banner

İBB yetenek avına çıktı




İBB Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi Genel Koordinatörü Avcı, "Hedefimiz 5-10 yıl sonra Spor Toto Süper Lig'de top oynayan veya milli takımlar seviyesine yükselmiş, geleceğin yeteneklerini Türk sporuna kazandırmak olacaktır." dedi.

 

osman_avciİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor A.Ş. ile yürütülen Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesikapsamında eğitim semineri düzenlendi.
Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda yapılan eğitim programında "Futbol oynamayan çocuk kalmayacak" sloganıyla, 1 Ekim'de başlayacak dördüncü etap çalışmaları öncesi, İBB Futbol Akademi Kampında yer alan eğitmenlere, projenin koordinatörü Osman Avcı ve ekibi, motivasyon, antrenman ve taktik konularında eğitim verdi.
Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Osman Avcı, Türk sporcuların eğitimi konusunda tarihi bir süreç yaşandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Hedefimiz 5-10 yıl sonra Spor Toto Süper Lig'de top oynayan veya milli takımlar seviyesine yükselmiş, geleceğin yeteneklerini Türk sporuna kazandırmak olacaktır. 119 futbolcuyu futbol altyapılarına kazandırdık. Türk kökenli futbolcuların nasıl eğitildiğine baktığımızda onlarında gelişimi ile tarihi bir süreç yaşadığını görmekteyiz."
Sporcular için düzenledikleri antrenman planlamasını aktaran Osman Avcı, "7-15 yaş grubunu kapsayan sporcuların eğitim ve öğretim programını aksatmayacak şekilde, yirmiye yakın tesisimizde sabah ve öğleden sonra cumartesi ve pazar günleri ikişer saatlik antrenman planlaması yaptık." değerlendirmesinde bulundu.

 

Projenin içeriği 
Gelecek vadeden sporcuların tespit edilerek Türk futboluna kazandırılması amacıyla hayata geçirilen 2,5 aylık proje kapsamında, 7-15 yaş aralığındaki 4 bin 56 genç futbolcu adayına İBB'nin 22 spor tesisinde, futbol eğitimi verilecek.
Proje kapsamında finale kalan futbolcu adayı tribündeki komiteler tarafından izlenerek 12-13 ve 14 Yaş Altı Türk Milli Takımlarına ve Başakşehir Futbol Kulübü ile diğer İstanbul kulüplerinin altyapılarına kazandırılacak.
2015 yılında Futbol Akademi Kampı ve Yetenek Avı Projesi'nin birinci, ikinci ve üçüncü etabına katılan 10 bin genç futbolcu adayından 113'ü Başakşehir Futbol Kulübü başta olmak üzere birçok spor kulübünün altyapısına kazandırılmıştı.


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.