banner

Öğrenciler öğretmenleriyle Süper Lig’de mücadele ediyor




Bayanlar Hentbol Süper Lig'de mücadele eden Anadolu Üniversitesi takımının tamamı 11 öğrenci ve 2 öğretmenden oluşuyor.

ogrenci oğretmen hentbolAnadolu Üniversitesi Antrenörü Şenay Kabadayı, üniversitenin öğrencilere mümkün olduğundan fazla spor yapma imkanı sağladığını vurguladı.

Kabadayı, üniversite öğrencilerinin, spor faaliyetlerini sürdürmelerine imkan verildiğini ifade ederek, "Kendim de lisans eğitimimi sürdürdüğüm zamandan bu yana Anadolu Üniversitesinin bu imkanından faydalandım. Eskişehir'de sporculuğu ve öğrenciliği sürdürmek büyük avantaj. Takımın büyük çoğunluğu öğrencilerden oluşuyor. İki de öğretmenimiz var. Onlar da altyapımızdan yetişip, öğretmen oldular ve tekrar takımda forma giyiyorlar. Öğretmenlerimiz de bize yardımcı oluyor. Diğer öğrenci kızlarımızın bütün işlerini koordine ediyorlar" diye konuştu.

Takım kaptanı ve Orhangazi İmam Hatip Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olan Fatma Özbahar da 2003 yılından beri takımda forma giydiğini belirtti.

Özbahar, takımdaki genç oyunculara hem öğretmenlik hem de ablalık yaptığını dile getirerek, "Antrenörlerimize yardımcı olmaya çalışıyorum. Genç sporculara da örnek oluyorum. Antrenmanlarda ve maçlarda adeta kimlik karmaşası yaşıyorum. Öğretmen kimliğim ortaya çıkıyor. Bir aile gibi birlik içinde bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Okulda öğrencilerim de benim sayemde hentbola merak saldı" dedi.

Her hafta sonu Muş'tan Eskişehir'e geliyor

Muş'un Karaağaçlı Ortaokulunda Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yapan oyuncu Merve Özger ise altyapısında yetiştiği Anadolu Üniversitesi için 10 yıldır maçlara çıktığını hatırlattı.

Her hafta sonu maçlar için Muş'tan Eskişehir'e gelip gittiğini anlatan Özger, "Öğretmenliği ve sporculuğu sürdürüyorum. Öğretmen olduğum için genç sporculara daha çok yardımcı olabiliyorum. Okuldaki öğrencilerime de hentbolu sevdirdim" ifadelerini kullandı.

Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Gözde Meral ise bu sezon başında Ankara'nın Yeni Mahalle Takım'ndan Anadolu Üniversitesine transfer olduğunu belirterek, hem sporu hem de öğrencilik yaşantısını burada sürdürebildiğini kaydetti.

Genç bir takıma sahip olduklarını vurgulayan Meral, "Takımın genç olması, buradaki atmosfer beni buraya çekti. Çok iyi bir kulübüz. Güzel arkadaşlıklar kurduk. Birbirimizi anlıyoruz" dedi.

Lise öğrencisi de var

Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde öğrenim gören Esma Adnar da Eskişehir'e bu yıl Ankara 1910 Spor Kulübünden antrenör Şenay Kabadayı'nın isteği üzerine geldiğini belirterek, Anadolu Üniversitesinin genç sporculara destek verdiğini söyledi.

Dumlupınar Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Esra Ertap da Anadolu Üniversitesi altyapısında yetiştikten sonra A Takım'a kadar yükseldiğini belirterek, "Şehir dışında okusam da antrenmanlar ve maçlar için Eskişehir'e gelip gidiyorum. Hentbol, bana çok şey kazandırdı. Anadolu Üniversitesi sayesinde Milli Takım'da forma giydim" diye konuştu.

Mehmetçik Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi Cennet Işık ise takımın en küçüğü olduğu için kendisinden büyüklerle antrenmanlara çıkıp tecrübe kazandığını ve üniversiteyi de Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde okumak istediğini belirtti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.