banner

Jean Monnet burs sonuçları açıklandı




2013-2014 akademik yılı için Jean Monnet Burs Programı’ndan faydalanacak bursiyerler belli oldu

Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi personel ihtiyacının karşılanması amacıyla yürütülen Jean Monnet Burs Programı’ndan faydalanmaya hak kazanan bursiyerler belli oldu.

AB Bakanlığından yapılan açıklamada, AB Bakanlığı, Merkezi Finans ve İhale Birimi ve AB Türkiye Delegasyonu’nun işbirliğiyle yürütülen programda, 2013-2014 akademik yılı için Jean Monnet Burs Programı’ndan faydalanacak bursiyer sayısının 130’dan 170’e çıkarıldığı bildirildi. Bu yıl kamu sektöründen 61, üniversitelerden 78, özel sektörden ise 31 kişinin burs almaya hak kazandığı bilgisi verilen açıklamada, bursiyerlerin, AB üyesi ülkelerdeki eğitim programlarına katılarak önümüzdeki dönemde Türkiye’nin AB sürecine katkı sağlayacakları kaydedildi.

Açıklamada, bu yıl en çok bursiyer gönderen kamu kurumunun Adalet Bakanlığı olduğu belirtilirken, burs almaya hak kazanan en fazla sayıda üniversite öğrencisininse Galatasaray ve Bilkent üniverstilerinden olduğunu ifade edildi. Açıklamada ayrca özel sektör kontenjanından en fazla bursiyer gönderen kuruluşun Türkiye İş Bankası olduğu bilgisine yer verildi.  

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, konuya ilişkin açıklamasında bursiyerlerin yurt dışında kazanacağı deneyimle Türkiye'nin başarısına katkı sağlayacağını kaydetti. Bağış, “Jean Monnet Burs Programı, son yıllarda yürütülen çalışmalarla yerelden de her geçen gün artan bursiyer sayısıyla toplumun her kesiminden çalışanların, öğrencilerin, akademisyenlerin ilgi gösterdiği bir program haline geldi. Bursiyerlerimiz AB üyesi ülkelerde edinecekleri deneyimle, kamuda, özel sektörde ve akademik dünyada başarılı çalışmalar gerçekleştirecekler. Bursiyerlerimizin bireysel başarıları ülkemizin başarısı olarak bize dönecek” ifadelerini kullandı.

2013-2014 Akademik Yılı Jean Monnet Bursunu almaya hak kazananların isimleri www.ab.gov.tr ve www.jeanmonnet.org.tr adresinden duyruldu.

Jean Monnet Burs Programı 

AB tarafından finanse edilen ve 1990'dan beri yürütülen Jean Monnet Burs Programı'nda, bugüne kadar yaklaşık bin 500 kişi faydalandı. AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi personel ihtiyacını karşılayarak, gerekli idari kapasiteyi oluşturmayı amaçlayan programdan, kamu görevlileri, üniversite öğrencileri, akademik ve idari personel, STK ve özel sektör çalışanları faydalanabiliyor. 

Program kapsamında, bursiyerler AB alanında en az 3, en fazla 12 aylık süre için AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta araştırma veya yüksek lisans yapma hakkı kazanıyor. Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerindeki önceliklere bağlı olarak çalışma alanları her yıl yeniden belirleniyor ve burs desteği AB müktesebat başlıklarına sağlanıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.