banner

TEV, 79 başarılı genci yurt dışına gönderiyor




Türk Eğitim Vakfı (TEV), önümüzdeki eğitim yılı 79 başarılı genci daha yurt dışına yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine gönderiyor. Vakıf böylece 2013-2014 akademik yılında yurtdışında eğitimine devam eden 117 öğrenci ile birlikte toplam 196 bursiyere 3 milyon dolarlık katkıda bulunacak.

1967 yılından bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2014-2015 öğretim yılında yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursu almaya hak kazanan 79 yeni bursiyerini 16 Haziran’da düzenlenen basın toplantısıyla tanıttı. TEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu ve TEV Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, yurt dışı bursları için işbirliği yapılan ülkelerin konsolosları, bağışçılar ve TEV gönüllüleri de katıldı.

196 BURSİYERE 3 MİLYON DOLARLIK DESTEK

TEV’in 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi imkanı sağlamak için dokuz ülke ile işbirliği yapan Türkiye’deki tek sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten TEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zuhal Dönmezer Çakıroğlu; “Bugün yurt dışında 117 gencimiz eğitimlerine devam ediyor. Bu yıl da 79 başarılı gencimiz yurt dışına yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine gönderilmek üzere seçildi. Böylece, 2014-2015 öğretim yılında toplam 196 gencimiz yurt dışı burslarımızdan yararlanacak. Yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas yapan gençlerimize Türk Eğitim Vakfı olarak her yıl toplam 1,5 milyon dolarlık burs fonu ayırıyoruz. İşbirliği yaptığımız kurumların da destekleriyle yurt dışı bursiyerlerimize 3 milyon dolarlık bir katkıda bulunuyoruz” dedi. Genel Müdür Yıldız Günay ise ‘‘Türk Eğitim Vakfı başarısını ülkemiz sınırları dışında da sürdürmektedir. Vakfımız 9 ülke ile işbirliği yaparak, başarılı gençlerimize burs imkanı sağlayan ve en büyük bütçeyi ayıran tek sivil toplum kuruluşudur. Bu gururun en haklı temsilcileri olan yeni dönem yurt dışı bursiyerlerimizi sizlere tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz’’ dedi.

2014- 2015 eğitim döneminde;

TEV Kaynaklarından ABD’ye 5, Almanya’ya 3, İsviçre’ye 1, TEV-İngiltere Hükümeti Chevening bursundan İngiltere’ye 1, TEV-DAAD bursundan Almanya’ya 40, TEV-Fransa Hükümeti bursundan Fransa’ya 5, TEV- Garring vakfı bursundan Danimarka’ya 1, TEV-IE Business School bursundan İspanya’ya 2, TEV-FIAT bursundan İtalya’ya 2,  TEV-Uluslararası Japan Üniversitesi bursundan 1, TEV-SINGA doktora bursundan Singapur’a 16, Dr. Orhan Birman tıp burs fonundan 2 genç uzman tıp doktoru gönderilecek.

TEV HAKKINDA

Başarılı öğrencilere burs veren, okul, öğrenci yurdu ve merkezleri açan, eğitim ve öğretim alanında çeşitli projeleri hayata geçirerek milli eğitime katkıda bulunan, Türkiye’nin en köklü vakıflarından TEV, bugüne kadar yurt içinde 210 bin, yurt dışında ise yüksek lisans için 1.514 öğrenciye eğitim bursu sağladı. Eğitime katkılarını 27 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen TEV, 15 İlköğretim Okulu, 1 Anaokulu, 3 Anadolu Lisesi, 4 Yurt Binası, 1 Çıraklık Eğitim Merkezi, 1 Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile 1 Çocuk Kütüphanesi’ni Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sundu. Ayrıca 2001 yılında üstün yetenekli öğrencilerin eğitim gördüğü Türkiye’deki tek okul olan TEVİTÖL’ü (TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi) devraldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.