banner

TEV’den 9500 öğrenciye burs




Türk Eğitim Vakfı, yeni dönemde 9500 Öğrenciye burs vereceğini duyurdu. Öğrenciler 20 Eylül-20 Ekim 2013 tarihleri arasında www.tev.org.tr adresinden burs başvurusu yapabilecekler.

tev bursu1967 yılından bu yana Türkiye’de eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında da 9500 öğrenciye burs sağlayacak.

TEV, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında da maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere destek olmaya devam ediyor. TEV bu yıl, 9500 öğrenciye burs sağlayacak.

TEV, 2013 - 2014 öğretim döneminde, yurt içinde maddi desteğe ihtiyacı olan meslek lisesi öğrencilerine aylık 150 TL, üniversite öğrencilerine aylık 400 TL, yüksek lisans öğrencilerine 700 TL ve doktora öğrencilerine 1000 TL burs verecek.

TEV Eğitim (Yüksek Öğrenim) Bursları

TEV yüksek öğrenim bursuna başvuracak adaylarda, yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için fakülte veya yüksek okula giriş puan sırasına göre önde olmak, ara sınıflarda olan öğrenciler için başarısız dersin olmaması veya genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2.5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak gibi özellikler aranıyor. Öğrenciler 20 Eylül – 20 Ekim 2013 tarihleri arasında www.tev.org.tr adresinden burs başvurusu yapabilecekler.

TEV Üstün Başarı Bursları

TEV Üstün Başarı Bursu’na, 2013 Lisans Yerleştirme Sınavı’nda puan türlerine göre bölüme yerleştirildiği puan ile ilk 2000’e giren öğrenciler başvuru yapabilecek.

Temel bilimler dalında öğrenim görecek olan öğrencilerden ilk 3000’e girenlerin başvurularının da kabul edildiği TEV Üstün Başarı Bursu’na üniversite hazırlık sınıfından birinci sınıfa geçen öğrenciler ile ikinci sınıfa geçen öğrencilerin de başvuruları kabul edilecek. Bu öğrencilerin üniversiteye girdikleri sene Lisans Yerleştirme Sınavında ilk 2000’e girmesi, hazırlık sınıfını başarı ile geçmesi, birinci sınıf genel not ortalamasının en az 3,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87,5) olması koşulu aranıyor.

Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İdari Bilimler, Temel Bilimler, Sosyal Bilimler ve Hukuk alanlarında verilen TEV Üstün Başarı Bursu için öğrencilerin 20 Eylül 2013 tarihine kadar www.tev.org.tr başvuru yapmaları gerekiyor.

TEV Kız Öğrenci Yurtları ve Yurt Bursları

TEV’in eğitimini sürdürmek için ekonomik katkıya ihtiyacı olan kız öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını; çağdaş, güvenli ve konforlu bir şekilde karşılamak amacıyla İzmir-Balçova ve Trabzon’da hizmete açtığı kız öğrenci yurtları için de burs sağlanıyor. Yurtlara iki tip başvuru yapılabiliyor: Ücretli ve burslu barınma olarak. Burslu barınabilmek için başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler, burs kriterlerini sağladıkları takdirde yurt ücreti ödemeden burslu olarak yurtlarda kalmak üzere başvuru yapabiliyorlar.

TEV Kız Öğrenci Yurtlarına 2013-2014 Öğretim Yılı İçin başvuru yapmak isteyen öğrencilerin 10 Eylül 2013 tarihine kadar www.tev.org.tr'den başvuru yapmaları gerekiyor.

Bu bursa başvurmak için; yeni kayıt yaptıran öğrencilerde fakülte veya yüksek okula giriş puan sırasında önde olmak, ara sınıfta okuyan öğrencilerde genel başarı ortalamasının 4 üzerinden en az 2,5 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 60) olması ve bir üst sınıfa geçmeye hak kazanma koşulları aranıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.