banner

ELTA ile İngilizce sınavlarında yeni dönem başlıyor




Türkiye’de tüm İngilizce yayınları ve ölçümlemelerin her öğrenci için CEFR seviyesinde gerçekleştirildiğini belirten ELTA Türkiye Direktörü Şenay Yücel, ELTA’nın da bu sınavlar içerisinde 21. yy çocukları ve gençleri için düzenlemiş bir sınav olduğunu söyledi. 2. sınıftan itibaren 12. sınıfa kadar tüm okulun girebileceği profesyonel bir sınav olduğunu ifade eden Yücel ile sınav hakkında konuştuk.

senay_yucel_eltaELTA değerlendirme sınavlarını tanıyabilir miyiz?
Kısaca; İngilizce dil eğitiminde öğretmene yol gösteren, öğrencinin gelişimi için destek olan, velilerin talep ettiği dil gelişim süreçlerini kolayca verebilen takip eden CEFR kriterlerini baz alan, öğrencilerin okuma, yazma, dinlediğini anlama ve konuşma becerilerini ölçen, okulun tercihlerine göre de şekillenebilen her kademe için 3 seviyeden, normalde yılda toplam 5 değerlendirme sınavından oluşan profesyonel bir sınavdır.

Okullar neden bu sınav sistemini tercih etmeliler?
Ülkemizde popüler olan bir takım İngilizce sınavları bulunuyor. Tüm İngilizce yayınları ve ölçümlemeler her öğrenci için CEFR seviyesinde gerçekleşmektedir. ELTA da bu sınavlar içerisinde 21. yy çocukları ve gençleri için düzenlemiş olup, 2. sınıftan itibaren 12. sınıfa kadar CEFR kriterleri baz alınarak okulun tercihine göre her yıl toplam 5 sınav yapılarak uygun bütçeler sayesinde tüm okulun girebileceği profesyonel bir hale gelmiştir. EMS (ELTA Management System) sayesinde çocukların tüm gelişimleri yıllar içinde değerlendirilmekte, gelişim için etüt sınıflarını kendiliğinden oluşturan, her öğrencinin uluslararası geçerliliği olan IELTS, TOEFL gibi akademik sınavlara katılım için ön hazırlık aşamasını sunmayı amaçlar. Öğrencilere İngilizce dilini sevmeleri için geliştirilmiştir.

Sınavlar nasıl uygulanıyor?
Her dönem başında ölçümlemeyle başlayan sınavlar ara ve final sınavlarıyla devamlılık sağlamaktadır. İstenilen şekilde sadece yılsonlarında da uygulama sağlamaktayız. Konuşma becerileri de ölçümlenebilmektedir. Bu sınavlar basılı kitapçıklarla yapılabildiği gibi, online olarak da uygulanabilmektedir.

Her okul bu sınavlara katılım sağlayabilir mi?
Avrupa Dil standartlarına uygun eğitim veren her okul bu sınavlara katılım sağlayabilir.

Öğretmenler öğrencilerini bu sınavlara hazırlamalı mıdır?
Değerlendirme sınavı öğrencinin uluslararası seviyede o anda hangi seviyede hangi bilgiye sahip olduğunu ölçmektedir. Bu nedenle herhangi bir hazırlık yapılması gerekmemektedir. Önemli olan sınav sonuçlarına göre öğrencinin eksik olduğu konuları ve becerileri tespit ederek gelişimi sağlamak için destek olunmasıdır.

Sınavlara katılan öğrencilere sağlanan avantajlar var mıdır?
Öğrenciler katıldıkları her sınav sonunda durum gözlem raporlarını alarak gelişim göstermeleri gereken alanların ve konuların neler olduklarını görürler. Yıl sonundaki sınavlarda ise sertifikalarıyla beraber seviyelerine uygun hikaye kitabı, rozet, bileklik ve başarısı yüksek olan öğrencilere sürpriz hediyeler verilmektedir.

ELTA İLE ÜNİVERSTELERE DİREKT GEÇİŞ
Bu sınavlar neticesinde öğrenciye yurtdışında ne tür imkanlar sağlanır?
Bilindiği gibi IELTS, TOEFL, FCE gibi sınavlar haricinde okullarda düzenlenen tüm sınavlar firmaların açıkladığı gibi öğrencilerin bu sınavlara girdiklerinde sınav tarzına yabancı kalmamalarının yanı sıra başarılarını ölçümler ve İngilizce dilini sevdirmek için düzenlenir. ELTA sınavlarının farkı Amerika merkezli olan Learning House International firmasının bağlı olduğu üniversitelere C1 seviyesinde belgelendirilen tüm öğrencilerin başka bir sınava giriş sağlamadan üniversitelere direkt geçiş hakkı sağlamasıdır.

ELTA sınavlarının geleceğe yönelik ülkemizdeki hedefleri nelerdir?

Okullardaki tüm öğrencilerin katılım sağladığı, uluslararası sınavlara giriş tecrübesini her öğrenciye sunan, öğrenciye destek olan, öğretmene yol gösteren, velilere rahatça bilgi aktarılmasını sağlayan, uygun çözümler sunan ELTA sınavlarının devlet ve özel okulların tamamında uygulanmasını sağlamak. Yenilikçi, görsel ve işitsel öğrenimi güçlü olan 21.yy öğrencilerinin bu dili öğrenmeleri için yol göstermek istiyoruz.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.