banner

Yurtlara çamaşır ve kurutma makinesi




Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Recep Kaymakcan, öğrenci yurtlarına, iyileştirme çalışmaları kapsamında 32 bin buzdolabı, 5 bin çamaşır makinesi ile 2 bin 500 kurutma makinesi göndereceklerini bildirdi.

Kaymakcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Haziran'da "Yurdum Evim Ücretsiz İnternetim" projesinin açılışında, yurtları iyileştirme talimatı verdiğini hatırlattı.

Başbakan Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde yurtlardaki 12 bin 500 ranzanın dönüşümünün yapıldığını ve 25 bin kapasitenin eksiltildiğini anlatan Kaymakcan, buna mukabil 30 bin yataklık, inşaatı tamamlanmış ve kiralanan yurtların teslim alındığını söyledi.

İyileştirme çalışmaları kapsamında tüm yurtlara, her odaya bir buzdolabı göndereceklerini ifade eden Kaymakcan, 32 bin buzdolabı siparişinin verildiğini, bunlardan 24 bininin kurulduğunu, kalan 8 bin bozdolabının da dört hafta içinde teslim edileceğini kaydetti.

Yine yurtlara bir hafta içinde tüm öğrencilerin yararlanacağı çamaşır makineleri göndereceklerini dile getiren Kaymakcan, "Yurtlarda 100 bin kapasiteye hitap eden çamaşırhaneler bulunuyor. Bunların yanı sıra 5 bin çamaşır makinesinin de siparişi verildi. Ayrıca yurtlara 2 bin 500 kurutma makinesi de gönderilecek" dedi.

Kaymakcan, 310 bin elyaf yorgan, yanmaz yatak ve elyaf yastık alınarak, öğrencilerin yaşam alanlarının güzelleştirildiğine işaret etti.

Öğrenciler şikayetlerini Twitter'dan bildiriyor

Yurtlardaki öğrencilere ekim ayında verilecek 201 bin liralık yemek katkısının, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın talimatıyla 18 Eylül'den itibaren verilmeye başlandığını ifade eden Kaymakcan, yemek yardımının yurtların kapanış tarihine kadar süreceğini aktardı.

Tüm yurtlara 50 milyon liralık altyapı yatırımıyla hızlı, güvenlikli ve ücretsiz internet bağlantısının kurulduğuna dikkati çeken Kaymakcan, bu yıl hayata geçirdikleri uygulamayla, öğrencilerin sorun ve şikayetlerini tam zamanlı olarak Twitter üzerinden kendilerine ulaştırdığını söyledi.

Kaymakcan, bildirilen sorun ve şikayetlerin Yurtkur'un üst düzey yetkililerince değerlendirildiğini ve tüm öğrencilere mutlaka cevap yazıldığını belirterek, haziranda 4 bin olan YURTKUR'un Twitter takipçi sayısının 40 bine ulaştığını sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.