banner

Meslek liselilerin alan dışı tercihlerine yüzde 40 burs




Plato Meslek Yüksekokulu alanından memnun olmayan ya da ikinci bir meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler için %40 burs imkânı sağladıklarını duyurdu.

Plato Meslek Yüksek Okulu, yükseköğrenime devam etme oranını arttırmak amacıyla ve öğrencilerin yanlış tercih kurbanı olmaması için bir çalışma başlattı.  Bölümünden memnun olmayan ve “ikinci meslek” hedefi olan meslek lisesi mezunlarına %40 burs!

Plato’dan yapılan açıklamada, meslek lisesi mezunlarından alan dışı tercih yapmak isteyenlerin, 4 yıl boyunca “Fen, Sosyal, Matematik, Türkçe” gibi dersleri çok az gördükleri için YGS puanlarının daha düşük olduğu ve alan dışı tercihlerinde Vakıf Üniversitelerinde %100 ve % 50 burslu kontenjanları kazanmakta zorlandıkları belirtildi. Düz Lise mezunlarının, YGS puanı ile girilen bu bölümlerde Meslek Lisesi mezunlarından daha şanslı olduğu belirtilirken bu adaletsizliği gidermek adına Plato Meslek Yüksekokulu’nun, meslek lisesi mezunlarının alan dışı yaptıkları tercihlerde öğrenciler için bir teşvik sistemi geliştirdiiği ifade edildi.

Bölümünden Memnun Olmayan ve “İkinci Meslek” Hedefi Olan Meslek Lisesi Mezunlarına %40 Burs!

Plato Meslek Yüksekokulu alanından memnun olmayan ya da ikinci bir meslek sahibi olmak isteyen öğrenciler için %40 burs imkânı sağladıklarını duyurdu. Bu kampanyayla öğrencilere hem ikinci bir meslek kazandırmayı, hem de öğrencileri yükseköğrenime teşvik etmeyi planlayan Plato Meslek Yüksekokulu, bu kampanyasını ilk defa meslek lisesi yetkilileriyle paylaştı.

Plato Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrencilerin %86’sının burslu okuduğunu dile getiren Plato Meslek Yüksekokulu Kurumsal Gelişim ve İletişim Müdürü Nur Erdem Özeren, “ Sınavsız geçişle yerleşen öğrencilerimize %100 ya da %50 burs imkânı sağlıyoruz. Çok gelişmiş teknolojik alt yapımız ile uygulamalı bir eğitim vererek mezun olduğunda alanında uzmanlaşmış öğrenciler yetiştiriyoruz. Derslerimizin %80’i uygulamalı olduğu için öğrencilerimizin bilgilerini sınav yerine uygulama projeleriyle ölçüyoruz. Ezberci eğitimden uzak duruyor ve uygulamalı eğitimin gücüne inanıyoruz.” dedi.

Tercih döneminde Balat ve Altunizade kampüsü ile birlikte 13 ilde tercih danışmanlığı yapacaklarını belirten Özeren, “ Her yıl 400 bin üniversite öğrencisi, geçmişte yanlış tercih yapmış olmanın kurbanı oluyor ve tekrar sınava giriyor. Buna bir o kadar ikinci yılında hazırlanan gençleri eklersek, doğru tercihin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Öğrencilerin bu sene bu yanlışa düşmemeleri için elimizden geldiği kadarıyla onlara yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.