banner

1 milyon 452 bin öğrenciye öğrenim kredisi ve burs




Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan, Ocak 2014'den itibaren toplam 1 milyon 452 bin 363 öğrencinin öğrenim kredisi ve burs imkanlarından yararlanacağını bildirdi. 

Kaymakcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün itibariyle Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerinin merakla beklediği kredi ve burs başvuru sonuçlarının açıklandığını belirtti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında ayrıca 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olacak burs ve kredi rakamlarını açıkladığını anımsatan Kaymakcan, 2014 yılından itibaren kredi ve burs miktarının lisans öğrencileri için 280 TL'den 300 TL'ye, yüksek lisans öğrencileri için 560 TL'den 600 TL'ye, doktora öğrencileri için 540 TL'den 900 TL'ye çıktığını ifade etti. 

Yeni kredi ve burs miktarlarının üniversite öğrencilerine hayırlı olmasını dileyen Kaymakcan, "2014 yılında 100 bin öğrenciye burs tahsisinde bulunulmuştur. Ayrıca 2013-2014 öğretim yılında 542 bin 147 öğrencimiz, öğrenim kredisi kullanmaya hak kazanmıştır. Burs alamayan ve çalışmayan herkese öğrenim kredisi tahsisinde bulunmaktayız. Ocak 2014 itibariyle kredi ve bursu birlikte değerlendirdiğimiz zaman toplam 1 milyon 452 bin 363 öğrencimize Ocak 2014 itibariyle burs ve öğrenim kredisi tahsisi yapılmıştır."

310 bin 890 öğrenci yemek yardımından yararlanacak

Başbakan Erdoğan'ın dünkü konuşmasında ifade ettiği gibi yurtlarda barınan öğrencilere aylık 201 TL'lik yemek yardımının 220 TL'ye çıkarıldığını da hatırlatan Kaymakcan, "Böylece öğrencilerimiz daha iyi koşullarda daha iyi yemek yiyeceklerdir' diye düşünüyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan 310 bin 890 öğrenciye barınma hizmeti sunmaktayız. Bu hizmeti alan bütün öğrencilerimiz yemek yardımından da istifade edebileceklerdir. Bu yemek yardımı kahvaltı ve akşam yemeği şeklindedir" dedi. 

Taahütnameler için notere gitmeyecekler

Prof. Dr. Kaymakcan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Burs-Kredi Yönetmeliği'nde yapılan değişikliği de anımsatarak, burs veya kredi almaya hak kazanan öğrencilerin bundan sonra notere giderek taahhütnameyi tasdik ettirmelerinin gerekmeyeceğini de vurguladı. 

Burs veya kredi hakkı kazanan öğrencilerin gerekli senetleri yaptırmak için notere gitmek zorunda olmadıklarını dile getiren Kaymakcan, "Notere gitme tarih olmuştur artık. 2014'den itibaren öğrencilerimiz PTT'den alacakları şifreyle birlikte 'turkiye.gov.tr' internet adresi üzerinden kendileri adına tahsis edilmiş belgeleri e-devlet üzerinden onaylayacaklardır. Böylece notere gitme zahmetinden ve notere ücret ödemekten kurtulmuş olacaklardır" bilgisini aktardı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.