banner

Google, Simone de Beauvoir'ın doğum gününü kutladı




Google, Fransız yazar ve filozof Simone de Beauvoir'ın doğum gününü, özel logo ile kutladı.

Simone de Beauvoirİnternet kullanıcıları, Google ana sayfasında Simone de Beauvoir'ın 106. doğum gününe özel hazırlanan "doodle" ile karşılaşıyor.

Modern feminizmin temellerini atan kişilerden Simone de Beauvoir, 1968'lerin post-feminizminin kurucusu olarak bilinmenin yanı sıra akademisyen ve varoluşçu Fransız filozofu olarak da tanınıyor.

De Beauvoir'ın eserlerinden bazıları şöyle: "Konuk Kız", "Her Erkek Ölümlüdür", "Belirsizlik Ahlakı Üzerine", "İkinci Cins", "Gün Gün Amerika", "Mandarinler", "Sade'ı Yakmalı mı?", "Bir Genç Kızın Anıları", "Yaşlılık", "Sessiz Bir Ölüm", "Les Belles Images", "Veda Töreni", "Sartre'a Mektuplar"

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere yer vererek, dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.