banner

Uzay Kampı Türkiye yarıyıl programlarına geri sayım başladı




Uzay macerası tüm hızıyla devam ediyor! Uzay Kampı Türkiye, her yıl olduğu gibi bu yıl da yarıyıl tatiline özel programlar sunuyor.

uzay_kampi_turkiye_1121 Ocak’ta başlayıp 4 Şubat’a kadar devam edecek 5 ve 2 günlük alternatifli programlarımızın içerikleri şöyle:

Uzay Yolcuları (5 Gün / 9-15 yaş )
Uzay istasyonu ve uzay mekiği ile gerçekleştirilen sanal uzay uçuşu, simülatör kullanımı, Apollo ve Galileo sınıflarında eğitim, tek kademeli model roket yapımı ve uçurulması, sanal Mars keşfi, dijital gezegenevinde astronomi, sihirli küre gibi etkinliklerle uzay bilimleri ve teknolojilerine karşı ilginin artırılması ve özgüven gelişiminin sağlanması hedeflenmektedir.
15 Aralık tarihine kadar kayıt yaptırarak %10 indirimden de faydalanabilirsiniz.

Robot Aktiviteli Uzay Yolcuları ( 5 Gün / 12-15 yaş )
Robot teknolojilerinin uzay araştırmalarındaki kullanımı uygulamalarla anlatılmaktadır. Öğrenciler, özel tasarımlı laboratuvarda kendi model robotlarını inşa ederlerken; robot dizayn süreçlerini, bu süreçlerde mühendislerin ne tür görevler aldıklarını ve takım bireylerinin işbirliği yaparak zorlu problemleri nasıl çözebileceklerini de öğrenecekler. Programda, robotlarla ilgili aktivitelerin yanı sıra; Discovery Uzay Mekiği ve uzay istasyonuyla sanal uzay uçuşu, astronot simülatörlerinin kullanımı, Apollo ve Galileo sınıflarında eğitim, dijital gezegenevinde konum astronomisi eğitimi, uzay mürettebat sistemleri ve uzay tarihi eğitimleri gibi bilimsel ve eğitsel aktiviteler yer almaktadır.
15 Aralık tarihine kadar kayıt yaptırarak %10 indirimden de faydalanabilirsiniz. 

Aile-Çocuk Uzay Kampı ( 2 Gün / 7-11 yaş 1 öğrenci ve 1 yetişkin )
Bir ebeveyn (veya 18 yaşından büyük bir refakatçi) ve bir çocuğun birlikte katıldıkları programdır. Uzay istasyonu ve Discovery Uzay Mekiğiyle uçuş görevi, model roket yapımı ve fırlatılması, simülatör kullanımı gibi takım çalışması gerektiren etkinliklerle çocukların ebeveynleriyle olan iletişimlerini geliştirip özgüven kazanmaları hedeflenmektedir.

Yıldızlar ve Gezegenler Macerası ( 2 Gün / 9-15 yaş )
Uzay bilimleri ve teknolojileri alanında bilinçlendirmeyi hedefleyen yoğunlaştırılmış programdır. Discovery Uzay Mekiği ve uzay istasyonuyla sanal uzay uçuşu yapılması, astronot simülatörlerinin kullanılması ve temel astronomi konularında uygulamalı eğitim verilmesi gibi etkinlikleri içermektedir.

https://secure.spacecampturkey.com/tr-TR/page/yildizlar-gezegenler-macerasi/

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.