banner

Eğitimin asıl sorunu dershaneler değil




Eğitim Uzmanı ve Eksen Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Zekai Şekerci, eğitimin asıl sorunun dershaneler olmadığını, yeniden ve daha köklü yapılanmalar yerine merceğin dershanelere tutulmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın 2014 Ocak ayından itibaren dershanelerin ruhsatlarının yenilenmeyeceğini söylemesi dershaneleri tekrar gündeme taşıdı. Eğitimin birçok kademesinde görev yapan Eğitim Uzmanı ve Eksen Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Zekai Şekerci, eğitimin asıl sorunun dershaneler olmadığını, yeniden ve daha köklü yapılanmalar yerine merceğin dershanelere tutulmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Dershanelerin her yıl ruhsatları yenilenen kurumlar olmadığına dikkat çeken Şekerci, ihtiyaç olduğu sürece takviye ders alma uygulamasından vazgeçilemeyeceğini vurguladı. Eğitim olduğu sürece sınavların kaçınılmaz olduğunu belirten Şekerci,  ‘Eğitimin en önemli ayağı  ölçme değerlendirmedir. Bu yöntemin zamanla kurumsal yapılar ortaya çıkarması kaçınılmazdır. İstediği lise ve üniversiteye girmek arzusunda olan öğrenciler için doğal mecralar oluşturmaktadır’ şeklinde konuştu. Dershanelerin eğitimde fırsat eşitliği sağlayan kurumlar olduğuna dikkat çeken Şekerci, özel okullara öğrenci kaydetmenin sanıldığı kadar kolay olamayacağını vurgulayarak, mevcut dershanelerin bundan sonraki süreçte MEB’e bağlı olmayan ticari işletmeler olacağını ve farklı isimlerle etkinliğini sürdüreceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.