banner

Yaz saati uygulaması başlıyor




Bu yıl yaz saati uygulaması nedeniyle saatler 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak.

 

yaz_saatiBu yıl yaz saati uygulaması nedeniyle saatler 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Türkiye'de, 1925'te çıkarılan Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanuna dayalı olarak uygulanan yaz saati uygulaması, 27 Mart Pazar günü başlayacak. Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu sağlamak amacıyla saatler 27 Mart Pazar günü 03.00'ten itibaren 1 saat ileri alınacak. Türkiye'de yaz saati uygulaması ilkbaharda başlıyor ve sonbaharın ortasında bitiyor. Böylece 7 ay süresince ileri saat uygulaması yapılıyor.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.