banner

Okul Sporları Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası başladı




Türkiye Eskrim Federasyonu ve Türkiye Okul Sporları Federasyonu işbirliğinde düzenlenen Okul Sporları Gençler Eskrim Türkiye Şampiyonası, yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla Kocaeli'de başladı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonaya, 21 ilden yaklaşık 300 sporcu katılıyor. Şampiyonaya, 3 farklı kategoride gerçekleştirilecek, müsabakalar 9 Ocak Perşembe günü sona erecek.

Türkiye Eskrim Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyesi Erdoğan Kızıldağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eskrimin Türkiye'de gelişmekte olan bir spor dalı olduğunu belirterek, genellikle bilgi düzeyi yüksek çocukların eskrimi tercih ettiğini söyledi.

Kızıldağ, 2006-2007 döneminde 12 ilde faaliyet gösteren eskrimin şu anda 41 ilde yer aldığını ifade ederek, özellikle doğu ve güneydoğu anadolu bölgelerinde federasyonun büyük bir "atak" gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kızıldağ, 2020 yılında 81 ilde eskrim sporunun faaliyet göstermesini amaçladıklarını dile getirerek, "2007'den itibaren uluslararası müsabakalara katılmaya başladık. 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda 3'üncülük kazandık. Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'nda yine 3'üncülük kazandık. Sporcularımız dünya sıralamasında iyi yerlere doğru tırmanıyorlar" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.