banner

MEB’e bağlı dershane sayısı 3 bin 640




Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki dershane sayısı 6 Kasım 2013 tarihi itibariyle 3 bin 640 olarak belirlendi. 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki dershane sayısı 6 Kasım 2013 tarihi itibariyle 3 bin 640 olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunduğu kitapçıkta, özel öğretimin eğitim sistemi içerisindeki payının artırılması, özel sektörün finansal gücünün eğitim yatırımlarına dönüştürülmesinin amaçlandığı belirtildi.

2014 yılı sonuna kadar özel sektörün finansal gücünden faydalanmak üzere özel öğretim kurumlarının eğitim sistemi içindeki payının okul sayısına göre yüzde 9’a, öğrenci sayısına göre de yüzde 5’e çıkarılmasının hedeflendiği kaydedildi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında özel okullarda kayıtlı öğrencilerin toplam öğrenci sayısına oranının yüzde 3,6 olduğu, örgün eğitim içerisindeki özel okul sayılarının toplam okul sayılarına oranının ise yüzde 9,6 olduğu ifade edildi.

Anadolu sağlık meslek liseleri ile toplam özel meslek lisesi sayısının 399 olduğu ifade edildi.

2008-2009 eğitim öğretim yılında açık olan toplam dershane sayısının 4 bin 262 iken, 6 Kasım 2013 tarihi itibarıyla bu sayının 3 bin 640 olduğu bilgisine yer verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.