banner

Okyanus öğrencilerinden 2 Türkiye şampiyonluğu




Primo ve Monami Boyaları’nın Türkiye genelinde düzenlediği Çocuk ve Çevre konulu resim yarışmalarının her birinde tam 75 bin öğrenci yarıştı. Öğrencilerin hayallerini pastel boyalarla kağıda döktüğü her iki yarışmada da Türkiye birincisi Okyanus Koleji’nden geldi.
sevval_unsalÇocuk ve Çevre temalı yarışmada birinci olan 8’inci sınıf öğrencisi Şevval Ünsal’ın çizimi tek bir sayda ile ne kadar fazla duygu ifade edilebileceğinin tam bir göstergesi. Şevval Ünsal “Doğa bize ve gelecek nesillere emanet, su ve toprak sadece bizim için değil tüm canlılar için önemli ve bu dünyada yaşayan tek canlı insanlar değil. Bu konuyu vurgulamak istedim” dedi.

Ömrüm Öner ise Türkiye birincisi olan bir diğer öğrenci… Öner “Masal Şehri İstanbul” başlıklı remiyle İstanbul siluetinin önünde, kuşlarla birlikte uçan bir at ekleyerek çok güzel bir masal yaratmış. İçinde binlerce yıllık kültür ve tarihi barındıran İstanbul’a çocuk gözüyle bambaşka bir misyon yüklemiş.

Mizyal Sanat Müzesi 28’inci Uluslararası Çocuk ve Gençlik Resim Yarışması’nda da Okyanus Koleji Öğrencileri okullarına İki altın ve bir gümüş madalya ile döndü… Lise öğrencisi teknolojinin duygularımızı nasıl maskelediğini çok çarpıcı bir biçimde ifade etti…
omrum_onerGaziantep’teki uluslararası yarışmaya 18 ülkeden tam 4 bin 200 proje katıldı. Binlerce proje arasından altın madalya alan Okyanus Koleji Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Emir Demircioğlu “Gerçeğe Bakış” isimli projede görmek istemediğimiz bir gerçeğe dikkat çekti.
Emir Demircioğlu “Tüm iletişimimizi sosyal medya ve akıllı telefonlar üzerinden sağlarken aslında nasıl da gerçek hayattan ve duygularımızdan uzaklaştığımızı bu şekilde anlatmak istedim. Bizler sosyal medyada hep mutlu, tatilde, şık ve güzel manzaralı fotoğraflar görüyoruz, oysa ne gerçek hayat böyle ne de her anımız bu kadar mutlu. Resmimde bu kadar teknolojinin fayda sağladığı gibi duygusal anlamda bizi gerçeklerden nasıl uzaklaştırdığını anlatmaya çalıştım” dedi. Altın madalya alan bir diğer resim Berat İpek’in gerçeğinden ayırt edilemeyecek kadar güzel çizilmiş ve renklendirilmiş “Tespih” resmiydi.
Aleyna Aslantürk ise üç yıldır ailelerinin üyesi olan sevimli kedileri “Tarçın”ın resmiyle okuluna gümüş madalya ile döndü.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.