banner

Usta tiyatro oyuncusu hayatını kaybetti




Usta tiyatro oyuncusu Tomris Oğuzalp hayatını kaybetti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı 04.30 sularında evinde yaşamını yitirdi. Oğuzalp, kısa bir süre önce beyin kanaması geçirmiş, bir süre hastanede kaldıktan sonra taburcu edilmişti. Usta sanatçı için bugün ikindi vakti İstanbul Karacaahmet'te tören düzenlenecek.

Tomris Oğuzalp hayatı

Tomris Oğuzalp, Çamlıca Kız Lisesi'nin ardından, Ankara Devlet Konservatuvarı yüksek bölümünden mezun oldu. 1953 yılında Sarı Zeybek ile sinema hayatına atılan sanatçı, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetici olarak çalıştıktan sonra, bir dönem de Ankara Sanat Tiyatrosu'nda görev yaptı ve daha sonra Kent Oyuncuları'na katıldı. Genellikle "kötü kadın" karakter rollerinde yardımcı oyuncu olarak rol alan Oğuzalp, aynı zamanda Çasod üyesi ve başarılı bir seslendirme sanatçısıdır. Harry Potter filminde Mrs. Weasley'i seslendirdi. Küçük Besleme dizisinde Hayriye Batuhan karakterini canlandırmıştır. 2010 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde safra kesesi ameliyatı olan sanatçı, doktoru kendisinden bölüme bir cihaz bağışlamasını isteyince biriktirdiği 20 bin TL kadar parasının üzerini kredi kartı ile tamamladı. Bunun üzerine sanatçı kredi kartı borcunu ödeyemeyince bir süre sonra emekli maaşına haciz konuldu. Son dönemde usta sanatçı evinin tek göz bir odasında yaşlılık, hastalık ve geçim sıkıntısından kaynaklanan sorunlarla hayat mücadelesi veriyordu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.