banner

Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu




‘9. Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Üniversiteler Arası Basketbol Şampiyonası’ müsabakalarında Bahçeşehir Üniversitesini 68-58 yenen Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.

fatih üniversitesi basketbol takımıAnadolu Üniversitesinde gerçekleştirilen ödül töreni ile şampiyonluk kupasını alan Basketbol Takımı 2013’te İspanya’da düzenlenecek Avrupa Üniversitelerarası Spor Oyunlarında Türkiye’yi temsil edecek. Fatih Üniversitesi, geçtiğimiz yıl aynı turnuvada Avrupa 3.’sü olmuştu.

Başarılarına bir yenisini daha ekleyen Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı, Bahçeşehir Üniversitesi ile yaptığı final maçını 68-58 kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. 11-17 Mayıs tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesinde yapılan final müsabakalarında rakiplerini geride bırakan Fatih Üniversitesi mutlu sona ulaştı. Şampiyonanın en değerli oyuncusu(MVP) ise  Fatih Üniversitesinden Caner Ercan oldu.

Ülkemizi Avrupa’da temsil edecek

2013’te İspanya’nın Cordoba şehrinde yapılacak Avrupa Üniversitelerarası Spor Oyunlarında Türkiye’yi temsil edecek Fatih Üniversitesi’nin Spor Direktörü M. Coşkun Uslusoy, takımlarının önemli eksiklerine rağmen başarılı bir performans ortaya koyduğunu ifade etti. Uslusoy, “NBA draftlarına katılacak Furkan Aldemir (Galatasaray) ve Sertaç Şanlı (Galatasaray) gibi önemli oyunculardan yoksun olarak Eskişehir'e geldik. Ayrıca, Anadolu Efes takımında yer alan Ramazan Tekin ve Eskişehir’deki ilk idmanda sakatlanan Beşiktaş Milangaz oyuncusu Serkan Özver de kadrodaki yerlerini alamadı. Bunlara rağmen basketbol takımımız grup, çeyrek, yarı final ve final maçlarında üstün bir performans sergileyerek Türkiye Şampiyonu oldu. Ülkemizi Avrupa’da en güzel şekilde temsil edeceğimizi ümit ediyorum. Tüm oyuncularımızı candan tebrik ederiz.”dedi.

Sonuçlar;

Fatih Üniversitesi: 82  -  Anadolu Üniversitesi: 53, Fatih Üniversitesi: 95  - Haliç Üniversitesi: 78, Fatih Üniversitesi: 102 -  Yıldız Teknik Üniversitesi 41. ÇEYREK FİNAL; Fatih Üniversitesi: 83  -  Gazi Üniversitesi: 60, YARI FİNAL; Fatih Üniversitesi:87 -  Bilgi Üniversitesi: 57, FİNAL MAÇI; Fatih Üniversitesi: 68 - 58 Bahçeşehir Üniversitesi

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.