banner

Uluslararası Antalya Üniversitesi’nde 10 öğrenciden 7’si tam burslu




Uluslararası Antalya Üniversitesi burs uygulamasında çıtayı zirveye taşıyarak Türkiye’de ilk defa kontenjanının yüzde 65’ine tam burs imkanı sunacak. Bu sene yerleşecek her on öğrenciden yedisine yüzde yüz burs imkanı sağlayacak.

uluslararası antalya üniversitesiUluslararası Antalya Üniversitesi burs uygulamasında çıtayı zirveye taşıyarak Türkiye’de ilk defa kontenjanının yüzde 65’ine tam burs imkanı sunacak. Bu sene yerleşecek her on öğrenciden yedisine yüzde yüz burs imkanı sunan Uluslararası Antalya Üniversitesi, sınavda derece alan öğrencilere cep harçlığı yardımı da yapıyor. Öğrencilerin maddi sıkıntıları düşünmeden eğitim ve kariyerlerine odaklanmaları için tüm şartları sağladıklarını ifade eden Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, ilk 10 bindeki öğrencilere ücretsiz yurt imkanının yanı sıra ilk 100’de yer alan öğrencilere ise aylık 2000 TL cep harçlığı desteği vereceklerini ifade etti.

Tam Anlamıyla Uluslararası

Hem öğrenim bursundan faydalanacak öğrenci sayısını hem de destek miktarını artıran Uluslararası Antalya Üniversitesi bu yıl yurt içinden 534 öğrenci kabul edecek. Tüm alanlarda uluslararası kavramının içini doldurma hedefiyle çalıştıklarının altını çizen Prof. Dr. Cihat Göktepe, gerek kampüs hayatı gerek akademik kadro gerekse de yürütülen akademik projeler ile öğrencilere dünya vatandaşlığı vizyonu kazandırdıklarını belirtti. Göktepe, “Bu yıl dördüncü grup öğrencilerimizi kabul edeceğimiz üniversitemizde 81 ülkeden 1500 öğrenci buluyor. Önümüzdeki öğretim yılında bu sayı 2200 civarında olacak. Doktoralarını dünyanın en iyi ilk 200 üniversitesinde tamamlamış, kendi alanlarında çok sayıda akademik yayına sahip olan akademik kadromuzun yüzde 40’ı yabancı hocalardan oluşuyor. Öğrencilerimizin hocalarımız ile birlikte uluslararası projelerde görev almasına fırsat tanıyoruz. Eğitim dilimizin İngilizce olması, kampüsümüzde 38 dünya dilinin konuşulması ve uluslararası öğrenci oranının yüksek olması sayesinde tüm öğrenciler birbirleriyle rahatça iletişim kurmakta, kültür sentezi yaşanmakta ve renkli bir kampüs ortamı oluşmakta” dedi.

İş ve Kariyere Tam Destek

Üniversite bünyesinde kurulan Kariyer Geliştirme Merkezi sayesinde gerek staj imkanları gerekse de özel eğitimler ile öğrencilerin kariyerlerini şekillendirmesine yardımcı olduklarını söyleyen Göktepe, mütevelli heyetinin de güçlü bağlantıları ve desteği ile öğrencilerin ulaşmak istediği sektör ve kurumlarla bağlantı kurmalarına fırsat tanıdıklarının altını çizdi. Bu yıl 60 öğrencinin Kariyer Geliştirme Merkezi aracılığıyla istedikleri alanlara yerleştirildiklerini ifade eden Göktepe, öte yandan öğrencilerin yaz dönemi için Kanada, İngiltere, İspanya, Almanya, Hollanda ve Avustralya’ya gönderildiğini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.