banner

TEV'den öğrencilere 3 milyon dolarlık burs




TEV, 78 Gence Daha Yurt Dışı Bursu Verecek Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından 1969 yılından bu yana Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri ve liderleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere verilen yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursundan, 2015-2016 öğretim yılında 78 öğrenci daha yararlanacak.

tev_burs1967 yılından bu yana Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2015-2016 öğretim yılında yurt dışı yüksek lisans ve üst ihtisas bursu almaya hak kazanan 78 yeni bursiyerini tanıttı. 05 Haziran 2015 tarihinde yurt dışı bursiyerleri tanıtmak amacıyla TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ve TEV Yönetim Kurulu Üyeleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen basın toplantısına, burs almaya hak kazanan başarılı gençlerin yanı sıra yurt dışı bursları için işbirliği yapılan ülkelerin temsilcileri, bağışçılar ve TEV gönüllüleri katıldı. 78 genç daha yurt dışında geleceğe hazırlanacak.

TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Rona Yırcalı, konuşmasında Türk Eğitim Vakfı’nın 48 yıldır edindiği donanım ve aydınlık yarınlara verdiği hizmetiyle artık kendi kültürüne sahip bir kurum ve Türkiye’nin eğitim vakfı olduğunun altını çizdi. Yırcalı sözlerine şu şekilde devam etti; “Bugün sizlerle tanıştırdığımız 78 bursiyerimiz 37 farklı ilden Türkiye’nin 24 farklı üniversitesinden gelmektedir, işte bu TEV’in Türkiye’nin vakfı olduğunun en güzel göstergesidir. Bursiyerlerimiz dünyanın 10 farklı ülkesinde ülkemizi temsil edecek ve hiç şüphesiz bizleri gururlandıracaklardır.” dedi.

Rona Yırcalı’nın ardından sözü alan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç, konuşmasına “Tam 46 yıl önce 4 Mayıs 1967 yılında Merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül veren 205 Türk aydını tarafından kurulan Türk Eğitim Vakfı’nın, bugün de aynı kararlılık ve adanmışlıkla Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime katkı verdiğini gururla belirtmek isterim” cümleleriyle başladı. Ömer M. Koç, sözlerini şöyle sürdürdü; “TEV’in, kuruluş döneminde Türkiye için geliştirdiği burs sistemi, 1969 yılında, yurt dışında eğitim imkanları sağlamak için geliştirilmiştir. Türk Eğitim Vakfı, 48 yılda 217.500 yurt içi burs, 1.590 yurt dışı burs sağlamış; 27 eğitim kurumu ve 9 ülke işbirliğiyle de ülkemizin gurur kaynağı, örnek ve önder sivil toplum kuruluşu olmuştur. Yurt dışı burslarımızla; üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gençlerimizin yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimine destek olarak Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştiriyoruz. Halen yurt dışında, 148 gencimiz eğitimlerine devam etmektedir. Bu yıl seçilen 78 başarılı gencimiz de önümüzdeki aylarda yurt dışında öğrenimlerine başlayacaktır. Ayrıca yurt dışında yüksek lisans öğrenimini başarıyla tamamlayıp, çeşitli üniversitelerden burs alan 101 bursiyerimiz doktora öğrenimine yurt dışında devam etmektedir. Yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi yapan gençlerimize, Türk Eğitim Vakfı olarak, her yıl yaklaşık 1 Milyon Dolarlık burs fonu ayırmaktayız. İşbirliği yaptığımız kurumların katkılarıyla birlikte bu tutar 3 Milyon Dolara yaklaşmaktadır. Şu ana kadar Vakfımızla işbirliği yaparak burs olanaklarımıza katkıda bulunan ülkelere, değerli bağışçılarımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

TEV’in 1969 yılından bu yana üst düzey yönetici, tıp doktoru, bilim adamı ve sanatçı gibi Türkiye’nin geleceğine yön verecek değerleri yetiştirmek üzere başarılı gençlere yurt dışında yüksek lisans ve üst ihtisas eğitimi imkanı sağlamak için dokuz ülke ile işbirliği yapan Türkiye’deki tek sivil toplum kuruluşu olduğunu belirten TEV Genel Müdürü Yıldız Günay; “Yurt dışı burslarımıza bu yıl 317 aday başvurdu ve ilk elemelerin ardından 267 aday mülakata alındı. Kendi alanlarında başarılı akademisyenlerden oluşan jüri tarafından seçilen 78 genç burs almaya hak kazandı. Bursiyerlerimizden 26’sı kız, 52’si erkek öğrencilerden oluşuyor. Mühendislik-teknik alandan 50, Sosyal Bilimlerden 15, Ekonomi ve İşletme den 10 ve Tıp’tan 3 uzman hekimimiz eğitimlerine yurt dışında devam edecekler. TEV bu bursları verirken Almanya, Fransa, Singapur Hükümetleri ve Danimarka, İtalya, İspanya, Japonya Resmi Kurumları ile müşterek çalışmaktadır. Gençlerimizi bir kez daha yürekten kutluyor, onlara eğitim yolculuklarında başarılar diliyor, eğitimlerini tamamladıktan sonra yurda dönüp, ülkemiz için değerli katkılarını bekliyoruz.

2015- 2016 eğitim döneminde; TEV öz kaynaklarından ABD’ye 4, Hollanda’ya 1, İngiltere’ye 1, TEV-DAAD bursundan Almanya’ya 40, TEV-Fransa Hükümeti bursundan Fransa’ya 5, TEV-Garring Vakfı bursundan Danimarka’ya 1, TEV-IE Business School bursundan İspanya’ya 2, TEV-FIAT bursundan İtalya’ya 2, TEV-Uluslararası Japan Üniversitesi bursundan 2, TEV-SINGA doktora bursundan Singapur’a 17, Dr. Orhan Birman tıp burs fonundan 3 genç uzman tıp doktoru gönderilecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.