banner

Atletizmin geleceğini bu gençler yazacak




Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar programının yeni konuğu Mardin’de Atletizm Sporunu Sevdirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ni hayata geçiren milli atlet Mehmet Münir Cura oldu.

Mardin’de 120’ye yakın lisanslı sporcu yetiştirdi.

12 kez milli forma giyen, dağ kros dalında dünya üçüncülüğü ve Balkan şampiyonluğu bulunan Mehmet Münir Cura, aktif spor hayatının sonlarına doğru memleketi Mardin’e dönüp öğretmenliğe başladı. Mardin eski Valisi Mehmet Kılıçlar, Mardin’de atletizmin gelişmesi için Mehmet Münir Cura’yı Mardin Atletizm Spor Kulübü’nü kurması konusunda teşvik etti. 2008 yılında kurdukları dernek ile GAP Eylem Planı Sosyal Destek Programı’na (SODES) başvuran Cura, Mardin’de Atletizm Sporunu Sevdirme ve Yaygınlaştırma Projesi’ni hayata geçirdi.

Mehmet Münir Cura, proje kapsamında 2008 yılından beri Mardin merkezinde ve çevre köylerden 350 genci atletizme yönlendirdi. Mardin Atletizm Spor Kulübü, 120’ye yakın lisanslı sporcu yetiştirdi, bu sporcuların 8’i üniversite sınavlarında spor akademisini kazandı. Cura, Mardin’de kurduğu U-16 Kızlar, U-16 Erkekler ve U-20 Erkekler takımlarının Atletizm 1. Ligi’ne yükselmesini sağladı. Mardin’e, proje sayesinde ilk kez kros parkuru kuruldu. Parkur, ulusal bir yarışa da ev sahipliği yaptı.

Türkiye 1. Kros Ligi’nde mücadele eden Mardin Atletizm Spor Kulübü, Antalya'da düzenlenen 2009-2010 Sezonu Türkiye 1. Ligi finallerini 236 puanla 8’inci sırada bitirdi. Kulüp ayrıca Ankara’da düzenlenen 76. Büyük Atatürk Koşusu’nu, 15 takım arasından 1’inci olarak tamamladı.

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar programı toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlatmaya devam ediyor. Programda, 2009 yılından bu yana Mehmet Münir Cura da dahil 76 ‘Fark Yaratan’ın öyküsü yayınlandı. Mehmet Münir Cura’nın fark yaratan hikayesi www.farkyaratanlar.org ve www.sabancivakfi.org internet sitesinin yanı sıra Facebook, Twitter ve Youtube’da izlenebiliyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.