banner

ÖZ-DE-BİR Dershaneler Kapatılmasın kampanyası başlattı




ÖZDEBİR Dershanelerin Kapatılması sürecinide kamuoyunun dikkatini çekmek için imza kampanyası başlattı. imza kampanyasıyla ilgili İşte ÖZDEBİR’in açıklaması:
ozdebir“Dershanelerin dönüştürülmesi"nden çok 1 Eylül 2015’te kapatılmalarını hükme bağlayan 6528 Sayılı Kanun Anayasa Mahkemesinin gündeminde… Yüksek Mahkeme, bu kanunun hukuk dışı olduğunu düşündüğümüz hükümlerine yapılan itirazı değerlendirecek ve inanıyoruz ki Türkiye’de hukukun işlediğine tanık olacağız.
Böylece;
- Eğitim sisteminin temel sorunlarını çözmeden dershanelerin hedef seçilmesinin doğru olmadığı anlaşılacaktır.
- Bir üst öğrenim kurumuna hazırlanan öğrenciler, bu süreçte pahalı özel ders alma arayışına girmeden kurumsallaşmış dershane hizmetlerinden yararlanabilecekler; veliler okullarda verilen kursların dışındaki arayışlarına cevap bulabilecekler.
- Sayıları 100 bini bulan çalışanın gelecek kaygısı ortadan kalkacaktır.
- Dershaneciler 1 milyarı aşan yatırımlarını korurken devlet de 3 milyon işsiz ordusu karşısında hem yeni istihdam yaratma yükünden hem de vergi kayıplarından ve ödemek zorunda kalacağı tazminatlardan kurtulmuş olacaktır.
- Dış hukuk yollarına başvurmaya gerek kalmadan hukukun üstünlüğü galip gelmiş, Ülkemiz demokrasinin ve insan haklarının kazananı olacak; örgün eğitimde “okulların dershaneleşmesi”nin, her yerde açılan sayıları hızla artan denetimsiz kaçak kursların önüne geçilecektir.
Türkiye kamuoyunu “adalet hepimiz için” diyerek hakkın, hukukun, demokrasinin yanında olmaya çağırıyoruz.
Bunun için “Bir imza da sen ver!” diyoruz.
ÖZ-DE-BİR

ÖZEL DERSHANELER VE ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI BİRLİĞİ DERNEĞİ

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.