banner

Öğrencilere burs müjdesi!




 

Öğrenci bursları 2013’te ne kadar olacak?

Öğrenci burslarına zam! Öğrenci bursları artıyor, öğrenci bursları ne kadar artacak? Öğrenci bursları ne kadar olacak? 2013 öğrenci burs ver kredileri ne kadar olacak?

Başbakan Erdoğan 1 Ocak 2013’ten itibaren öğrenci burslarının artırılacağını ve en az 280 lira olacağını belirtti.

Burs, kredi ve beslenme yardımlarına yılbaşında zam yapılacak. Aylık burs ve kredi ücretleri 280 TL'ye çıkacak

Hükümetten öğrencilere yılbaşı hediyesi geliyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "1 Ocak'ta iyileştirme yapacağız" diyerek işaretini verdiği öğrenci burs, kredi ve beslenme yardımlarında yapılacak artış miktarı belli oldu. 2011'den 2012'ye geçişte 20 lira artan burs, kredi ve yardımlara, bu yılbaşında 2012 yılı enflasyon oranı kadar zam yapılacak. Yüzde 7.5 oranında seyreden enflasyon oranları baz alındığında, aylık 260 TL olan öğrenci burs ve kredi ücretleri, 2013'ten itibaren 280 TL olacak. 1 milyon 250 bin öğrencinin yararlandığı kredi ve bursların yanında, öğrencilere verilen bir diğer yardım olan beslenme yardımı miktarı da artacak.




ENFLASYON ARTIŞI

2012 yılı başında 20 TL olarak yapılan zamların ardından merakla beklenen 2013 yılı kredi ve burs artırım miktarlarında enflasyon belirleyici oldu. Başbakan Erdoğan'ın, öğrencilerin enflasyonu hissetmemeleri için Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a talimat verdiği ve yapılacak artış miktarının buna göre belirlendiği öğrenildi. Doktora öğrencilerine verilen burslarda da aynı oranda artış yapılacağı kaydedilirken; 520 TL olan doktora öğrencisi bursu, 560 TL'ye çıkacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.