banner

Okul sıralarında spora yöneldiler




Okul Sıralarında Spora Yöneldiler Olimpiyatlarda Altın Madalyaya Uzandılar, Aslı Çakır Alptekin & Servet Tazegül

Henüz 7 yaşında bir ilkokul öğrencisi iken tekvandoya başlayan ve bir daha kopamayan Servet Tazegül ile Anadolu lisesindeki beden eğitimi öğretmeninin desteğiyle atletizme yönelen Aslı Çakır Alptekin… 2012 Londra Olimpiyatları’nda altın madalya kazanarak Türkiye’nin gururu olan iki milli sporcu, çocukların yeteneklerine göre küçük yaşlarda spora yönlendirilmelerinin, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtladılar.

Okul Sıralarında Spora Yöneldiler Olimpiyatlarda Altın Madalyaya Uzandılar Aslı Çakır Alptekin & Servet Tazegül

Sporla uğraşan her insanın tutkusudur kazanmak. Hep daha büyük başarıların; altın madalyaların; Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonluklarının hayallerini kurarlar. Hele ki birde temellerinde yokluk ve zorluklar varsa bu daha da kamçılar başarı hırslarını. Geçtiğimiz ay Londra’da düzenlenen 2012 Olimpiyatları’nda yarışan Aslı Çakır Alptekin ve Servet Tazegül, bu hırslarının ve azimlerinin karşılığını altın madalya ile aldılar ve Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattılar.

Londra Olimpiyatları’nda 1500 metrede altın madalya kazanan Aslı Çakır Alptekin, daha önceden de büyük başarılara imza atmış bir sporcu. 26 yaşındaki Çakıralp, gönlünde hep olimpiyat madalyası yattığını söylese de 2004 Dünya Gençler Şampiyonası’nda final koştu, geçen yıl Daegu’daki Dünya Üniversite Oyunları’nda altın madalya aldı ama hep bu şampiyonluk için hazırlandı. İlkokul dördüncü sınıftan beri atletizmin içinde olan Çakıralp, yaşadığı talihsizlikler karşısında da yılmadan devam etmesini bildi. 2004 yılında geçirdiği küçük bir rahatsızlık nedeniyle eczacının yaptığı iğnenin yasaklı madde içerdiğini, doping kontrolü sırasında öğrendi ve bu küçük gibi görünen ihmal, 2 yıl müsabakalardan men cezası almasına neden oldu. Tökezledi, umudu kırıldı, hatta sporu bırakmayı bile düşündü ama şu anda eşi olan milli atlet İhsan Alptekin’in telkinleriyle yeniden ayağa kalktı. İhsan Alptekin, profesyonel kariyerini bırakarak eşinin antrenörü oldu ve bu günlere birlikte hazırlandılar. Yaşadıkları Kütahya’da uygun bir yer olmadığından, her gün Eskişehir’e antrenman yapmaya gittiler. Olimpiyatlardan kısa bir süre önce kamp yapmak için gittikleri Kenya’daki atletlerin zor çalışma koşulları, daha da kamçıladı Aslı’yı. Ve yarış günü geldiğinde, milyonlarca insanın televizyonları başında tek yürek oldukları, nefeslerini tuttukları anda; bir başka genç ve başarılı isim olan, Aslı’nın hemen arkasından gelerek gümüş madalya kazanan 20 yaşındaki Gamze Bulut ile birlikte binlerce kişinin önünde büyük bir gururla İstiklal Marşı’nı söylediler.

HEDEF 2020 TÜRKİYE

Londra Olimpiyatları’ndan altın madalya ile dönen diğer sporcumuz ise son 3 yıldır yenilgi yüzü görmeyen milli tekvandocu Servet Tazegül. Bu 3 yıl içinde üst üste 2 Avrupa ve bir dünya şampiyonluğu kazanan Servet Tazegül, Almanya’da yaşıyor. Alman gazetelerinin, olimpiyat sonrasında Servet’i kendi sporcuları gibi göstermeye çalışmaları, onu epey kızdırmış. Sakatlığı nedeniyle son iki gün hiç antrenman yapamamasına rağmen maçta çok iyi bir performans gösteren Tazegül, kazandığı altın madalyayı da kısa bir süre önce vefat eden annesine armağan etti. Olimpiyatlar boyunca arkasında büyük bir güç hissettiğini söyleyen Tazegtül, zirveye de bu sayede ulaştığını ifade ediyor. Genç sporcu, bu başarılarını daha uzun yıllar sürdüreceğinden emin. 2016 yılında Brezilya’nın başkenti Rio de Jeneiro’da yapılacak olan olimpiyatlarda da altın madalya almak istediğini söyleyen Tazegül, 2020 olimpiyatlarının da Türkiye’de düzenlenmesini ve kendi ülkesinde de altın madalya alarak spor hayatına nokta koymayı çok istiyor. Türkiye’de futboldan sonra en çok lisanslı sporcuya çıkarak tekvandoya olan ilginin de kazandığı başarı sonrasında artacağını söyleyen Tazegül, kendisi gibi tekvandocu olan Melda Akcanlı ile evlilik hazırlıkları yapıyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.