banner

TEV burs başvuruları başlıyor




Türk Eğitim Vakfı 2013-2014 burs ücretleri belli oldu. Türk Eğitim Vakfı, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine aylık 150-1000 TL arasında burs vereceğini açıkladı. Başvurular Eylül ve Ekim ayları içinde yapılacak. İşte detaylar…

Türk Eğitim Vakfı, 2013-2014 öğretim yılında yurt içinde 9.500 öğrenciye burs vereceğini duyurdu. TEV’in yaptığı burs açıklamasında meslek lisesi öğrencilerine aylık 150 TL, üniversite öğrencilerine 400 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 700 TL, doktora öğrencilerine aylık 1.000 TL, üstün başarı bursiyerlerine ise aylık 1.000 TL burs verileceğini açıkladı.

TEV’den yapılan açıklama;

TEV-bursu-2012-2013-BavurusuTürk Eğitim Vakfı 46 yıllık köklü geçmişi ile gençleri üreten, araştıran bir konuma getirmeyi hedeflemiş bir sivil toplum kuruluşudur. Türk Eğitim Vakfı Bağışçıları, Bursiyerleri, çalışanları ve TEV'e gönülden ortak olan herkesle bugün TEV büyük bir ailedir. Başarılı bir gençliğin yetişmesini ve bu başarının önümüzdeki nesiller içinde sürdürülebilir olmasını hedefleyen Vakfımız bugüne kadar yurt içinde yaklaşık 200.000, yurt dışında 1.500 burs vermiştir. TEV sadece 2013-2014 öğretim yılında yurt içinde 9.500 öğrenciye burs verecektir. Bursiyerlerinden meslek lisesi öğrencilerine aylık 150 TL, üniversite öğrencilerine 400 TL, yüksek lisans öğrencilerine aylık 700 TL, doktora öğrencilerine aylık 1.000 TL, üstün başarı bursiyerlerine ise aylık 1.000 TL burs vermektedir.

Burs imkânlarından yararlanmak isteyen adaylar;

Üstün Başarı Bursları;

Üstün Başarı Bursuna Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) MF1, MF2, MF3, MF4, TM1, TM2, TM3, TS1, TS2 puan türlerine göre bölüme yerleştirildiği puan türünde ilk 2000’e giren öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Temel bilimler alanında öğrenim görecek öğrencilerden ilk 3000'e giren öğrenciler de başvuru yapabilecektir. Başvuru;

Başvurular başlamıştır, 20 Eylül 2013 tarihine kadar www.tev.org.tr adresinden başvurular yapılabilir.

Üstün Başarı Bursu verilen alanlar;

• Mühendislik-Mimarlık

• Sağlık Bilimleri

• İdari Bilimler

• Temel Bilimler

• Sosyal Bilimler

• Hukuk

TEV Gelişim Bursu (Mesleki Ortaöğrenim);

Vakıf tarafından, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri ile Turizm Otelcilik Meslek Lisesi öğrencilerine ortaöğretim bursları verilmektedir. Başvuru;

Burslara başvuru tarihi 20 Eylül-20 Ekim’dir.

TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr web adresinden doldurulup, printer çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir. (Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrenci başvuru yapmış sayılmaz.)

TEV Eğitim Bursu (Yüksek Öğrenim);

Vakfımız tarafından, Üniversite, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yükseköğrenim bursları verilmektedir. Başvuru;

Burslara başvuru tarihi 20 Eylül-20 Ekim'dir.

TEV Burs Başvuru Formu www.tev.org.tr web adresinden doldurulup, printer çıktısı alınarak ek istenilen belgelerle birlikte öğretim kurumuna teslim edilecektir webbsidor. (Formu öğretim kurumuna teslim etmeyen öğrenci başvuru yapmış sayılmaz.)

Yüksek Lisans ve Doktora Bursları

Vakıf tarafından, master ve doktora öğrencilerine burslar verilmektedir. Burslardan tezli bölümdeki öğrenciler yararlanabilecektir. Başvuru;

Burs başvurusu yapmak isteyenler 20 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında www.tev.org.tr adresinden yapabilirsiniz.

Kız Öğrenci Yurt Bursları;

Türk Eğitim Vakfı, büyük kentlere üniversite öğrenimi için gelen genç kızların çağdaş, güvenli ve konforlu barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere kız öğrenci yurtları projesini hayata geçirmiştir. Bu amaçla İzmir-Balçova'da ve Trabzon'da olmak üzere iki Kız Öğrenci Yurdunu hizmete açmıştır. Başvuru;

Yurtlara iki tip başvuru yapılabilmektedir:

• Ücretli barınmak için: Öğrencilere sağlıklı, güvenli barınma ve çalışma koşulları sunan yurtlarda kalmak için öğrenciler, payına düşen ücreti ödemektedir.

• Burslu barınmak için: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler aşağıda açıklanan burs kriterlerini sağladıkları takdirde burslu olarak (yurt ücreti ödemeden) kalmak üzere yurtlara başvuru yapabilmektedir.

TEV Kız Öğrenci Yurtlarına 2013-2014 Öğretim Yılı İçin başvuru yapmak isteyen öğrencilerin 10 Eylül tarihine kadar www.tev.org.tr’de yayımlanan başvuru formunu doldurup, çıktısını alarak, istenilen evraklarla birlikte ilgili yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. (16 Eylül’de ek kontenjanlar açıklanacaktır.)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.