banner

Türk Eğitim Vakfı (TEV) bursları devam ediyor




Türk Eğitim Vakfı (TEV), 2012-2013 eğitim yılında Üstün Yetenek Bursu vereceği 70 çok özel ve başarılı genci belirledi. TEV, 2012-2013 eğitim yılında bursu devam eden 146 öğrenciye ek olarak 70 yeni öğrenciyle birlikte 216 öğrenciye aylık ortalama 1000 TL olmak üzere toplam 2 milyon 52 bin TL’lik Üstün Başarı Bursu verecek.

LYS’de ilk 2000’e giren gençler arasından özel olarak seçilen üstün yetenekli gençlere verilen TEV Üstün Yetenek Burs Programı’na 2012 – 2013 öğretim yılında 70 çok özel ve başarılı genç daha katıldı. TEV, Üstün Yetenek Burs Programı kapsamında, geçmiş yıllardan bursu devam eden 146 öğrenci ile birlikte bu yıl toplam 216 öğrenciye 2012-2013 eğitim yılında 2 milyon 52 bin TL tutarında burs ödemesi yapacak.

AYLIK 1.000 TL’lik EĞİTİM DESTEĞİ

TEV Üstün Başarı Bursu’nu almaya hak kazanan 70 yeni bursiyer, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç,  Yönetim Kurulu, Mütevelli Heyeti Üyeleri ve bağışçıların katılımıyla 21 Ocak 2013 Pazartesi günü, Kuruçeşme Divan’da gerçekleştirilen basın toplantısında açıklandı.

Basın toplantısında açılış konuşması yapan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ‘’Üstün Başarı Bursu’nu kazanan gençlerimiz, öğrenimlerini tamamladıktan sonra hızlı adımlarla ilerleyerek, ülkemizin seçkin kuruluşlarında önemli görevler üstlenecek ve gurur kaynağımız olmaya devam edeceklerdir.” dedi.

Kuruluşundan bugüne kadar, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, başarılı, maddi desteğe ihtiyacı olan yurt içinde 200.000, yurt dışında ise yüksek lisans öğrenimi için 1.441 üstün başarılı gence burs verdiklerini belirten Ömer M. Koç,  “TEV ayrıca 27 eğitim tesisi yaptırarak Türk Milli Eğitimi’nin hizmetine sunmuştur. Sadece 2012-2013 öğretim yılında yurt içinde 9.500, yurt dışında ise 121 gencimize yüksek lisans bursu verilmektedir.” diye konuştu.

Ömer M. Koç, TEV’in en önemli projelerinden biri olan Kız Öğrenci Yurtları Projesine ilişkin “Hedeflerimizden biri de kız öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını gidermek üzere vakfımızın işleteceği Kız Öğrenci Yurtlarını hayata geçirmektir. Bu amaçla İzmir Balçova’da ve Trabzon’da iki kız öğrenci yurdumuzu hizmete açtık.”dedi.

Ömer M. Koç,  geleceğin liderlerini desteklemek üzere vakfın 40. kuruluş yılı vesilesiyle 2007 yılında başlattıkları Üstün Başarı Bursları’na ilişkin rakamlara değindi: “Bugüne kadar 326 genç, vakfımızdan Üstün Başarı Bursu almıştır. Geçmiş yıllardan 146 öğrenci vakfımızdan halen üstün başarı bursu almaktadır. Bu öğretim yılında da 70 çok özel ve başarılı genç seçilmiştir. Böylece Üstün Başarı Bursu alan öğrencilerimizin sayısı 216’ya ulaşmıştır.”

BURS ALANLAR NASIL BELİRLENİYOR?

TEV Üstün Başarı Bursu’na başvuran adaylar önce LYS puanı ve diploma notları üzerinden ön elemeye tabi tutuluyor. Ön elemeyi geçenler, kompozisyon sınavına davet ediliyor. Yazdıkları kompozisyonlar üzerinden yapılan değerlendirmeyi geçen adaylar, daha sonra üniversitelerin öğretim üyelerinin katıldığı bir komisyon tarafından mülakata alınıyor.

LYS’de Mühendislik-Mimarlık, Sağlık Bilimleri, İdari Bilimler, Sosyal Bilimler ve Hukuk alanlarında ilk 2000’e, Temel Bilimler alanında da ilk 3000’e girmeleri gerekiyor. Bu bursa aynı zamanda hazırlık sınıfından 1. sınıfa ve 2. sınıfa geçen öğrenciler de başvurabiliyor. Bu öğrencilerin başvuruda bulunabilmesi için, üniversiteye girdiği yıl LYS’de ilk 2000’e girmesi, hazırlık sınıfını en az 4 üzerinden 2,80, (100 üzerinden en az 70) 1. Sınıfı da en az 3,50 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 87,5)  not ortalaması ile tamamlamış olması gerekiyor.

Üstün Başarı Müzik Bursu’na, Piyano, Arp, Gitar, Yaylı Çalgılar, Üflemeli ve Vurmalı Çalgılar Ana Bilim Dallarından 2. sınıfa geçmiş öğrenciler başvurabiliyor. Müzik Bursiyerleri Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyeleri huzurunda gerçekleşen dinleti programı sonucunda seçiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.