banner

Tercih öncesi Bahçeşehir Üniversitesi’nden burs imkanı




2015 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) tercih maratonu son hız devam ediyor. İyi bir vakıf üniversitesinden burslu okumak isteyen üniversite adaylarına Bahçeşehir Üniversitesi, tercih döneminde burs kazanmalarını sağlayacak bir sistem uyguluyor. Apply BAU aracılığıyla bu yıl tercih yapacak adaylara, projeleri ve kişisel özellikleri kapsamında farklı burs olanakları sunuluyor.

bau bursAylardır tüm üniversite adaylarının beklediği LYS tercih günleri başladı. Adaylar ve aileleri iyi bir üniversitede istedikleri bölüme yerleşmek adına şimdi tercih için ter döküyor. Vakıf üniversitelerinde eğitim görmek isteyen adayların beklentisi ise ailelerinin de bütçesine destek olacak bir burs elde edebilmek. “İstanbul’un kalbinde bir dünya üniversitesi” sloganıyla dünyanın farklı ülkelerinde kampüsler açan Türkiye’nin ilk global üniversitesi BAU, adaylara tercih döneminde de burs kazanmalarını sağlayacak bir sistem uyguluyor: Apply BAU

Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU), geçtiğimiz yıl ilk defa Mühendislik Fakültesi ile hayata geçirdiği sistem bu yıl İletişim Fakültesi adaylarına da açıldı. Apply BAU aracılığıyla bu yıl tercih yapacak adaylara, projeleri ve kişisel özellikleri kapsamında farklı burs olanakları sunuluyor. Türkiye’de ilk kez BAU tarafından hayata geçirilen “Apply BAU” ile üniversite adayları yalnızca puanlarıyla değil, yetenekleri, projeleri ve hayalleri ile değerlendirilerek burs kazanma imkanına sahip. Apply BAU modelinde adaylar yeteneklerine uygun bölümü gerçek anlamda seçebilirken, aynı zamanda üniversite de gelecekteki öğrencilerini tanıma ve seçme olanağı yakalıyor.

Puanınla Değil, Hayalinle Burs Kazan

Apply BAU’dan faydalanabilmek için aranan tek şart; aday öğrencilerin başvuruları esnasında, kişisel özelliklerini, hayallerini, projelerini, sosyal sorumluluk alanında neler yaptıklarını ve hangi bölümü neden istediklerini anlatmaları...

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın yeni eğitim modelini şu sözlerle anlatıyor; “Türkiye’de yılda bir kez yapılan üniversiteye giriş sınavına müracaat eden her dört öğrenciden biri, halihazırda herhangi bir üniversitede okumakta. Ülkemize özgü bir diğer çarpıcı sonuç da üniversitelerimizden mezun olan gençlerimizin yarısından çoğunun mezun oldukları alanın dışında bir işte çalışmakta olduğu gerçeğidir. Bu durum hem insan kaynağı açısından hem de ülke ekonomisi açısından ciddi bir kayıptır. Buradan hareketle, Bahçeşehir Üniversitesi olarak üniversite eğitimi almak isteyen gençlerimizin yeteneklerine uygun bir programda okuyabilmeleri için Apply BAU projesini başlatmış bulunuyoruz.”

 Apply BAU’ya Nasıl Başvurulur?

Apply BAU sisteminden burs kazanmak isteyen adaylar 12 Temmuz 2015 Pazar gününe kadar www.applybau.com adresine bilgilerini kaydederek başvurabilir ya da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsündeki tanıtım standlarından başvuru yapabilirler.

Başvurular, BAU Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenir ve Onay Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra aday öğrenciye burs miktarını belirten bir kabul belgesi gönderilir. Adaylar, 2015 - 2016 öğretim yılında ÖSYM tarafından BAU’ya yerleştirilmeleri durumunda kazandıkları burs oranında kayıt yapma hakkı kazanırlar.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.