banner

TEV’den 125 üniversiteliye ‘enerji bursu’




Türk Eğitim Vakfı (TEV), mühendislik fakültelerinin enerji verimliliği ve yenilebilir enerji alanlarındaki öğrencileri için yeni bir burs veriyor.

SBC Türkiye ile işbirliğiyle başlatılan ‘Enerjimiz Geleceğe Projesi’ için ayrılan TEV-HSBC fon miktarı 2013-2014 eğitim öğretim dönemi için 460.800 TL olarak belirlendi. 121 lisans ve 4 yüksek lisans öğrencisi burs almaya hak kazandı. Ocak ayından itibaren öğrencilere ödenen burslar, eğitimleri süresince devam edecek. TEV ile HSBC yetkilileri, neden özellikle mühendislik ve enerji alanlarında burs verdiklerini şöyle açıkladılar: “Türkiye’nin çok ciddi bir enerji açığı var. Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme performansı yakalaması ve kronik cari işlemler açığı sorununu çözmesi için enerjide dışa bağımlılığı ortadan kaldırma yönünde ilerlemek gerektiği için enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanları seçildi.”

Kaynak Hürriyeteğitim

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.