yol açtığını söylüyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde pediatri el kitapları çocukların ekran başında geçirdikleri zamanın günde, eğitim amaçlı ve şiddet içermeyen programların izlendiği iki saatten az bir süre ile sınırlandırılması gerektiğine işaret ediyor.

Bulgularını Çocukluk Hastalıkları Arşivleri adlı dergide yayımlayan MRC ekibinden Dr. Alison Parkes, İngiltere'deki annelerden de, çocuklarının televizyon izleme alışkanlıkları ve genel davranış kalıpları ile ilgili bilgileri kendilerine aktarmalarını istedi.

Davranış kalıpları izlenen 11 binden fazla çocuğun yüzde 65'i, günde bir ila üç saat arası televizyon izliyor.

Bu çocukların yüzde 15'i günde üç saatten fazla TV izlerken, yüzde ikiden azı ise hiç televizyon izlemiyor.

Kaynak BBCTürkçe

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.