banner

Kız çocukları için STEM Kampları başladı




Nobel Kimya Ödülü sahibi Aziz Sancar'ın desteğiyle Türkiye'nin 7 ilinden, ilköğretim 6. sınıf 700 kız öğrencinin dahil olacağı eğitim projesinin Mersin etabı başladı.

 

stem_proje_kampİlköğretim 6. sınıf kız öğenciler için küresel eğitim, bilim ve kültür alışverişi konularında farkındalık sağlamak amacıyla başlatılan "Prof. Aziz Sancar Girls In STEM (GIS) Projesi"nin Mersin etabı, düzenlenen panelle başladı. Mersin Üniversitesinde (MEÜ) Uğur Oral konferans salonunda gerçekleştirilen panele, proje yöneticisi Gökhan Çoşkun, TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Ali Yücelen, Mersin Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sinan Özgelen ve Yrd. Doç. Dr. Nazik Göktaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (MTSO) Yasemin Taş ve öğretmen İlknur Kavacık, katıldı. Coşkun, panelde yaptığı konuşmada, "Kız Çocukları için STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) Kampları" adıyla 7 ilden 700 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek projede, kız çocuklarının fen ve matematiksel yeteneklerinin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Projedeki asıl amacın 6. sınıfa giden kız çocuklarının küresel eğitim, bilim, mühendislik ve matematik eğitimlerinde farkındalık yaratmak ve öğrencilerde merak duygusunu geliştirmek olduğunu vurgulayan Coşkun, "Kız çocuklarını erken yaşta bilim ve teknoloji alanlarıyla tanıştırma amacı da taşıyor. Öğrencilere uluslararası eğitim sistemine uygun bir alt yapı oluşturmayı amaçlıyoruz." dedi. Coşkun, projede yurt dışında başarılı olmuş bilim insanların rol model olarak alındığını ve bu çerçevede çalışmaların gerçekleştirildiğini belirtti. 

"Aziz Sancar isminin biz de önemli olan bir noktası var" 
Nobel Ödülü alan Aziz Sancar'ın projedeki önemini vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti: "Projeye Aziz Sancar adını verdik. Onun ortaya koyduğu fikirler, çalışmalar ışığında genç nesile miras olabilecek bir eğitim projesi haline getirdik. Aziz Sancar isminin biz de önemli olan bir noktası var. Aziz Sancar'ın bilim dalında Nobel Ödülü'nü alan ilk Türk olmasının ötesinde bu coğrafyadan yaklaşık 500 yıla yakın zamandır çıkmayan bilimsel alt yapının çıkmış olması sebebiyle tarihsel bir kırılma noktası yönünde önem taşıyor. Dolayısıyla Nobel almadan önce çok önemli bilim çalışmaları yanı sıra Nobel ile birlikte taçlandırdığı bu başarı sadece ülkemizin değil, bütündeki coğrafyanın bizce bilim tarihi açısından bir kırılma noktası. Gurur yaşatabileceğimize inandığımız en önemli unsur Aziz Sancar'ın yaptıklarını çocuklara aktarabilmek, merak ve moral kat sayısıyla birlikte rol model oluşturmak. Bu yüzden projeye 'Aziz Sancar Kız Çocukları için STEM Programı' adını verdik."


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.